· DETTE KALLER JEG LYKKE ·
Nå ligger videoen ute på kanalen her, og oppskriften får dere her på bloggen. Jeg lagde kun en video for morro skyld, og tenker det er mange som kanskje ønsker å bake sammen med meg? Selvom dagen er over, betyr det ikke at du ikke kan bake Lussekatter imorgen! I fjord ble jeg blant annet en dag forsinket. Men nå skal jeg slutte å skrive, så her får dere oppskriften til Lussekattene samt hvordan man lager disse nydelige bollene!
INGREDIENSER
♥ 1 liter melk ♥ 300 gram smør ♥ 250 gram melis ♥ 1 gram safran ♥ 100 gram gjær ♥ 1,5 kg hvetemel
PENSLING
♥ 1 egg ♥ 1 spiseskje melk
PYNT
♥ Rosiner og Sjokolade
SLIK GJØR DU
Det første du må starte med, er å koke opp melk, smør og melis sammen i en kjele. Dermed tar du kjelen av platen og tilsetter Safran. Til slutt setter du kjelen på avkjøling, denne skal bli nok kald til at du kan dryppe noen dråper av blandingen på håndleddet uten å brenne deg (OBS – vær forsiktig med dette!). Nå som røren er avkjølt, kan du tilsette gjær og hvetemel. Så er det bare å la kjøkkenmaskinen gjøre resten av jobben. Deigen skal ikke være klissete, husk at du skal klare å forme deigen til små lussekatter.
Voila! Perfekte lussekatter til Luciadagen eventuelt hele julen. Haha ♥ Jeg har fryst ned halvparten av bollene allerede, og gleder meg allerede til å kunne stå opp en morgen å sette de rett i ovnen.. ingenting slår smaken av nystekte lussekatter.
nam <3
nam nam 🙂
Mm mm.. <3 Så ufattelig godt ut da!
Skulle lage lussekatter men glemte kjøpe inn safran og var borte hele luciadagen, men men! Har planer om å bake mye godt til jul, en av de kommende dagene..