Ikke for å skape dårlig stemning..

 

I mange år har det blitt snakket om å ikke skyte opp raketter før tiden er inne, men det er noe vi ikke bryr oss om. Er det ikke rart at jeg sier “vi”, når jeg egentlig sikter til deg som skyter opp raketter flere dager i forveien? Ikke meningen å putte alle under en kam, jeg vet det finnes mange omtenksomme mennesker der ute, heldigvis. Jeg kan sette en hånd på hjerte å si tusentakk til dere som venter med rakett skytingen, jeg bryr meg og jeg vet du varmer mange andres hjerter like mye. Det er bare alt for mange respektløse mennesker der ute, som ikke tenker annet enn på seg selv og sine.

 


 

 


Til deg som skyter raketter alle dager i uken før selve nyttårsfeiringen: har du noen ganger tenkt på de som sitter med et lite kjæledyr i hjemmet sitt? Ja, du har kanskje tenkt over det, men brydd deg fint lite om det. Hunder er trygge i sitt eget hjem, helt klart. Men det burde være en liten bjelle som sier deg at høye lyder gir reaksjoner? Hvordan reagerer du om du sitter fram for Tven i stua og hører en kraftig lyd du ikke aner hva er? Jeg husker en episode hvor folk ble så bekymret og redde at de ikke turte gå ut døren, det var “bare” litt sprengstoff de arbeidet med rundt fjellveggene. Hvordan tror dere dyr reagerer? på samme måten dessverre. Dyr har også følelser, dyr blir også redde. Tenk litt over det.

Til deg som skyter opp raketter alle dager i uken før selve nyttårsfeiringen: har du noen ganger tenkt på de som har opplevd å bli skutt på? La meg ta de menneskene som var på Utøya som et veldig godt eksempel, for jeg mener, ja det er lenge siden – for oss. For de som satt på Utøya, skjedde dette i går. De kjemper fremdeles, og det er noe som alltid vil sitte. Det er ikke en sak de bare kan glemme ut av det blå, det vil alltid sitte. La oss vise litt respekt, la oss vise litt hensyn, la oss vise at vi bryr oss! Tenk på alle de som så sin egen venninne, bror, søster, kompis, nære og ukjente bli skutt. Hvordan tror dere en rakett vil høres ut i demmes ører? Det sier seg selv, og jeg tror vi fleste har en forståelse. Tenk litt over det.


Ikke for å skape dårlig stemning på selve nyttårsfeiringen, men jeg ber deg ikke annet enn å faktisk følge reglene, er det for mye å be om?

 

Ukens bloggJeg skal ikke legge skjul på at jeg sjeldent finner bloggere jeg faktisk tar meg tid til å lese, føler det er mange som overdriver svært mye og gjør alt for å få oppmerksomhet – noe som gjør at jeg klikker meg vekk på øyeblikket. Bloggen til Emilie virker så ekte, og jeg tror det er en av grunnene til at jeg alltid kommer tilbake. Om jeg ikke er innom hver dag, så kan jeg med hånda på hjerte si at jeg skroller nedover bloggen hennes for å få lest innleggene jeg ikke har fått med meg.

Hvordan klarer du det? Hvordan klarer du å få en blogg til å være så interessant? Jeg misunner deg på det. En annen ting, bloggen har et stilrent design med gode kvalitetsbilder. Igjen, førsteinntrykk gir så mye. Jeg har alltid hatt tre faste bloggere som jeg virkelig er avhengig av, og kan endre den til fire nå. Anbefales på det sterkeste For å komme deg inn på bloggen til fineste Emilie, klikk her. 

Merry Christmas!


Ønsker alle mine fantastiske lesere en god jul ♥ I hope you all get what you want this year! Oppdatering på hvordan julen min har vært kommer snart, skal legge meg godt i sengen og sove, for jeg er stuptrøtt. Har dere hatt det fint? Noe spesielt dere savner dette året sammenliknet med de tidligere årene? Let me know ♥ Godnatt søtinger.

Ukens blogg: Meld deg på!

– TAKING A BREAK FROM BLOGGING – 

Jeg trenger et lite pusterom. Det har blitt mye i det siste, både blogg og jobb. Jeg kjenner på hele kroppen at det må bli en forandring snart, i tillegg til skole blir dette alt for mye. Rett og slett. Jeg må finne ut hva jeg skal gjøre, hvordan jeg skal gjøre ting.. Først og fremst, må jeg selv bli frisk. Jeg får ta ting etterhvert! I mellomtiden kjører jeg ukens blogg ♥ Meld deg på i kommentarfeltet. 

Gingerbread cookies

Julebaking skulle vært gjort for lenge siden, spesielt pepperkaker! Hjemme hadde vi alltid julekaker fra 1 desember til nyttår. Men nå har jeg endelig kommet meg i gang. Det er et par til julekaker jeg lenge har hatt lyst å bake, men som aldri har blitt fullført rett og slett. Kanskje jeg skal gjøre det i år? Forresten, jeg og kjæresten min feirer for første gang jul alene i leiligheten vårs. Herregud så trist å levne mamma og lillesøster alene med resten av familien, men med det samme blir det koselig å være sammen med en som også betyr veldig mye for meg. Blandede følelser rett og slett! 

Mamma leser bloggen min, så bare en liten streng beskjed: Vent med å ta ned juletreet frem til jeg kommer i januar! Jeg har nemlig to fine pakker som skal åpnes når jeg er til stede, fra meg til dere ♥ Vi skal ha en liten feiring sammen, selvom det blir litt sent! Jeg er faktisk litt usikker på når vi pleier å ta ned juletreet, men vi pleier alltid utsette det så lenge vi kan, haha. 

 

_____________________

 

YOU WILL NEED

♥ 75g lyst brunt sukker ♥ 2ss sirup ♥ 1ss mørk sirup ♥ 1ss vann ♥ 1ts malt kanel ♥ 1ts malt ingefær ♥ 95g margarin ♥ 1/2 ts natron ♥ 225g siktet mel ♥ Hvit glasur

 

_____________________

 

HOW TO

1. Finn fram en kasserolle å sett på lav varme. Tilsett brunt sukker, sirup, mørk sirup, vann, kanel og ingefær. Jeg pleier alltid sette i litt mer kanel, men dette er opp til deg hvor mye kanelsmak du ønsker i pepperkakene! I mellomtiden kutter jeg opp margarinen i små terninger før jeg tilsetter det sammen med deigen i kasserollen. Bland godt sammen til en fin røre før du tilsetter Natron. Mål opp mel, og tilsett litt etter litt oppi røren din. Husk at deigen skal bli veldig tykk nå. Kan være greit å bruke en treskje for å få rørt godt om. La deigen avkjøles i ca 30 minutter. 

2. Endelig favorittdelen min, på tide å kjevle ut. Jeg liker å ha deigen minst 3mm tykk! Jobben blir litt enklere når du skal begynne å forme figurene dine ♥ 

3. Sett ovnen på 180 grader – pepperkakene skal stå i ovnen i ca 10-15 minutter.

4. Finn frem det du ønsker å dekorere pepperkakene med – jeg har enda ikke rukket å gjøre det. Planene er knappe i kveld, så må være effektiv å lage blogginnlegget mens de står å avkjøler seg før dekoreringen! 

Why i blog

Alle starter å blogge av forskjellige grunner, noen lar seg motivere av penger og gratise produkter, mens andre ønsker å dele tanker og meninger på nettet. Jeg har blogget svært lenge vil jeg si, snart 5 år. Det er ganske sykt å tenke på, litt kjedelig at jeg slettet bloggen min tidligere. Å bli en fulltids blogger har aldri vært i tankene, og tror nok ikke jeg vil satse på det. Forsåvidt blogger jeg hele tiden, og kan nesten kalle meg det. Men jeg kommer alltid til å ha en annen jobb vedsidenav.

Bloggen har på mange måter forandret livet mitt, og jeg syns det er utrolig gøy å se tilbake på da jeg først startet med blogg. Det var ikke noe galt med livet mitt før, men jeg var veldig usikker på karrieren min. Hele meg som person var usikker på alt og alle. Med bloggen har jeg fort funne ut hva jeg skal studere og hva jeg skal fullføre. Jeg tror mye av dette kommer på grunn av bloggen. Som nylig nevnt var jeg en utrolig usikker person, jeg vurderte alle mulige karriere valg, men kom alltid til en konklusjon at jeg aldri ville klart det. Jeg kan trygt si at bloggen har hjulpet meg godt på veien.

_______________________

MY PERSONAL REASONS ON WHY I BLOG AND WHY I LOVE IT

Å kunne uttrykke meg

♥ Jeg er omringet av både kreative og engasjerende mennekser rundt om i verden

♥ Dele mine erfaringer slik at andre kan lære dem

♥ Møter stadig vekk nye bloggere med samme interessen – ekte venner man kommer til å ha for resten av livet

♥ Tjener penger av å gjøre noe man elsker

♥ Spre glede, inspirere og motivere

♥ Å vite at folk bryr seg om mine meninger.

♥ Det styrker min selvtillit og selvfølelse – uten tvil!!

♥ Utfordrer meg selv vær dag til å kunne bli en bedre blogger, jeg har noe å se frem til vær dag.

_______________________

 ♥

Hey Santa! What`s On My Christmas List?

_______________________

_______________________

Jeg vet at ønske mitt er stort, men med det samme er det mitt eneste ønske. Vi er mange som kan bidra litt med å hjelpe andre til å få en bedre jul. Et smil, en klem eller en liten julepakke. Kanskje ikke så veldig realistisk å kunne hjelpe alle, men å hjelpe en er bedre enn ingen. Hvis alle klarer å hjelpe en person, kan vi sammen hjelpe veldig mange! Og akkurat det, handler ønsket mitt om ♥ Vær gode med hverandre!

Social Media EnvySom folk, eller hovedsakelig unge kvinner på internett, lider vi alle av en bit av sosiale medier misunnelse / angst eller hva annet det skulle være. Jeg personlig tror misunnelse er en naturlig god egenskap å ha, så lenge det ikke ødelegger deg selv. Jeg går knapt en dag uten å bruke sosiale medier. Det har blitt en stor del av livet mitt, måten jeg deler informasjon om meg selv på og måten jeg får se mennesker rundt meg på. Det er svært lite sannsynlig at noen kommer til å dele strømregningen sin på instagram eller blogg, og med dette grunner jeg med at de fleste på sosiale medier ønsker å dele de beste delene i livet sitt. Det gjør jeg i hvertfall jeg. 
80% av livet mitt består av så utrolig mye mer enn de resterende 20% som består av glam og et smilende ansikt. Ergo, alt du ser, trenger ikke være hele sannheten. Noen ganger kan det føles at alle andre lever i det perfekte liv, og oppnår alt de vil, mens for deg går alt galt. Jeg tror det er her enkelte mennesker velger å legge hatet på oss offentlige personer. De glemmer at vi har et liv bak bloggen også. Den mest nyttige tingen jeg har lært med tiden som blogger, er å være oppmerksom og glad på andres vegne om de oppnår suksess eller lykke. Det gjør i hvertfall så jeg føler meg selv bedre! 

___________________________
Jeg kan ikke beskrive misunnelsen jeg har for Sophie Elise. Ikke på grunn av at hun er Norges mest leste blogger og kjent som person. Det er mer hvordan jeg føler jeg ser på henne som person, en beinhard jente med et hjerte av gull. Etter å ha lest bloggen hennes i mange år, har jeg lært så ufattelig mye. Jeg har lært hvor ekle mennesker kan være i kommentarfeltet, jeg har lært kjærlighet, jeg har lært mer om regnskogen, jeg har lært hvor hardt livet er og ikke minst hvor fantastisk det kan være. Jeg har lært å tenke på andre ting enn meg selv og de rundt meg – for eksempel andre saker som skjer rundt om i verden. Igjen, jeg har lært så utrolig mye, og det er noe jeg beundrer henne for. En smart og ekte blogger. 

Ved hjelp av misunnelsen min, klarer den å motivere meg til å gjøre det bra selv på bloggen. Ser dere poenget mitt? At jeg går å snakker dritt til en jeg ser opp til, ville riktig nok gjort meg til en dårlig person (innerst inne ville jeg nok følt det slik). Å takle misunnelsen på en bra måte, gjør virkelig noe med deg som person. Fokuser mindre på hva andre har, legg fokuset på deg selv og livet ditt. Sjalusi på sosiale medier er noe alle vil føle på, før eller senere. Det er helt naturlig! Og som jeg nevnte tidligere: takler du misunnelsen på en god måte, vil du få noe tilbake for det selv. 

Har du noen gang følt det slik? Hvordan takler du det? Gjerne fortell meg i kommentarfeltet. 

Think Like a Blogger

Å komme opp med nye ideer for blogginnlegg er ikke så vanskelig som noen kanskje tror det er. Det er så mange måter å skape nye “ideer” på, som også er annerledes. Det er rett og slett bare å endre måten du tenker på. Prosessen med blogging kan virke skremmende, men det er veldig enkelt å få til når du først inkluderer det. Å tenke som blogger er et begrep jeg ofte bruker.

________________________

Du kan lage innlegg av bokstavligtalt alt. Skal du se en film? Skriv om det. Skal du reise? Skriv en Travel Guide. Lært noe nytt? Del det med leserne dine! Med andre ord, ta med deg kameraet overalt. Grip alle øyeblikkene du kan. Jeg har canon kamera, både speilrefleks og et lite kompaktkamera som er veldig enkelt å ha med seg i veska. Foreløpig går jeg kun med speilrefleksen av forskjellige grunner, og kjenner det er tungvindt. Så absolutt en god anbefaling å investere i et mindre kamera. Hvorfor ta bilder av alt? Jo, da har du nemlig allerede et blogg innlegg av hverdagen din.

________________________

Når du begynner å tenke som en blogger blir alt mye enklere enn hva det er i start fasen. Jeg tenker på bloggen 24/7 sju dager i uken. Jeg har blitt kjent for å selv våkne opp å notere ned ideer for hva jeg kan blogge om. For eksempel så planla jeg innlegget “hvordan like avocado – innlegget kan nå leses her” for mange måneder siden, men postet det ikke før nå nylig. Nettopp fordi det var et fint back up innlegg når tiden er knapp! Å tenke som blogger vil virkelig hjelpe deg mye, det endret i hvertfall min holdning til blogging totalt. Jeg bekymrer meg ikke lenger om å ikke ha nok ideer for å poste et innlegg, fordi jeg knipser bilder hele tiden og lager et innhold ut av det.

________________________

Min lille hemmelighet til blogging – håper dere fant noe nyttig som kan bli tatt i bruk ♥ 

15 ways to feel better about yourself

SMILE – Smil så mye du kan, omså om det er et litt fake smil, det vil løfte opp humøret. Du ser dessuten fantastisk ut med et smil rundt munnen.

VISUALISE SUCESS – La deg selv dagdrømme, la tankene gå sin vei. Det er ingenting galt i å sette høye forhåpninger her i verden, kjør på! Så lenge de er realistiske vil du komme deg nærmere drømmen din for hver dag som går.

TAKE THAT COMPLIMENT ALREADY! – Om noen gir deg et kompliment, smil og si takk. Ikke diskuter mot. De ville nok ikke gitt deg et kompliment dersom det ikke var sant. Det er lov å være litt stolt over seg selv.

STOP PROCRASTINATING – Ikke sett ting til sides å unngå dem. Du vil føle deg tusen ganger bedre når du har fått det overstått etter hardt arbeid.

MAKE DECISIONS – Det føles alltid godt å gjøre en beslutning eller avgjørelse, uansett hvor stor eller liten den er.

BELIEVE IN YOURSELF – Gjør ting du har gitt opp tidligere, eller ikke klart tidligere. Det er større sjansje for å lykkes jo mer du prøver. Ha tro på deg selv, du kan hvis du virkelig vil.

STOP SAYING SORRY – Vi mennesker er alt for flinke på å beklage oss unødvendig. Jeg kan ikke telle på hånden hvor mange ganger jeg har beklaget meg for min dårlige formulering når jeg skriver blogg innlegg. Det er slettes ikke noe galt i å ha sine svakheter. Øvelse gjør mester!

LET THE GOOD THINGS STICK OUT – Mye av tiden til mange går på å se på de negative sidene ved livet, fremfor å se på det positive. Skriv ned gode minner eller andre ting du er fornøyd med, slik at du en dag kan se tilbake på det.

REWARD YOURSELF – Alltid husk å gi deg selv en liten klapp på skuldra når du oppnår noe du har jobbet for. Lag deg din egen liste over alt du har gjort, fremfor ting du ikke har gjort.

DONT BE JEALOUS – Hvorfor bruke tiden på å være sint og lei seg uten mening? Det er kun en følelse, en følelse vi alle burde skyve vekk.

_______________

_______________

MANAGE EXPECTATIONS – Sett deg realistiske mål. Jeg hadde for eksempel satte meg et mål om å kunne inspirere andre lesere, noe jeg har klart! Nå har jeg tatt nivået ett hakk høyere opp. Her unngår jeg blant annet skuffelsen fra starten av, dersom jeg ikke hadde klart å oppnå målet mitt.

STOP THINKING PEOPLE DONT LIKE YOU – Enten så liker de deg, eller så er de likegyldig til deg. Når du møter nye mennesker kan du heller anta at de vil like deg for den du er. Livet og hverdagen blir så mye enklere med positive tanker.

LET YOURSELF MAKE MISTAKES – Vi alle gjør feil en gang i livet, om ikke veldig mange feil. Det er det vi lærer av. Som regel er det kun du som merker feilen, ingen andre.

RECOVER FROM FAILURE – Noen ganger kan feilene vårs svi, og vi vil tråkke om og om igjen i samme fella. Det er det som kalles liv. Vi vil uansett en gang klare å komme oss unna.


Noen punkter du burde bli flinkere på?