Gravid uke 25

GRAVID UKE 25

25 uker + 6 dager
2 Trimester
Termin: februar

Graviditetssymptomer: Hei kynnere!

Pluss: Formen og energi nivået har blitt mye bedre. Føler meg opplagt, og klarer endelig sminke meg! Tidligere har jeg så vidt klart å komme meg opp fra sengen. Vi får se hvor lenge det varer, folk sier jo at 2 trimester kan være en av de bedre tidene i et svangerskap. Også vil det gå litt ned igjen, i 3 trimester.

Minus: Kjenner ikke til så veldig mye liv i magen, skikkelig kjipt og kjedelig! Er jo betryggende å av og til kjenne litt liv, så man vet at alt står bra til. Men jeg vet at morkaken er frempå, og at man derfor kan kjenne mye mindre enn andre. Men er det slik gjennom hele svangerskapet? Hvordan skal jeg kunne kjenne da om alt står bra til? Kan ikke ringe jordmor hver uke heller..Får bare stole på det som blir sagt på ultralydene!

Babyens utvikling: Fosteret er omkring 32 centimeter og på størrelse med en pomelo. Hva er pomelo? 😀 Babyen har i hvert fall blitt stoooor! Skjønner ikke hvordan det er plass inni magen min til dette.

Kropp og forandringer: Magen har blitt større, man kjenner på at man er under en kraftig vekstperiode. Det presser veldig mye på! Ellers er puppene blitt veldig tunge! Jeg elsker kroppen min slik den er nå, har faktisk ikke delt så nakne bilder av meg tidligere, så det sier jo litt.

Kjønn: Fremdeles en jente!

Navn: Ikke helt 100% på navnet enda, men jeg tror vi har blitt enige!

Det snudde raskt om

Heiii!! Jeg som trodde formen var så utrolig bra, i går skrøt jeg til og med hvor mye energi jeg hadde, og hvor opplagt jeg er. Nå står det plutselig en taxi utenfor å venter på meg, jeg er nødt for å dra. Dra på en ny sjekk på sykehuset! Jeg var som sagt hos legen i går, og det gikk ikke helt som forventet. Ingenting galt med baby, men kroppen min strider litt i mot. Nå har jeg heldigvis fått en god del kosttilskudd som jeg skal gå på gjennom resten av svangerskapet, i tillegg til et sunt og variert kosthold selvfølgelig. Det er akkurat som at kroppen min ikke klarer å ta opp de viktige næringene nå som jeg er gravid, helt merkelig! Så jeg håper testene blir litt mer hyggelige neste gang, ikke minst at jeg klarer å kjenne en forskjell.

I tillegg til det, har jeg fått beskjed om å ta det litt med ro. Av mange ulike årsaker, som jeg ikke tenker å utdype meg noe om. Men nå er det viktig at jeg bare blir sjekket opp fra topp til tå på sykehuset, og at jeg er rask på bena igjen! Jeg oppdaterer dere selvfølgelig senere, ønsk meg lykke til!! ♥

Nytt til heimen

 

..SNUGGLE UP WEATHER ❄️

Vinteren har endelig kommet for å bli!

 

 

. . . .

 

Leiligheten begynner virkelig å ta form nå, og som jeg nevnte senest i går  “jeg gleder meg til stua blir minst like koselig som soverommet”. Det er ikke lenge igjen!! Jeg har fått kjøpt inn vegglysestaker, ny blomster vase, pampas og selvfølgelig et fake fur teppe. Er så spent på den nye matta i tillegg, tror den hadde forventet leveringstid i neste uke. (Bildene er forresten sponset av Desenio, men selve innlegget er ingen reklame).

 

 

..åh, forelsket!

 

Som nevnt i mitt forrige innlegg, skal jeg fortsette å kose meg med interiør/møbel handel. Nå er det kun få ting som gjenstår, før jeg sier meg helt fornøyd. Trodde helt ærlig ikke jeg hadde et øye for interiør en liten periode, alt jeg kjøpte inn, endte opp i retur. Det ble totalt kaos, haha! Det enkleste er som regel å begynne med nøytrale farger, så får jeg heller piffe opp leiligheten etterhvert.

Hva syns dere, ble det ikke fint? 

 

Min tirsdag: ti spørsmål og svar

1. Det beste med denne dagen:

At det er en kort dag på jobb, og jeg har mye tid til overs.

2. Det verste med denne dagen:

Legetime.

3. Dette tenker jeg mye på:

Å skaffe hund. Kanskje ikke helt riktig timing nå som det straks blir baby i hus, men de sier jo at det minsker sjansene for at babyen utvikler allergi mot hund – dersom man har det før babyen kommer?

4. Dette har jeg på meg:

En stor ullgenser fra Prettylittlething og denim jeans.

5. Dette hører jeg på:

Ingenting for øyeblikket. Har hørt meg lei på blimE sangen!

 

6. Dette ser jeg på:

Dr.phil, og ingen får lov å fortelle meg noe annet. Lever for programmet!! Ser også mye på Middag med min ex, hahah! Verste programmet som finnes, men gud så hysterisk.

7. Dette irriterer meg i dag:

Har funnet drømme sofaen, men absolutt ingen i Norge som selger den. Så jeg må altså komme meg helt til Sverige, for å få kjøpt den. Heller ikke mulig å få bestilt den, på noen måter. LATTERLIG!!!

8. Dette gjør jeg i kveld:

Trøsteshopper en ny matte til stua, og et konsollbord jeg kan sette ved den svarte veggen.

9. Dette gleder jeg meg til i dag:

Punkt nr 8.

10. Morgendagens planer:

Prøve å få spilt inn video til dere! YAY!

Hvordan jeg fant ut at jeg er gravid

Det tok meg nøyaktig 7 uker før jeg skjønte at det var noe på gang. I alle mine år har jeg gått på p-piller, det er den type prevansjon jeg har brukt siden jeg var 16 år. Det har aldri slått meg en tanke om å bytte til p-plaster, spiral..uansett hva. Men så dro jeg til legen, og fikk vite at jeg bør bytte p-piller, fordi jeg gikk på verstingene når det kom til økt sjanse for blodpropp. I tillegg til at jeg hadde ganske høyt blodtrykk da de sjekket. Så her startet det!

Jeg stoppet på p-pillene, og hadde ingen planer om å begynne på de igjen. Hvorfor? fordi jeg ikke følte meg komfortabel med å proppe kroppen full, av disse pillene hver eneste kveld lenger. Men størst av alt, fordi det ikke gjorde noe dersom jeg skulle bli gravid. Og gravid ble jeg, overraskende raskt. Jeg trodde det tok sin tid før kroppen bare klarte avvende seg p-pillene, men der tok jeg feil.

Og her gjorde det også vanskelig å avgjøre; er jeg blitt gravid, eller er mensen forsinket siden jeg nylig har stoppet på p-piller? Jeg viste jo på forhånd at det kunne ta opp til 1 år før mensen ville bli ordentlig regelmessig, og at den kunne komme og gå litt..men nå hadde menstruasjonen min vært ganske regelmessig de første 2 månedene etter å ha stoppet på p-pillene. Så kanskje jeg slapp veldig billig unna, og at kroppen stabiliserte seg raskt for min del? Det gjorde den, og det kan også ha bidratt med hvor fort det gikk.

Først og fremst ble mensen utelukket, det var jo det som åpnet tankene mine på å kjøpe en graviditetstest. Men jeg avventet litt, i tilfellet. Etter 2 uker, ble magen oppblåst. Ikke bare i et par dager, men i uker. Så da skjønte jeg det veldig raskt! Heftet ikke før jeg stod med en test i hånda som viste 3+ ♥ Et av de lykkeligste øyeblikkene i livet så langt.

Klarer ikke vente med å møte lillingen! ♥

 

Antrekk

Jakke H&M
Jeans: Nelly
Sko: Balenciaga

Heii og god mandags morgen!! Åh, kjenner kulden kommer snikende på her. Var så lur som sovnet av med vinduet åpent i natt, i tillegg til hårkur i håret. Aldri kjent håret mitt så stivt før, var livredd for at det skulle knekke av. Varmeviften har gått for fult, og jeg har selv stått i dusjen i 1 time. Så la oss håpe det ikke skjer igjen!

 

Tror momfit jeansen ble min nye favoritt..

 

Det er et evig prosjekt å skulle fine nye klær, nå som magen har vokst såppas mye. Noen som har tips til hvor man får bestilt jeans som ikke siger i det man beveger seg? Trenger altså klær til gravide, om det er noen nye lesere her ute som lurer på hva i alle dager jeg prater om. Haha!

 

 

Noen tanker på slutten av uken

 

T A N K E R  A K K U R A T  N Å

 

– Det er en ting som begynner å stresse meg litt, og det er nettopp dette med baby ting. Hvilken barnevogn skal jeg kjøpe? Det er noe jeg ikke blir klok på. Jeg trenger en som er lett å bære, hjulene bør kunne svinges i alle retninger uansett hvordan jeg dreier vognen, og en vogn som egner seg både til å gå turer ute og i byen (da trenger jeg altså en vogn som fungerer optimalt på snø). Hjelp!! Ber jeg om litt for mye?

– Spent på å se hvor lenge jeg holder ut i full jobb som gravid. Har fått for meg at veldig mange sykemelder seg rundt denne perioden, og jeg merker at det bare blir tyngre og tyngre. Jeg hadde helt ærlig sett for meg å være fult på jobb helt til siste slutt, men med hyppigere kynnere og mer plager – så ser det mørkere ut! Håper i hvert fall på å være fult ut til juletider!

– Vinteren har kommet, og det gjør meg så sinnsykt glad. Dere aner ikke hvor mye jeg gleder meg til jula, og alt som følger med der. Familietid, hygge og masse kos!

– Rart hvor lite jeg har turt å dele med dere tidligere, det er noe jeg innser nå. I motsetning til året før, så deler jeg veldig mye mer av meg. Greit nok, jeg kunne være veldig skarp på meningene mine og skrive mye provoserende innlegg. Men nå er det mer meg, mine følelser og alt som skjer rundt meg – som blir delt. Litt mer spennende for dere også, kan jeg tenke meg.

 

 

Litt vell tidlig allerede nå?!

GOD MORGEN, FININGER!

. . . .

Jeg sitter enda i morgenkåpa mi, og koser meg med cola og isbitter. Noen som kan det å nyte livet! Jeg var en snartur innom byen i går, og herregud så mye fine juleting de har begynt å få inn i butikkene. Jeg fikk for første gang en skikkelig julestemning, er det egentlig innafor å begynne julehandelen så tidlig? Hadde det vært opp til meg, så skulle jeg gjerne begynt pyntingen allerede nå. Haha, tror jeg venter litt. Syns jeg hører folk som går forbi huset “Oi, julestjernen i vinduet allerede ja! Blir lei julen før den er her”. Er forresten sykt mange som har spurt hva jeg ønsker meg til jul, koselig! Julegavehandelen er offisielt startet hos meg også!

 

Har dere startet med julehandel, eller syns dere det er litt tidlig?

Første kjøretur alene *hjelp*

Det er ikke lenge siden jeg satt meg bak rattet for første gang alene. Altså, jeg ble plutselig livredd. Helt merkelig, for det er jo dette jeg har gledet meg så enormt mye til! Helt hysterisk sier jeg over telefonen til kjørelæreren min “herregud, dette er livsfarlig!” – haha!! For det er klart, det er jo en trygghet på kjøretimene når man har ekstra øyner på veien, i tillegg til at kjørelæreren har en nødbrems dersom det er noe jeg skulle oversett. Ikke at jeg er veldig utrygg i trafikken, jeg har jo faktisk bestått av en grunn. Og det er som sensor sier “du er ikke farlig i trafikken slik du kjører nå, men den dagen du begynner å tro du er best i å kjøre bil, da vil jeg påstå du kan være til fare“.

Det er ikke dette man ser for seg når man får lappen i hendene, at man så vidt tørr å sette seg bak rattet. Nå har jeg kjørt mye i det siste, og det blir bare bedre og bedre. But still! Man hører venninnene sine prate om første gang de kjørte alene, og alle langturene de tok. Altså, jeg hadde aldri startet til Kristiansand nå, for å si det mildt. Haha! Skjønner dere hva jeg mener? Jeg har kjørt sykt mye nå de siste dagene, og det blir bare bedre og bedre for hver dag som går. Det er jo en fremgang! Enn så lenge syns jeg det er digg å kunne kjøre til og fra butikken/venninner/jobb.

Hvordan var deres første kjøre opplevelse alene?

Planer for lørdagen

LØRDAGSMYYYS

..TELYS, FRESHT SENGETØY OG NYE PAMPAS.. 

 

Se hvor koselig soverommet vårt har blitt! Det må være favoritt rommet mitt i hele leiligheten.. Gleder meg til stua blir minst like koselig. Nå er planen å dra inn til byen å se etter et konsoll bord vi kan ha i stua. Fant ut i går at jeg har alt for mye pynt/interiør, så vi trenger en plass å kunne vise de frem på. Syns det er så stilig med konsollbord, tror det ville passet ypperlig inn her. Resten av lørdagen blir nok bare kos. Tenker ikke legge noe andre planer utover dagen/kvelden. Kanskje jeg drar til en venninne å ser skal vi danse..♥ Savner de koselige vin kveldene, haha! Litt rart å ikke kunne feste hver helg. Men på samme tid, savner jeg det ikke! Jeg kunne aldri drukket alkohol i situasjon min nå, og det er virkelig ikke noe jeg ønsker å gjøre. Det kan jeg ta senere, nå har jeg så mye annet å se frem til, og glede meg til.

Hvilke planer har dere i dag?