Spørsmål og svar: Baby og det “nye” livet

Hvordan føles det å være mamma?

Helt fantastisk. Det er som om livet starter på nytt!

Syns du det er tungt/vanskelig til tider?

Husker den første måneden var litt tung, hun slet mye med mageknipe og umodne tarmer. Det tok veldig på mammahjertet eneste..Men det har aldri vært noe problem.

Er du fremdeles veldig bekymret og redd (tenker på krybbedød, sykdommer osv)?

Nei, har funnet ut at jeg ikke kan gå å tenke slik lenger. Selvfølgelig er det alltid i tankene, og man gjør det man kan for å unngå risikoen. For eksempel ha et trygt og godt sove miljø, eller være ekstra oppmerksom på formen og humøret hennes dersom man mistenker sykdommer. Men det er ikke slik at jeg går å bekymrer meg, og ikke klarer å kose meg. For det er noe jeg har bestemt meg at jeg skal gjøre!!! Jeg skal nyte tiden, fange hvert eneste øyeblikk og bare kose meg så mye jeg kan.

Hva er mest utfordrende ved å være mamma?

Å ikke bekymre seg så alt for mye, haha!

Får du sovet om nettene?

Sover nettene lange, akkurat som før.

Hvordan klarer du å ha baby på magen (trene nakken osv), min blir bare sint av det?

Jeg har helt ærlig sett det litt an, og følt på det selv. Når jeg har sett at baby har vist interesse for det, så har jeg lagt henne på magen. Tenker det er viktig at de er i godt humør, og ønsker det selv. Da blir de mer ivrige på å ville prøve å ha hodet oppe. Men herregud, ikke stress med det. <3 Ta gjerne å forhør deg litt på kontrollene du er på fremover med baby..Det er jo mange som faktisk ikke liker å ligge på magen når de er så små.

Hvordan balanserer du baby, trening, venner og hele pakka? 

Som regel legger jeg henne i vogna når jeg ser hun begynner å bli trøtt, og da utnytter jeg en joggetur med henne mens hun sover. Venner har jeg ikke vært med, den siste perioden..Så der kan jeg ikke svare helt for meg! Men bruk sove perioden til baby godt! Enten om du ønsker å sove selv med henne, eller om du ønsker å bruke de på trening. Gjør det du føler for. Det viktigste er at du følger baby sine planer, for det er h*n som bestemmer alt mens de enda er så små.

Føler du deg utenfor i venne gjengen nå som du ikke kan dra ut å drikke med dem?

Absolutt ikke. Har heldigvis venner jeg kan være med, uten at vi trenger å drikke alkohol. Så det er null stress! Helt ærlig så syns jeg ikke det frister å dra ut i helgene heller..vil mye heller være hjemme å dulle med henne.

Hvordan gikk vaksinene/reagerte hun? <3

Det gikk fint. <3 Litt gråting på kvelden ble det.

Har hun begynt å le?

Nei, ikke enda. Men jeg tror ikke det er lenge til!!

Hva er det beste ved å være mamma til M?

A L T. Jeg klarer ikke velge ut bare en ting..

Føler du at du klarer å se personligheten til M nå så tidlig?

Pappaen til M pleier alltid si “heeh, ja, det har hun fra mammaen!”..og jeg ser tydelig hvor sovehjertet kommer fra. Så ja, det er mange ting vi kan kjenne oss igjen i. Ting forandrer seg helt sikkert med alderen, men siden du spør, så regner jeg med du ønsker svaret ut i fra hvordan ting er akkurat nå.

Har du kontakt med andre mødre?

Har kontakt med de samme venninne, som det jeg hadde før jeg ble gravid. Men ja, en god del av de er mødre.

Kan du gi noen tips til oss som snart skal bli mødre?

Ikke stress så veldig mye! De på sykehuset hjelper deg, lytt til hvilket tips og råd de kommer med. <3 Og følg dem, frem til du stoler på deg selv. Det er helt sikkert mange som ønsker å komme med både tips og råd, om både det ene og det andre. Og jeg vet at det kan bli litt mye. Ha noen faste venninner du kan høre med, eller som du stoler på. Og forhold deg til dem. Da får du ikke så mange forskjellige svar som kan forvirre. I tillegg til det, så har du alltid helsestasjonen du kan ringe, om du er bekymret, eller lurer på noe. De er veldig behjelpelig..

Hva ser du mest frem til akkurat nå?

Til hun begynner å le, sitte, krabbe, prate, gå..

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg