#Sponsored

· A LITTLE INSIGHT TO THE BLOGGER WORLD ·

I løpet av de siste årene har det vært mer og mer sponsede innlegg på bloggen min, og det vil nok komme flere fremover i tid. Sponsede innlegg er noe du aldri vil kunne unngå, for det er overalt. I magasiner for eksempel, de ville aldri klart seg uten annonsene. Og det samme gjelder bloggen min, samt andre sosiale plattformer. Vi alle trenger annonse for å kunne gi et godt innhold, ikke minst for å leve.

Jeg føler aldri på skammen ved å skrive at et innlegg er i samarbeid med et annet firma, eller at jeg har fått produkter tilsendt. Men jeg føler ofte på skuffelse når jeg leser kommentarer som “Et sponset innlegg igjen.. kun for penger eller hva?“. Som om dette tipset jeg gav, ikke betydde noe. Som at dette innlegget var totalt bortkastet. For det har (for min del) absolutt ingen betydning om det står “sponset” eller ikke. Den eneste forskjellen er at jeg faktisk kan komme ut med tips til dere, og jeg har muligheten for å skape flere spennende innlegg til dere! Flere enn hva jeg kunne gjort uten annonsører. 

Jeg er sikker på at de fleste av dere vet at jeg får en stor andel av økonomien min, gjennom sponsede innlegg. Det er absolutt en viktig inntektskilde, og det skal jeg ikke lyge om. Men ikke tenk at innlegget er uekte og lite gjennomtenkt kun fordi jeg har merket innlegget med reklame. For meg personlig – er innleggene som er merket med reklame de mest gjennomtenkte innleggene noen sinne. Jeg har tross alt venner og familie som sitter å leser bloggen min, tror dere det er mennesker jeg ønsker å “lure” for å få penger? Absolutt ikke. Tror dere jeg syns det er verdt å tape lesere kun på grunn av penger? Aldri. Dere er jo grunnen til at jeg kan holde på med dette. Mister jeg dere, mister jeg annonsørene mine. Mister jeg annonsørene mine, mister jeg også store deler av inntekten min. 

 

Jeg reklamerer kun for ting jeg virkelig liker. Og før jeg publiserer et eventuelt sponset innlegg, så gjør jeg det, fordi jeg vet med 99% sikkerhet at de fleste av dere vil komme å takke meg senere. Skjønner dere hva jeg skal fram til? Jeg kunne aldri reklamert for noe jeg ikke hadde likt selv, eller stolt på selv. Jeg takker nei til så utrolig mange samarbeid over mail, bare denne uken har jeg takket nei til 3 stykk. Og det er ganske mange å takke nei til,  til å være en så liten blogger som meg. Men det er viktig å også skjønne at jeg trenger litt inntekter til fotografering, linser, belysning..listen er lang! For at jeg skal i det hele tatt kunne erstatte disse kostnadene, så blir det gjerne et sponset innlegg eller to.  

Jeg tenkte bare å gå i dybden litt på dette, for jeg har mottatt litt kommentarer der det har vist seg å være litt skeptiske meninger om nettopp dette. Heldigvis har jeg verdens beste lesere, som kjenner meg, og som vet dette fra før av. Men jeg har fått en del nye lesere, så da er det kanskje greit å sette seg litt inn i det, før man eventuelt begynner å slenge inn ekle kommentarer. Jeg vet det er vanskelig å forstå, når man aldri har holdt på med noe slikt selv. Det er litt annerledes enn hva de fleste er vant til 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg