Slik vasker du sminkekostene

GLEMMER DU Å RENGJØRE KOSTENE BLIR DE FULLE AV BAKTERIER

Siden sminkekosten plukker med seg døde hudceller, olje og bakterier hver gang du bruker den, blir den fort møkkete. Ganske ekkelt! Sliter du mye med urenheter og irritasjoner i ansiktet kan dette være grunnen. Det er svært viktig å vaske kostene regelmessig, ikke bare for din egen del, men også for å vedlikeholde dem.

NYVASKET BØRSTER

En av de mest effektive metodene for å rengjøre sminkekostene, er rett og slett å bruke shampoo. Skyll kosten under lunket vann før du forsiktig masserer inn shampooen. Det er viktig at man bruker en mild shampoo. Etter at du har vasket kostene med shampoo, skyller du den under rennende vann. Gjenta prosedyren til det ikke kommer sminkerester ut av kosten. Voila, freshe og rene sminkekoster!

NB: Husk å behandle kosten pent mens du tørker dem. Ikke dytt kosten ned i håndkleet, dette gjør at børsten mister fasongen sin. Jeg foretrekker å la de lufttørke, og da er det veldig viktig at den enten ligger på håndkleet, eller står opp ned i en kopp (ikke slik som på bildene mine, her er de blitt tørre). Grunnen til dette er at det ikke må renne vann ned i skaftet. Vannet kan nemlig ødelegge limet som fester hårene til skaftet.

22 kommentarer

Siste innlegg