Gingerbread cookies

Julebaking skulle vært gjort for lenge siden, spesielt pepperkaker! Hjemme hadde vi alltid julekaker fra 1 desember til nyttår. Men nå har jeg endelig kommet meg i gang. Det er et par til julekaker jeg lenge har hatt lyst å bake, men som aldri har blitt fullført rett og slett. Kanskje jeg skal gjøre det i år? Forresten, jeg og kjæresten min feirer for første gang jul alene i leiligheten vårs. Herregud så trist å levne mamma og lillesøster alene med resten av familien, men med det samme blir det koselig å være sammen med en som også betyr veldig mye for meg. Blandede følelser rett og slett! 

Mamma leser bloggen min, så bare en liten streng beskjed: Vent med å ta ned juletreet frem til jeg kommer i januar! Jeg har nemlig to fine pakker som skal åpnes når jeg er til stede, fra meg til dere ♥ Vi skal ha en liten feiring sammen, selvom det blir litt sent! Jeg er faktisk litt usikker på når vi pleier å ta ned juletreet, men vi pleier alltid utsette det så lenge vi kan, haha. 

 

_____________________

 

YOU WILL NEED

♥ 75g lyst brunt sukker ♥ 2ss sirup ♥ 1ss mørk sirup ♥ 1ss vann ♥ 1ts malt kanel ♥ 1ts malt ingefær ♥ 95g margarin ♥ 1/2 ts natron ♥ 225g siktet mel ♥ Hvit glasur

 

_____________________

 

HOW TO

1. Finn fram en kasserolle å sett på lav varme. Tilsett brunt sukker, sirup, mørk sirup, vann, kanel og ingefær. Jeg pleier alltid sette i litt mer kanel, men dette er opp til deg hvor mye kanelsmak du ønsker i pepperkakene! I mellomtiden kutter jeg opp margarinen i små terninger før jeg tilsetter det sammen med deigen i kasserollen. Bland godt sammen til en fin røre før du tilsetter Natron. Mål opp mel, og tilsett litt etter litt oppi røren din. Husk at deigen skal bli veldig tykk nå. Kan være greit å bruke en treskje for å få rørt godt om. La deigen avkjøles i ca 30 minutter. 

2. Endelig favorittdelen min, på tide å kjevle ut. Jeg liker å ha deigen minst 3mm tykk! Jobben blir litt enklere når du skal begynne å forme figurene dine ♥ 

3. Sett ovnen på 180 grader – pepperkakene skal stå i ovnen i ca 10-15 minutter.

4. Finn frem det du ønsker å dekorere pepperkakene med – jeg har enda ikke rukket å gjøre det. Planene er knappe i kveld, så må være effektiv å lage blogginnlegget mens de står å avkjøler seg før dekoreringen! 

18 kommentarer

Siste innlegg