Corkscrew Curls

♥ ♥ ♥
Hei hei, må bare beklage for sen opplastning av luke 21. Hele nettverket var rett og slett nede igår kveld, så det endte opp med at jeg måtte publisere det nå. Luke 22 kommer i kveld – og håper jeg får filmet en ok spennende vlog til dere. Jeg skal nemlig reise hjem i dag! Men jeg får se det ann litt senere, må sjekke om jeg har kamera til det – som sagt: jeg kommer til å prøve meg på speilrefleksen, men ja.. Flyskrekken har forresten dempet seg nogenlunde siden sist! Kanskje fordi det er så fint vær for øyeblikket? Vi får se når jeg skal reise fra Finnmark og tilbake til Kristiansand, for i Finnmark er det nemlig alltid dårlig vær når jeg skal reise. Og det er da skrekken slår inn.
Når det er sagt, jeg gleder meg enormt masse til å komme hjem. 

Ekstrem forvandling: eyebrow tutorial

♥ HVA SYNS DERE?

Gingerbread houses

· IT’S BEGINNING TO LOOK A LOT LIKE CHRISTMAS ·

Hei ♥ Nå har vi fått pyntet vært vårs pepperkakehus, meg og kjæresten såklart. Så nå kan jeg love dere at leiligheten er blitt piffet opp, ikke bare av den deilige lukten av pepperkaker, men man kan også se dem. Selv er jeg ikke stor fan av å verken knuse eller spise pepperkakehus – men jeg elsker å bare ha det oppe. For meg er det rett og slett en fin tradisjon!

Flere som har lagd seg et pepperkakehus?

To av favoritt delene mine med pepperkakehuset var deffinitift vinduene og “sneen” jeg klarte å lage på taket. Mulig jeg også ble litt fornøyd med dette såkalte “juletreet” av stjerne – pepperkakene mine. Syns også det ble litt fint, spesielt som en liten detalje. Dere kan kanskje gjette dere frem til hvilket pepperkakehus jeg lagde, og som kjæresten lagde? Han er vell ikke typen til å virkelig sette seg ned å prøve å gjøre det så veldig pent eller fancy. Men som han sier “mitt hus er mer tradisjonellt. Ditt hus er jo på rene moten!” – haha! Ja, jeg gikk kanskje litt etter hva som er på moten nå for tiden. Men jeg syns det er fint fordeom!

Nå skal jeg redigere dagens video klar til dere, og laste den opp på youtube før jeg tar kvelden. ♥  I dag skal jeg virkelig prøve å komme meg til seng til en normal tid, i det siste har jeg sotte oppe helt til 04:00 og 05:00, bare fordi jeg har sovet så lenge.. altså det er helt på trynet. Kan virkelig ikke fortsette slik, haha! Men dere, vi snakkes i morgen. Ha en super fin kveld!

You asked, I’m answering

♥ ♥ ♥

Im too late..

· DIY: GINGERBREAD HOUSE + DECORATING ·
2 VIDEOS ↵

Hei hei, altså jeg må bare starte dette innlegget å si beklager så evig masse. Dere aner ikke hvor vondt dette gjør, jeg har virkelig klart å bli forsinket med luke 15, det var dette som ikke skulle skje. Det var dette som absolutt ikke skulle skje i år! Redigeringsprogrammet mitt har av en eller annen grunn bestemt seg for å være vanskelig, “Error -50?” Hva pokker..Har søkt opp en del på nett, og jeg vet så og si hva feilen er – jeg sliter bare litt med å rette opp i det. Så for øyeblikket har jeg ikke redigeringsprogram og har på 1 dag lastet opp et gratis program, lært meg det og lagd denne videoen. 

Nå skal jeg sette meg godt ned i sofaen, å finne ut hva som er feilen. Så skal jeg pynte pepperkakehuset mitt og spille inn den videoen med mitt vanlige program. Klarer jeg ikke det så vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre, og da vet jeg desverre ikke om jeg vil rekke å laste luke 16 opp til tide. Men jeg blir ihvertfall å stå på, så håper vi på at jeg klarer det. Igjen, beklager så mye. 

Ask me anything

· IT`S TIME FOR A NEW Q&A ·

Jeg skal spille inn video straks hvor jeg pynter pepperkakehuset, og vil veldig gjerne ha dere med på det. I mellomtiden kan dere stille meg spørsmål slik at jeg kan svare på disse også. Jeg har fått et par spørsmål på facebooksiden min, samt instagram profilen – det kommer litt overalt, og det er svært vanskelig for meg å få svart alle sammen på alle de ulike stedene. 

Spør meg under kommentarfeltet her, og dere vil få spørsmålene besvart! 

Lussekatter Oppskrift

· DETTE KALLER JEG LYKKE ·

Nå ligger videoen ute på kanalen her, og oppskriften får dere her på bloggen. Jeg lagde kun en video for morro skyld, og tenker det er mange som kanskje ønsker å bake sammen med meg? Selvom dagen er over, betyr det ikke at du ikke kan bake Lussekatter imorgen! I fjord ble jeg blant annet en dag forsinket. Men nå skal jeg slutte å skrive, så her får dere oppskriften til Lussekattene samt hvordan man lager disse nydelige bollene! 
 

INGREDIENSER

♥ 1 liter melk ♥ 300 gram smør ♥ 250 gram melis ♥ 1 gram safran ♥ 100 gram gjær ♥ 1,5 kg hvetemel 

PENSLING

♥ 1 egg ♥ 1 spiseskje melk

PYNT 

♥ Rosiner og Sjokolade 
 

SLIK GJØR DU

Det første du må starte med, er å koke opp melk, smør og melis sammen i en kjele. Dermed tar du kjelen av platen og tilsetter Safran. Til slutt setter du kjelen på avkjøling, denne skal bli nok kald til at du kan dryppe noen dråper av blandingen på håndleddet uten å brenne deg (OBS – vær forsiktig med dette!). Nå som røren er avkjølt, kan du tilsette gjær og hvetemel. Så er det bare å la kjøkkenmaskinen gjøre resten av jobben. Deigen skal ikke være klissete, husk at du skal klare å forme deigen til små lussekatter. 
 

Voila! Perfekte lussekatter til Luciadagen eventuelt hele julen. Haha ♥ Jeg har fryst ned halvparten av bollene allerede, og gleder meg allerede til å kunne stå opp en morgen å sette de rett i ovnen.. ingenting slår smaken av nystekte lussekatter. 

Luciadagen


· LUSSEKATTER OG K
AFFE ·
GOD MORGEN ↵

 

Her sitter jeg med nystekte Lussekatter, varm kaffe og blogger rett forran et vindu med utsikt mot den frossne og kalde byen. For en herlig dag dere, slike ting gjør meg glad. ♥ Vinteren er på vei her i Kristiansand, og jeg kjenner virkelig julefølelsen. Alt rundt meg virker så.. hva skal man si? Alle virker så glade og positive. Og det gjør meg lykkelig. 

Jeg ser frem til så mye også. Jeg ser frem til å komme hjem til familien i julen, jeg ser frem til å feire kjæresten som snart har bursdag, jeg ser frem til å se venninnene mine. Det er godt å ha noe å alltid glede seg til! Det er en lykke i seg selv. Nå skal jeg nyte kaffekoppen min og starte dagen med det vanlige: kamera opp og spille inn video! Senere skal jeg kun nyte Luciadagen til det ytterste. Haha, litt trist at man ikke går på barneskolen mer. Lucia toget er jo bare så koselig!!
 

♥ ♥ ♥

Hvite kakemenn

GÅRSDAGEN – 3. SØNDAG I ADVENT

Herregud, tiden flyr i fra meg dere. Men nå føles det litt lettere, nå mangler bare pepperkakehuset. Jeg tenker at jeg kanskje prøver meg på det i dag! Forhåpentligvis får jeg til å få fikset det på en lekker måte også! Noen av dere som har noen enkle tips på for eksempel hvordan man lager et fint tak slik at det ser ut som sne? Eller hvordan jeg lager melisen ekstra tykk for å kunne dekorere på en litt bedre måte? Eller hva som er den beste limen til å holde pepperkakehuset stødig? Jeg har aldri før, i hele mitt liv lagd pepperkakehus på egenhånd – og nå skal jeg gjøre alt fra bunden av. Så hvis dere har en god oppskrift til selve pepperkakehuset må dere gjerne kommentere nedenfor eventuelt sende meg en privat melding. ♥ Da hadde jeg virkelig blitt superglad! 
 

OPPSKRIFT PÅ JULENS KAKEMENN

1kg hvetemel 1ts hornsalt  2ts bakepulver 2ss vaniljesukker  5dl sukker  200g smør  4dl melk
 

SLIK GJØR DU

Sett kjelen på svak varme og smelt smørret. Når smørret er smeltet tilsetter du melken i samme kjele og visper om. Mens du lar kjelen avkjøle seg, starter du å blander sammen alle de tørre ingrediensene. Her er det forresten viktig at du har en kjøkkenmaskin som kan gjøre jobben for deg, ellers vil det bli veldig klissete. Nå som du har blandet sammen det tørre, kan du sette på kjøkkenmasinen og la den gå rundt mens du tilsetter litt etter litt av smørret og melken. Dette vil til slutt bli formet som en fin deig! 

Når det er gjort, skal dette inn i kjøleskapet for 1 times tid. Så her er det også viktig at du pakker bollen godt inn i plastikk, for det skal ikke komme luft inn til deigen! Så bare sørg for at du tetter den godt. Og Voila! Enklere enn dette blir det ikke. Etter 1 time i kjøleskapet er det rett og slett bare å finne frem kjevlen og formene dine å sette i gang. Kakene skal stå i ovenen i ca 8-10 minutter på 180 grader! Husk å avkjøl kakene på rist etter at de er ferdig stekt, og for ikke å glemme å nevne det: kakene må stå i en tett glasskrukke for at de skal holde lengst mulig. 
 

Enklere enn dette blir det altså ikke. Jeg bakte pepperkaker her om dagen (dere finner oppskriften min her, og videoen min her), som tok utrolig lang tid. Da snakker jeg ikke om at selve pepperkakene i seg selv tok lang tid å lage, men tvert i mot pyntingen. Det er jo selvfølgelig utrolig morsomt, ikke minst koselig. Men jeg har egentlig ikke tid til det akkurat nå, så derfor var disse kakemennene helt perfekte! Og jeg tenker spesielt store barnefamilier som kanskje har mer enn nok å gjøre om dagene, så kan dette være helt ypperlig. 
 

HÅPER DET SMAKER!

Videoen er endelig oppe!

– I SAMARBEID MED ELEVEN, BEAUTYBLENDER ER SPONSET –