Avslører min nye hjemplass

Får jeg lov å si god morge selv om klokken nærmer seg ettermiddagstid? haha.. Først nå har feberen og hele pakka begynt å dempe seg, fremdeles kjennes det ut som om kroppen er brutt ned. Bloggen får vente til jeg er blitt frisk, tenkte bare fortelle dere hvorfor det ikke har blitt noen innlegg. 

Husker dere forresten innlegget jeg spurte dere om hvor jeg skulle flytte? Var ingen av dere som gjettet riktig. Men det var mange som gjettet Stavanger, noe som har stått lenge i tankene mine. Og ja, jeg vurderte Stavanger sterkt. Men det er en by, som har smeltet hjertet mitt. En by som for meg virker utrolig koselig, Kristiansand ♥ Må takke Kristina som hjalp meg litt med boplass. Åh, hun er bare super søt. Trykk på linken å dere kommer dere rett inn på bloggen hennes. 

Grønn styrke

En litt sen morgen oppdatering, men jeg håper det går fint. Har stått å vasket klær siden klokken 09:00 imorgen. Alle ullklærne er vasket forhånd så de er klare til høsten
kommer snikende innpå. Så frokosten ble glemt litt bort. Smoothie er en perfekt og rask frokost, noe som passet meg ypperlig i dag. Spinatsmoothien var supergod, og vil
virkelig anbefale den til dere, enjoy! 

Du trenger

♥ 1 kiwi ♥ 1/4 agurk ♥ 1 neve spinatblader ♥ 1/2 banan ♥ 2 dl ris- eller soyamelk ♥ 1 ts linfrøolje ♥ 1 ss honning

Slik gjør du

Ha alle ingrediensene i en blender og blend dem til en tykk smoothie. Yummi ♥ Virkelig en frisk start på dagen. Viste dere at dette faktisk er en smoothie full av jern, kalk,
sunt fett og masse antioksidanter? Jeg skal helt klart lage spinatsmoothien minst 2 ganger i uken fremover. I et smoothie glass får du i deg flere viktige vitaminer du ellers
kanskje ikke ville fått i deg iløpet av en hel dag. 

Hva syns du om dette innlegget? skal jeg starte med flere frokost tips?

Sommerens fineste sminke

 Årets fineste og enkleste sommer sminke, så enkel at alle kan klare det. Looken har jeg selv satt sammen, jeg ønsker en frisk og fin look som ikke er for pyntet. Med  sommeren kommer det ofte en del gylne farger og varme toner. En frisk, sunn hud er i fokus, og de fleste ønsker seg nude eller friske, rosa lepper. I den anledning ønsker jeg å vise dere mine beste tips. 

Fuktighetskrem & foundation

Basen for sminken er en god fuktighetskrem som gir masse fukt, dersom du har en type krem med solbeskyttelse er det enda bedre. Deretter liker jeg å påføre foundation for å få en litt mer dekkende effekt. Personlig elsker jeg Ylves saint lauren sin foundation, den er lett og tynn på huden, og i tillegg lar den huden puste. 

Mary-lou manizer highlighter


Skimmer i huden er utrolig fint om sommeren. Her har jeg brukt Mary-lou manizer sin highlighter. Den gir et fint, diskret skimmer til huden. 

Anastiasia dipbrow 


 

På bryn liker jeg å bruke Anastasia sitt øyenbryns pudder i fargen mørke brun. Påfør med øyenbrynskost for et mest naturlig resutat. Jeg forguder øyenbryns pudderet til Anastasia. Den hjelper brynene med å holde formen på brynet igjennom en hel dag. 

Øyne

Jeg er ikke stor fan av øyenskygger og mørke toner, spesielt ikke på sommeren. Jeg går gjerne helt uten øyenskygger, og bruker kun mascara som på bilder over viser. Men om du skulle ønske vil jeg anbefale en lett variant av smokey eyes i gull- og kobbertoner. Vært forsiktig! vi ønsker ikke et hardt uttrykk. På sommeren kjører jeg alltid veldig lett på øyenskygger. 

Lepper

Leppene er finest i naturlige nude, rosa og ferskentoner. Igjen, YLS går i repeat. Jeg bruker farge nr 1, Rouge Voluptè. 

Hade Finnmark, hei xxx

Opp og hopp, jenter! ♥ Jeg er fult klar over det trøtte ansiktet mitt, men altså – er ikke det veldig normalt? Hvor normalt det er å stå opp klokken 06:30 for å rekke å skrive innlegg til bloggen er mindre normalt for min del, haha! Men jeg må si en ting, jeg elsker det! Bloggen, leserne og alle de flotte og fine kommentarene deres betyr så utrolig mye for meg. Tusentakk jenter og gutter. Dere alle er super herlige, har lyst å gi dere en stor klem! 

I dag blir en travel telefon dag! Ny leilighet står for tur på en splitter ny plass hvor jeg ikke kjenner en eneste sjel. Klarer dere gjette hvilken plass jeg skal flytte til? Den som gjetter riktig får linket bloggen sin inn på min blogg ikveld. Gjett i vei, jeg er spent! For å gjøre dere enda mer forvirret – ikke glem at jeg er en jente fra en bitte liten plass i Finnmark som ikke engang er en by. Oslo? Lillehammer? Hemsedal? eller en helt annen plass? 

5 FILMER Å SE I SOMMER

På regnfylte sommerdager er det ikke stort man kan gjøre. Tv-kanalene har en god del filmer å vise, men som regel går det på kveldene. Ikke alle har like fint vær hele tiden heller, så tenkte det kanskje var greit å komme med noen forslag til morsomme og gode filmer som passer ypperlig til sommeren.

Grown ups


Alle Grown Ups filmene syns jeg er så morsomme, kan sitte å se første og andre filmen i strekk. Med andre ord – i timesvis. Adam Sandler har alltid vært en stor favoritt hos meg siden Two and a half men. Jeg syns han er en hysterisk god skuespiller. Anbefales på det sterkeste, spesielt om du ønsker deg en god latter sammen med familie, venner eller kjæresten din.

Let`s be cops


Filmen handler om to menn som står fast med karrieren sin. Alt starter med en kostymefest hvor de kler seg ut som politimenn. Det går ikke lang tid før de finner seg til
rette i rollen som politibetjenter. Det går ikke lang tid før Justin og Ryan begynner å få store problemer. Haha! Jeg elsker slike type filmer hvor det er overdrevent og
latterlig. Vil anbefale filmen til alle som er ute etter en lett underholdning. Skal være ærlig med dere å si at jeg flirte en god del i filmen, og kunne gjerne sett den igjen.

A haunted house 2


Malcolm er så bra, herregud. Anyways, filmen Benedikte aldri ser alene. Jeg hater grøsser filmer, for jeg ligger seriøst på kveldene å er livredd før jeg legger meg. Det som gjør en stor forskjell med denne “grøsseren” er at det ligger humor bak i alt. I love it, ler like mye vær gang.

De urørlige


Tårer og glede på samme tid ♥ Filmen er basert på en sann historie om et uventet vennskap. En rik mann i rullestol som ikke kan bevege seg – annet enn hode. Han slipper inn/ansetter en person uten penger og utdanning som snur livet demmes. Filmen gir så utrolig mye, istedenfor at jeg skal fortelle dere om hele filmen, ønsker jeg at alle og enhver velger å se den.

21 jump streets


Filmen handler om to politimenn som egentlig er misfornøyd med hvor lite spenning det er på jobben deres, og blir henrykt når de endelig får jobbe sammen på en High School for å bekjempe ungdomskriminalitet. Tror dette har vært en favoritt hos meg ganske lenge, har sett den minst 4 ganger og går som vanlig ikke lei. Hva er galt med meg? haha.

Kanskje du har noen flere forslag? 🙂

Finnmark på sitt beste

God kveld til dere! Nå har jeg nettopp kommet ned fra en nydelig topptur med mine to beste, lillesøster & hunden vårs Jessie. Må si at Finnmark er den vakreste plassen jeg vet om ♥ Selv er jeg en typisk by jente, og trives godt i stor byen hvor jeg har alle muligheter åpne. Men den beste plassen å komme tilbake på, er hit. Så stille og fredlig. En plass man kan slappe godt av og nyte det man har rundt seg. Er veldig flink på å sette pris på de små øyeblikkene, et godt eksempel er denne toppturen. Dette gjør meg så utrolig glad. Tusentakk til deg lillesøster, for at du er den person du er. I love you. 

This place! 

Jessie storkoste seg maks på toppen av fjellet, det varmer hjerte mitt å se dyr har det bra. Planen var at vi skulle sove sammen etter at blogg innlegget var skrevet ferdig å lagt ut, men gjett hva – nå ligger lillesøster allerede i drømmeland med jessie oppå magen som også sover. Haha, to utslitte skjønninger! ♥ Håper dere likte innlegget, og ikke minst bildene! Nå er det kveld for meg også, vi snakkes om ikke så alt for lenge. 

Noen av dere som har vært i Finnmark før? 

Photoshoot i studio + video

My last photoshoot.

Bildene er tatt av Theresa Knudsen! 

Det var en stor etterspørsmål om bilder fra photoshooten til meg og Theresa, så her har dere noen å nøye dere med i mellomtiden! ♥ Nå har jeg akkurat kommet til hjem-plassen min, og gud det føles godt. En 5 timers biltur er mer enn nokk for meg. Nå ligger jeg i halvsøvne og er like før jeg bikker over til sove modus. Kanskje ikke så rart da jeg satt våken frem til 04:45 igår natt for å jobbe med bloggen. I tillegg stod jeg opp 09:00 idag for å rekke møter og diverse før jeg fikk satt meg i bilen og startet hjemover. Holder på å skrive planleggingslister for bloggen fremover, så når det blir ferdig har jeg endelig orden og rutiner på plass. Noe jeg ser veldig frem til! Vi snakkes imorgen, og da har jeg lillesøstren min med. Vi kjører i gang en spørsmålsrunde hvor hun skal svare på spørsmål om meg. Ask her something! Skal se om vi kanskje klarer å få til en video denne gangen. Good night, sweet dreams. 

Fototips: eksponeringstriangelet

Først vil jeg starte innlegget med å si at jeg er amatør innen kamerabruk. Nettopp derfor velger jeg å skrive dette innlegget. Litt til meg selv, slik at jeg kan dra innom
kategorien for å minne meg selv på “reglene”, og litt for at dere skal kunne lese gjennom triksene. Gjerne kom med noen innspill dersom noe ikke skulle stemme,
eventuelt kom med andre tips jeg kan ta med vidre gjennom tiden som blogger. For meg spiller gode bilder en viktig rolle, og vil derfor bli bedre på det.

I dette innlegget vil jeg gå gjennom de mest grunnleggende tallene og uttrykkene vi ofte møtet på når det kommer til speilreflekskamera. Autofokus fungerer godt,
og det er noe man selvfølgelig kan bruke. Selv foretrekker jeg de manuelle eksponeringsprogrammene. Føler bildene blir hundre ganger finere med det. Mitt mål
med kategorimappen “fototips” er å bli flinkere på forståelse med kameraets innstillinger. Jeg er åpen for alle tips og triks, legg gjerne igjen en kommentar!

 

1. ISO 2. lukkertid 3. blender

ISO

Ved å høyne ISO-tallet oppnår du kortere lukkertid, noe som igjen gjør at du kan ta skarpe bilder i svakt lys uten å bruke stativ eller blits. En kort lukkertid fryser
bevegelser som gjør at du nettopp kan gjøre det. Når solen skinner har du nok lys slik at du kan bruke det laveste ISO-tallet på kameraet, altså 100. Lavt ISO-tall vi
gi den beste bildekvaliteten. Er du innendørs eller tar bilder på kveldene (mørke omgivelser) bruker du høyere ISO, den går som oftest fra tallet 100 og opp til
6400. Ulempen med å bruke høy ISO er at det kan bli kornete eller mye støy i bildet, ISO 100 vil absolutt gi den beste bildekvaliteten, og så lenge ISO100 er mulig
å bruke, vil jeg anbefale det. Her har jeg lagt til 2 bilder for å illustrere. Det til venstre er tatt med ISO100 i dagslys, mens det til høyre er tatt med ISO3600 i
mørkere omgivelser.

Lukkertid

Eksponeringstiden/lukkertiden, er hvor lenge kameraet utsettes for lys når du tar bildet / hvor lang tid det tar å ta bildet. Jo kortere eksponeringstid, jo mindre lys slippes
inn. Jo lenger eksponeringstid, jo mer lys slippes inn. Derfor må du ha en tregere eksponeringstid dersom du er i mørke omgivelser. Lukkertiden er også viktig å ha i
tankene dersom du skal ta bilder av motiver som står stille, eller som beveger seg. Om du for eksempel skal ta bilde av et dyr, må du bruke en kort eksponeringstid.
Igjen, om dette er i mørke omgivelser må du også høyne ISO-tallet for riktig lys. Her har jeg lagt til 2 bilder for å illustrere. Bildet til venstre er tatt med eksponeringstid
på 1/3000 – hunden står stille. Bilde til høyre er tatt med eksponeringstid 1/100 – hunden beveger seg. Som du kan se på bilde til høyre, så er eksponeringstiden så
lang, at kameraet ikke klarer å fryse bevegelsene som skjer.

Blender

Blenderåpning er en åpning inne i objektivet som avgjør hvor mye lys som skal slippes inn, ettersom hvor stor eller hvor liten blendertall du har. Blenderåpningen
påvirker dybdeskarpheten i bildet ditt. Med stor blenderåpning blir det en liten dybdeskarphet som igjen fører til skarp bakgrunn. Med liten blenderåpning
blir det en stor dybdeskarphet som igjen fører til uskarp bakgrunn. Her har jeg lagt til 2 bilder for å illustrere. Bilde til venstre er tatt med blenderåpning f1.4.
Bilde til høyre et tatt med blenderåpning f1.8. Her ser du en stor forskjell: bildet til høyre har en lav dybdeskarphet, mens bilde til venstre har en høy
dybdeskarphet.

Som dere la merke til, så påvirker ISO`en, lukkertiden og blenderen hverandre. Dersom du endrer tallet på en av de, må du endre en av de andre også, om
ikke begge. Disse tre kalles for eksponeringstriangelet, noe som er en viktig ting å vite hva er.

Nytt innkjøp – bedre blogging

Testing av mitt nye kamera stativ, finally! Tidligere hadde jeg et kamera stativ som var utrolig lite og lavt, det funket dårlig til både antrekk- og portett bilder. Det resulterte i at min snille kjæreste alltid måtte stille opp som fotograf. Han er flink å ta bilder, og det hjelper utrolig mye på at han er så hjelsom. Men de gangene han var borte, så var det nærmere umulig for meg å kunne blogge! Så nå ser jeg virkelig lyst på ting.

I morgen drar jeg hjem til min kjære mor og lillesøster, gleder meg ufattelig mye. Skal huske å ta med meg stativet mitt, kanskje dere får se noen bilder av lillesøsteren min? Hun elsker antrekksbilder, og vise seg frem på kameraet. Så håper hun ønsker å være med på bloggen litt! Har jeg noen lesere som er på samme alder som Henriette?Noen i 14 års alderen? ♥ Gjerne fortell meg hvor gammel dere er! Hadde vært morsomt å høre. 

Yesterdays

Gårsdagens antrekk fra da vi var i byen. Skal ikke legge skjul på at det er kaldt nede i Finnmark, så boblejakken gjor seg godt ♥ Spiste god mat og bare koste oss maks. 
Er vell påtide at sommeren kommer hit snart, begynner å bli veldig lite solskysset hud. Ikke fikk vi sol på ferien heller, da det regnet hele uken.. kjempe uflaks og kjempe
dårlig timing. 

This jacket, just love it. 

Jakke fra Gina // Skjorte fra Bikbok // Jeans fra Wr.up // Ringer fra Thomas Sabo // Klokke + armbånd fra Michael kors

Hva syns du om jakken?