How i edit my blog pictures. A step by step guide

· HOW I USE PICMONKEY – EDITING ·
STEP BY STEP GUIDE ↓

I det siste føler jeg at bildene mine endelig har begynt å bli bedre, mye bedre! Jeg elsker de lyse bildene, som kan bli litt vell kjedelig i lengden mener mange. Vet ikke helt om jeg skal ta meg til det, for jeg syns helt ærlig det er finest. Jeg har sett haugevis med mennesker som tar vanvittig fine bilder i mørkere lys også, men de innstillingene kan jeg ikke. Mulig det har mye med saken og gjøre.

For rundt 6 måneder siden startet jeg å bruke PicMonkey som mitt faste redigeringsprogram. Lurer på hva jeg skulle gjort dersom nettsiden hadde gått ned, for jeg er totalt avhengig av å redigere bildene lysere, ikke minst skarpere. Jeg liker også følelsen av “photoshop” bare i en mye enklere versjon. Photoshop er ikke min ting, jeg har verken tålmodighet eller lyst til å lære det. Å redigere bilder er ikke en av de største interessene, så derfor er et enkelt program midt i blinken for meg. Jeg tenkte kanskje dette innlegget ville være interessant for mange? Så jeg skal vise dere prosessen min før jeg legger ut bildene på bloggen.

BEFORE EDITING:

Jeg startet alltid med å sette de relevante bildene til en mappe, og resten vurderes under redigeringen. Det kommer litt ann på lys og skarphet. Er det noen som virkelig ser helt crap ut, så sletter jeg dem. For jeg orker ikke bruke energi på å redigere bilder som i utgangspunktet jeg ikke er fornøyd med.Waste of time.

STEP 1:

På grunn av mitt 50mm objektiv, er jeg nesten alltid nødt for å klippe bildet. Jeg foretrekker å ta bilder på avstand, slik at jeg heller kan klippe til bilde der det ser best ut. Skulle ønske jeg hadde et 30mm objektiv istedenfor, tror det kunne gjort jobben mye enklere. Tenker å se om jeg finner et godt objektiv som ikke er like inn zoomet!

STEP 2:

Exposure, mine venner! Dette er favoritt delen som gjør et vidunder på bildene mine. Jeg håper alle skjønner at dere ikke kan ta samme tallene som jeg brukte nå for å få et like “lyst” bilde som meg, for disse tallene varierer svært fra bildet til bildet. Noen ganger er tallene høyere, mens andre ganger mye lavere. Du må nesten se selv hvordan du liker bildene dine!

Et av triksene er i hvertfall å endre på kontrasten jo mer du endrer på selve lyset i bildet. Nesten den samme tenkemåten du bruker på instillingene til kameraet, ting henger litt sammen for å få det perfekte lyset. Fotografen min i Finnmark er vanvittig flink på dette med lys og redigering – hun får virkelig frem de riktige fargene. Så jeg vet at min redigering er noen lavere hakk under henne – men jeg er ingen fotograf. Jeg gjør det beste jeg kan, og bruker det utstyret jeg har for å gjøre bloggen bedre.

STEP 3:

Skarpheten i bildet. Her er det viktig å være litt forsiktig, bildet kan fort se kornete ut dersom man setter denne for høy. Har flere ganger redigert bildet ferdig, lagt det inn på bloggen, og senere oppdaget at bildet er kornete som fy. Men justerer du det riktige tallet inn, får du et vanvittig skarpt og fint bildet, spør du meg. Merk dere at dette er kun mine personlige meninger, og jeg sier ikke at deres måte å redigere på er feil.

STEP 4:

Dette er kanskje ikke et “neste steg”, men å lagre bildet er en viktig del. Her holder jeg alltid øynene åpne, spesielt dersom det er et nytt redigeringsprogram jeg bruker. Hvis dere ser oppe på bildet “JPG”, vil jeg sterkt anbefale å bytte denne til “PNG”. Dette vil gi deg den kvaliteten du ønsker, og ikke en dårligere kvalitet enn tidligere. Jeg føler ofte at JPG-filen, ødelegger mer enn hva redigeringen har gjort for meg. Så husk på det til neste gang, om du ikke allerede gjør det.

BEFORE AND AFTER:

Fra første bildet til venstre, kan du se en enorm forskjell til bildet som ligger på høyre siden. Som jeg nevnte tidligere: redigering gjør virkelig jobben for gode bilder. Spesielt hvis du har tatt bildet i en dårlig belysning. Som dere også ser, gjør jeg det ikke så veldig komplisert heller. Redigeringen tar meg maks 2 minutter, så det er absolutt ikke stress. PicMonkey gjør virkelig en super jobb syns jeg! Håper dere fant dette innlegget til litt hjelp, og kanskje mange av dere også fikk svaret dere lenge har ventet på. Skulle egentlig gjort dette innlegget mye tidligere.. men bedre sent enn aldri.

6 kommentarer
    1. Kjempegøy, er morsomt å se hvordan andre bruker å redigere bildene sine! Jeg brukte selv picmonkey i stor grad før, og bruker det litt ennå. Aller mest bruker jeg Photoshop, mest fordi jeg fikk opplæring i det på skolen og fikk det gratis på pcen. Ellers hadde jeg nok aldri orket, hahaha 😀

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg