Thank you!!

Reklame | Festkompaniet

// I SAMARBEID MED FESTKOMPANIET

TALL BALLONGER FINNER DU HER.
KATEGORI: FESTUTSTYR → BALLONGER → BALLONGER MED TALL

CONFETTI BALLONG KIT FINNER DU HER.
KATEGORI: FESTUTSTYR → BALLONGER → CONFETTI BALLONGER

THANK YOU ♥
..FOR ALL THE LOVE ON MY BIRTHDAY!

De seneste dagene har virkelig vært noe for seg selv, dere aner ikke. Selvom man blir eldre, så kommer alltid bursdag til å være noe man gleder seg til. Og super heldig som jeg er, får jeg fremdeles gaver! Herregud, noe dere virkelig ikke trenger å gi altså! Å bare se at dere tenker på meg på dagen min er mer enn bra nok, det setter jeg uendelig stor pris på. Igjen, tusen takk til hver av en. Jeg har sett dere alle, jeg har smilt av vær eneste melding på facebook, vær eneste kommentar på bloggen – og vær eneste telefon jeg fikk!

Som dere sikkert vet, inviterte jeg noen venninner hjem på selve bursdagen min. Vi koste oss enormt mye! Haha, alle som kom inn døren gapte når de så de store ballongene som hadde fylt så og si hele leiligheten! Haha ♥ I know, ballongene er helt fantastiske. Tror dette må være de største favorittene, tall ballongene og confetti ballongene.. Gi meg flereeee!! Anbefaler dere virkelig å ta en titt innom Festkompaniet, de har et enormt bra utvalg. Er det en ting som er sikkert, så kommer jeg til å handle der neste gang jeg skal feire noe – uten tvil dere, uten tvil.

It’s My Birthday!

Reklame | Festkompaniet

// I SAMARBEID MED FESTKOMPANIET

TALL BALLONGER FINNER DU HER.
KATEGORI: FESTUTSTYR → BALLONGER → BALLONGER MED TALL

CONFETTI BALLONG KIT FINNER DU HER.
KATEGORI: FESTUTSTYR → BALLONGER → CONFETTI BALLONGER

· SWEET 23 ·

Herregud, i dag er dagen! Jeg fyller 23, noe som for meg er helt sykt. Syns ikke det er lenge siden jeg var 18 år og gikk på vgs, for ikke snakk om russetiden! Som om den var i går. Men jeg er ihvertfall klar for et nytt år ♥ Først må jeg si at dagen har vært helt super hittil, og jeg gleder meg til å nyte den videre. Husker dere jeg sa at jeg trengte ny kjøkkenmaskin? Nå har jeg fått det i bursdagsgave av min aller fineste kjæreste! Skal love dere at jeg og Kenwood maskinen skal dikte opp noen supre oppskrifter til dere her på bloggen fremover. Men nå skal jeg straks ha litt kvalitetstid sammen med kjæresten før vi får besøk – og før jeg hopper i finstasen tenker jeg bare ønske dere en riktig god søndag. Bildedryss fra bursdagen min kommer imorgen, eventuelt ikveld allerede! Stoor klem.

On a Rainy Day

Jeans Tiger Of Sweden // Bomber Jacket Pinky Swear // Purse Leowolff

Skal innrømme å si at jeg ikke er verdens solstråle når det regner, men denne gang var det ekstra morsomt å ta bilder da jeg holdt på å fly vekk under vært bildet på grunn av det sterke vinden. Dette er altså slik været er i Kristiansand rett etter vinteren, og det varer i noen måneder! Men jeg klager ikke, i Finnmark ser jeg de tar fatt i spaden sin for å få frem bilene som er nedgravd under sneen, haha! Dere er gull!! Savner Finnmark litt.

I dag tenker jeg mulig finne litt inspirasjon til bloggen, samt lage en god kopp med te og avslutte dagen senere med en serie og taco! Med andre ord så blir jeg å sitte inne å ikke gjøre så stort. Det er så fint med slike dager.. ♥ 

5 Beauty products i wish my past self had had

Det er enkelte ting jeg angrer på, spesielt om jeg ser tilbake i tid å tenker på hva slags sminke jeg brukte og hvordan jeg brukte de. Jeg brukte for eksempel foundation til å bli brunere (!!) i ansiktet, med andre ord ikke for å jevne ut huden. Jeg overnappet brynene mine fordi jeg heller ønsket å tegne på nye, ikke for at de skulle se natulige og pene ut. Det er mye jeg skulle gjort anderledes, haha! Men så handler alt om lite kunnskaper om sminke, samt enkelte produkter vi kanskje ikke hadde i den tiden.

1. Gel liner. Hvem andre har slitt/sliter med å få den perfekte lineren på øyenlokket? Tipper alle reiser opp hånden sin nå, tenkte meg det. Haha, det er så vanskelig. Men vet dere hva? Flytende liners har gjort jobben min mye enklere, aldri har jeg hatt en så god kontroll på lineren. Hvorfor har jeg brukt penn / blyant før? Kan virkelig ikke sammenlignes! 

2. A good concealer & the right brush. Okei, dere aner ikke hvor lite jeg sov under skole periodene. Jeg var våken til langt på natt, uten å tenke over at det var skole kl 07:00 neste dag. Jeg gikk alltid med de mørkeste ringene under øynene, haha. Hadde jeg bare vist om Mac Pro Longwear Concealeren og en liten beauty blender (okei, det er nettopp kommet inn nesten) eller Mac 130 kosten – hadde de blåe ringene vært litt mindre synlige. Jeg husker at de mørke ringene under øynene alltid plagde meg, kunne så klart gjort noe med det selv, blant annet lagt meg da mamma ba meg gjøre det. 
 

3. Eyeshadow base. Nå var ikke jeg den som brukte øyenskygge vær eneste dag, slik har jeg aldri vært. Men de gangene jeg skulle på fjortissfest brukte jeg øyenskygger som utpå kvelden ikke så ut. Øyenskyggen hadde så og si sklidd vekk i løpet av noen få timer, og vipps – ansiktet mitt så ut som et glitrende juletre. Igjen, ville jeg anbefalt meg selv Mac Paint Pot evt en god primer til øyelokket.
 

4. Cleansing oils. Jeg vil ikke tenke på hvor mye sminke som faktisk ikke har gått av da jeg tok av meg sminken tidligere, jeg husker jeg stod med forskjellige produkter for å få vekk sminken om kveldene, og jeg kunne stå i timesvis. Selv om jeg ikke brukte mye sminke, måtte jeg stå lenge, nettopp på grunn av dårlige produkter. Oljebaserte renseprodukter, hvorfor viste jeg ikke om det? Det bryter ned absolutt alt av sminke på et øyeblikk bare.. whyyy!! 🙁 

5. Primer. Herregud. Herregud. Herregud sier jeg bare. Dere kan tenke dere hvordan sminken min så ut etter en dag med sminke uten primer! Helt vanvittig hvor ujevnt alt sto til i dette fjeset. Altså, først og fremst var det concealeren som hadde sklidd utover hele ansiktet, samt den lille contouringen jeg hadde fikset på i en time. LOL. Hadde bare noen lært meg.. 

5 Daily back school hacks

· SPICE UP YOUR WRITING ·

Som mange av dere allerede vet, tok jeg norsk eksamen i fjord, så det er absolutt ikke lenge siden. Mitt problem med norsk skriftelig var at jeg ofte gjentok meg selv, og hadde et svært dårlig ordforråd. Noe som hjalp meg fryktelig mye var denne nettsiden: wordhippo.com ← tast inn ordet du ønsker å bruke, og du vil få opp en haug av alternativer der som kan hjelpe både deg og ordforrådet!

· PREVENT PROCRASTINATION ·

Når jeg skal studere har jeg en drålig uvane med å ofte bli distrahert av sosiale medier som for eksempel facebook. Personlig har jeg nok kontroll, den dag i dag, for å ikke sjekke slike ting mens jeg holder på med skolearbeid. Men på vgs var det blant annet et større problem. Hvis du sliter med det samme, så anbefaler jeg deg nettsiden: keepmeout.com. Det eneste du trenger å gjøre er å taste inn URL av nettsiden du ikke ønsker å besøke (for eksempel facebook i dette tilfellet), og tast inn fra hvilken tid du vil ha facebook siden blokkert. Dermed vil facebook bli blokkert i det tidsrommet du har tastet inn, og du kan med andre ord ikke besøke siden. Genialt?

· KEEP APPLES FRESH ·

Når du skal ta med deg friske epler på skolen, men ender opp med brune – det er så irriterende. Epler er en av de få fruktene jeg bruker som snacks på skolen når jeg trenger litt ekstra energi, og da frister det helst med noe som ser innbydende ut. For at de ikke skal bli brune og stygge mens du har de med i matpakken, anbefaler jeg å dryppe noen dråper med sitron over. Sitron juicen vil nemlig forhindre at eplene blir brune, og hjelpe de med å holde seg fine! Og hei, du trenger ikke være redd for den sure sitronsmaken, epler har tross alt en super søt smak i seg selv.

· READ ALOUD ·

Har du også vansker med å konsentrere deg dersom du må lese lange artikler på skolen? Det har jeg. Som regel får vi de sendt over nettet (på sonans bruker vi våres egen nettside hvor alt blir oppdatert, alt fra hva vi må ta med til timen og lekseoppgaver), og det er helt genialt spør dere meg. På de dagene hvor jeg rett og slett ikke klarer å lese, kopierer jeg teksten, høyre klikker, og trykker på “speech”, og Maccen leser opp det som står. Det vil si at jeg faktisk kan lukke øynene å konsentrere meg om hva som blir sagt. Dette har vært til stor hjelp på enkelte dager! Jeg vet desverre ikke hvordan dette gjøres på andre pc’er. Men ihvertfall et godt tips til oss som har Mac.

· MAKE AN EVERY DAY SCHEDULE FOR YOURSELF ·

Jeg har alltid blitt oppvokst med at når jeg kom hjem fra skolen, var det middag, og rett på lekser. Jeg fikk ikke gå ut døra å henge med venninnene mine før leksene var gjort. Og den har jeg holdt fast på siden, i en alder av 22- kommer jeg hjem, spiser middag og gjør lekser. Etter at leksene er gjort, kan man gjøre nøyaktig hva man vil resten av dagen! Bare stol på meg på dette punktet, det er sinnsykt godt å ikke ha noe å tenke på for resten av dagen! Er det noe jeg ikke liker, så er det stress jobbing til sent på natt. #mareritt.

Spring feeling

IT’S STARTING TO FEEL MORE AND MORE LIKE SPRING,
AND I’M LOVING IT!

✦ ✦ ✦

Det føles rart å si at det kjennes ut som vår i februar, men jeg elsker det. Bare fordi jeg har en god vår følelse, skal jeg finne frem alle vår plaggene frem! Det vil si lange kjoler, boots, høye støvletter, skjorter og skjørt! Jeg tviler på at været i Kristiansand vil bli så fryktelig ille, mulig jeg sparer noen plagg i tilfellet vinteren plutselig skulle dukke opp igjen. En ting jeg lærte ifjord: kjøp regntøy.

HAVE A GREAT DAY GUYS ♥

Biola Bowl before work

God morgen skjønninger! Jeg satt tidligere idag å søkte etter gode frokost oppskrifter, og gud hvor mye godt de har på Pinterest. Om noen skulle trenge inspirasjon, så er det hemmligheten til alt. Pinterest og Weheartit har alt fra hjem og interiør inspo, til sunne og gode mat oppskrifter. Idag fant jeg denne Biola oppskriften, og når jeg allerede hadde Biola i kjøleskapet passet det meg ypperlig. Det er mandag, og jeg ønsker selvfølgelig å gå inn i uken med noe friskt og sunt.
 

· STEP BY STEP ·

MIX TOGETHER BIOLA & COTTAGE CHEESE.
TOP WITH BANANA, COCONUT, PUMPKIN SEEDS,
FLAX SEEDS, RED CURRANT BERRIES, RASPBERRIES

✦ ✦ ✦
 

 HEALTHY LIVING IS NOT A DIET 

 

Nå som jeg har kroppen proppet full av energi, er jeg klar for en ny arbeidsdag. Mandagen blir nok til å bestå av blogg, andre ærender og skole senere på kvelden. En ganske vanlig mandag egentlig, skjer ikke så veldig mye spennende. Og dere? Jeg har gått fra å sove frem til 12:00, spise søppelmat og aldri dra på treninger – til å stå opp 08:30 vær dag, spise sunt og godt, samt komme meg på trening i blant. For en forandring! Jeg er et godt eksempel på at ting kan forandres, og om jeg klarer det, så kan ihvertfall du! Jeg har ihvertfall erfart at sunn mat og nok søvn gir deg et godt humør og mer enn nok energi. ♥ 

Sunday Office

· WORKING DAY ·
..AND IT’S MY FAVORITE DAY OF THE WEEK

Søndag er kanskje den mest spennende parten ved hele bloggingen, og jeg elsker det. Mange syns dette er den kjedeligste parten, men å sitte forran pcen og besvare mailer, gå gjennom kommentarer jeg ellers ikke har rukket og planlegge den kommende uken etter hvilke ønsker dere har kommet med, gjør meg glad. Akkurat nå har jeg fått unnagjort en stor del arbeid, og sitter å smiler bredt – for gjett om jeg gleder meg til en ny uke med nye muligheter!

Til alle i Tana området: Jeg og Astrid’s frisør holder på å planlegge noe superkoselig til alle dere lesere/følgere! Jeg håper dette vil falle i smak for de fleste (super synd at vi ikke når ut til et bredere område – men i første om gang må vi først se interessen for dette, derfor blir det kun for hjemplassen min denne gang). Så vi kjører et lite test samarbeid, og skulle interessen bli veldig stor – så blir det mulig litt endringer. Jeg røper ingenting enda, så dere får smøre dere med litt tålmodighet. Hihi! Ellers vil jeg bare beklage så mye til dere andre som ikke får vært med på dette, men gjerne legg igjen en kommentar slik at vi vet interessen. Er interessen stor så lover jeg en forandring neste gang. 

Ask me anything

NEW Q&A

Påtide med ny spørsmålsrunde, neste blir ikke før om 3 måneder. Har funnet ut at det kan bli for mye med 1-2 ganger i måneden, så vi prøver hver tredje månede. Ikke glem at du kan gå tilbake i kategoriene mine, klikke deg videre på Q&A og derfra kan du finne innlegget mitt dersom du sku ha noen spørsmål i senere tid.

Dere kan stille meg spørsmål frem til den 10.03.2017. 

Make your flowers last longer

Jeg har elsket blomster siden jeg var liten. Mamma tok meg alltid med ut i hagen for å lage blomsterkrans, eller bare lage den fineste blomsterbuktten. På grunn av gode minner, finner jeg også lykke i det. Blomster for meg gir meg en enorm god og trygghetsfølelse i hjemmet, samtidig syns jeg lukten er helt herlig. Som mange av dere sikkert allerede vet/skjønner, er jeg gjennomsnittlig glad i blomster – og interessen for å få mer kunnskaper innen dette har vært stor. I løpet av de siste årene hvor jeg har lest, spurt og erfart selv, har jeg klart å plukke ut noen gode tips. Og disse tipsene deler jeg gledelig med dere.

1. LOOK FOR VIBRANT GREEN, FIRM, LEEAVES AND BRIGHT, STURDY BLOSSOMS

Dette sier seg selv når du går ut å kjøper deg blomster, istedenfor å kjøpe de blomstene som ser slitte og ødelagte ut, kjøper du heller de som faktisk ser friske og grønne ut. Det er heller ikke bare utseende du burde se på, men gjerne også kjenn på blomsten. Jeg pleier alltid og forsikre meg om at de kjennes faste og fine ut – da er jeg forsikret meg om at buketten jeg tar med hjem, vil holde og at jeg ikke ender opp med at alle dør på grunn av bakterier.

2. USE CLEAN CLIPPERS, A VLEAN VASE, AND CLEAN WATER

Nøkkelen er rett og slett unngå bakterier. Det er selvfølgelig ikke lett å holde blomster unna bakterer 100%, men du kan utgjøre en stor forskjell om du bare orker. Alt handler om litt forberedelser. Jeg kjøper alltid inn nye blomster på mandager, så søndagene for meg består av en liten “rengjøringstime” når det kommer til kuttere og vaser. En annen ting bortsett fra å holde ting rent: vær så snill å gi blomster et friskt og kaldt vann de kan suge til seg. Det er et stort omdiskutert tema om blomster skal stå i lunket eller varmt vann – lunket vann er en gammel myte. Sett de i kaldt vann! Spesielt tulipaner, gjerne med et par isbitter. Med kaldt vann er det mindre fare for at sopp vokser og andre mikroorganismer sprer seg og utvikler seg til å bli bakterier.

3. CUT & CLEAN

Når du står med blomsterbuketten i hånda, er det ikke alltid like lett og vite hvor man skal starte og hvordan. Så tenkte det kunne være greit å fortelle litt om det også. Det første jeg gjør er å holde endene under vann mens jeg kutter (med en blomsterkutter fra blomsterbutikken), dette for å unngå luft i selve stilken. Deretter setter jeg dem rett i kaldt vann, etterhvert som jeg snitter dem. Her syns jeg også det er viktig å nevne at du må snitte dem godt på skrå for mest mulig vanntilførsel. Selv har jeg gjort denne feilen og alltid trodd jeg har klippet de godt nok – but noo.

Om dere ser nøye nok på bildene mine, ser dere blomser som ikke er blitt stelt. Disse er puttet rett i en vase (heia kjæresten!), haha! Nei, men det jeg ville gjort istedenfor, er å kuttet vekk alt av blader og stilker som er nærme vannet i vasen. Disse har nemlig utrolig mye bakterier på seg, som vi helst vil unngå. Uten bakterier vil skjønnhetene vare lengere.

 

4. KEEP YOUR BEAUTIES OUT OF BRIGHT SUNLIGHT

Temperaturen er svært viktig. Ikke missforstå meg når jeg sier at blomster trives godt kaldt, for de blomstrer best ved dagslys/i varmen – gjerne ikke direkte i sollyset, men rett og slett i et varmt miljø. Men for at blomster skal vare lengere, vil jeg sterkt anbefale å sette de i garasjen/evt kjelleren din. Jeg pleier alltid putte mine i kjelleren før jeg legger meg (der er det kaldere).

5. TAKE OUT ANY DEAD BLOSSOMS OR LEAVES

Føler jeg har nevnt dette tusen ganger i løpet av innlegget – men ødelagte/vissne blader og blomster sender ut evig mase bakterier. Fjern dem før de smitter over på de andre blomstene du har i buketten din. Tilfør næring til vannet når du skifter deg, gjerne annenhver dag – samt tilsett noen dråper klorin for å unngå bakterier. At en eller to blomster + noen blader blir vissne er helt normalt, og kan fort skje. Om du bare holder et ekstra øye til nettopp dette, vil du også se en enorm forskjell på levetiden.