hits

Corkscrew Curls 
♥ ♥ ♥
 
Hei hei, må bare beklage for sen opplastning av luke 21. Hele nettverket var rett og slett nede igår kveld, så det endte opp med at jeg måtte publisere det nå. Luke 22 kommer i kveld - og håper jeg får filmet en ok spennende vlog til dere. Jeg skal nemlig reise hjem i dag! Men jeg får se det ann litt senere, må sjekke om jeg har kamera til det - som sagt: jeg kommer til å prøve meg på speilrefleksen, men ja.. Flyskrekken har forresten dempet seg nogenlunde siden sist! Kanskje fordi det er så fint vær for øyeblikket? Vi får se når jeg skal reise fra Finnmark og tilbake til Kristiansand, for i Finnmark er det nemlig alltid dårlig vær når jeg skal reise. Og det er da skrekken slår inn. 
 
Når det er sagt, jeg gleder meg enormt masse til å komme hjem. 

Ekstrem forvandling: eyebrow tutorial

♥ HVA SYNS DERE?

Gingerbread houses· IT'S BEGINNING TO LOOK A LOT LIKE CHRISTMAS ·

Hei ♥ Nå har vi fått pyntet vært vårs pepperkakehus, meg og kjæresten såklart. Så nå kan jeg love dere at leiligheten er blitt piffet opp, ikke bare av den deilige lukten av pepperkaker, men man kan også se dem. Selv er jeg ikke stor fan av å verken knuse eller spise pepperkakehus - men jeg elsker å bare ha det oppe. For meg er det rett og slett en fin tradisjon!

Flere som har lagd seg et pepperkakehus?
 To av favoritt delene mine med pepperkakehuset var deffinitift vinduene og "sneen" jeg klarte å lage på taket. Mulig jeg også ble litt fornøyd med dette såkalte "juletreet" av stjerne - pepperkakene mine. Syns også det ble litt fint, spesielt som en liten detalje. Dere kan kanskje gjette dere frem til hvilket pepperkakehus jeg lagde, og som kjæresten lagde? Han er vell ikke typen til å virkelig sette seg ned å prøve å gjøre det så veldig pent eller fancy. Men som han sier "mitt hus er mer tradisjonellt. Ditt hus er jo på rene moten!" - haha! Ja, jeg gikk kanskje litt etter hva som er på moten nå for tiden. Men jeg syns det er fint fordeom! 
 Nå skal jeg redigere dagens video klar til dere, og laste den opp på youtube før jeg tar kvelden. ♥  I dag skal jeg virkelig prøve å komme meg til seng til en normal tid, i det siste har jeg sotte oppe helt til 04:00 og 05:00, bare fordi jeg har sovet så lenge.. altså det er helt på trynet. Kan virkelig ikke fortsette slik, haha! Men dere, vi snakkes i morgen. Ha en super fin kveld! 

You asked, I'm answering♥ ♥ ♥

Im too late..


· DIY: GINGERBREAD HOUSE + DECORATING ·
2 VIDEOS ↵


Hei hei, altså jeg må bare starte dette innlegget å si beklager så evig masse. Dere aner ikke hvor vondt dette gjør, jeg har virkelig klart å bli forsinket med luke 15, det var dette som ikke skulle skje. Det var dette som absolutt ikke skulle skje i år! Redigeringsprogrammet mitt har av en eller annen grunn bestemt seg for å være vanskelig, "Error -50?" Hva pokker..Har søkt opp en del på nett, og jeg vet så og si hva feilen er - jeg sliter bare litt med å rette opp i det. Så for øyeblikket har jeg ikke redigeringsprogram og har på 1 dag lastet opp et gratis program, lært meg det og lagd denne videoen. 

Nå skal jeg sette meg godt ned i sofaen, å finne ut hva som er feilen. Så skal jeg pynte pepperkakehuset mitt og spille inn den videoen med mitt vanlige program. Klarer jeg ikke det så vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre, og da vet jeg desverre ikke om jeg vil rekke å laste luke 16 opp til tide. Men jeg blir ihvertfall å stå på, så håper vi på at jeg klarer det. Igjen, beklager så mye. 

Ask me anything· IT`S TIME FOR A NEW Q&A ·

Jeg skal spille inn video straks hvor jeg pynter pepperkakehuset, og vil veldig gjerne ha dere med på det. I mellomtiden kan dere stille meg spørsmål slik at jeg kan svare på disse også. Jeg har fått et par spørsmål på facebooksiden min, samt instagram profilen - det kommer litt overalt, og det er svært vanskelig for meg å få svart alle sammen på alle de ulike stedene. 

Spør meg under kommentarfeltet her, og dere vil få spørsmålene besvart! 

Lussekatter Oppskrift· DETTE KALLER JEG LYKKE ·

Nå ligger videoen ute på kanalen her, og oppskriften får dere her på bloggen. Jeg lagde kun en video for morro skyld, og tenker det er mange som kanskje ønsker å bake sammen med meg? Selvom dagen er over, betyr det ikke at du ikke kan bake Lussekatter imorgen! I fjord ble jeg blant annet en dag forsinket. Men nå skal jeg slutte å skrive, så her får dere oppskriften til Lussekattene samt hvordan man lager disse nydelige bollene! 
 INGREDIENSER

♥ 1 liter melk ♥ 300 gram smør ♥ 250 gram melis ♥ 1 gram safran ♥ 100 gram gjær ♥ 1,5 kg hvetemel 

PENSLING

♥ 1 egg ♥ 1 spiseskje melk

PYNT 

♥ Rosiner og Sjokolade 
 SLIK GJØR DU

Det første du må starte med, er å koke opp melk, smør og melis sammen i en kjele. Dermed tar du kjelen av platen og tilsetter Safran. Til slutt setter du kjelen på avkjøling, denne skal bli nok kald til at du kan dryppe noen dråper av blandingen på håndleddet uten å brenne deg (OBS - vær forsiktig med dette!). Nå som røren er avkjølt, kan du tilsette gjær og hvetemel. Så er det bare å la kjøkkenmaskinen gjøre resten av jobben. Deigen skal ikke være klissete, husk at du skal klare å forme deigen til små lussekatter. 
 Voila! Perfekte lussekatter til Luciadagen eventuelt hele julen. Haha ♥ Jeg har fryst ned halvparten av bollene allerede, og gleder meg allerede til å kunne stå opp en morgen å sette de rett i ovnen.. ingenting slår smaken av nystekte lussekatter. 

Luciadagen
· LUSSEKATTER OG K
AFFE ·
GOD MORGEN ↵


 Her sitter jeg med nystekte Lussekatter, varm kaffe og blogger rett forran et vindu med utsikt mot den frossne og kalde byen. For en herlig dag dere, slike ting gjør meg glad. ♥ Vinteren er på vei her i Kristiansand, og jeg kjenner virkelig julefølelsen. Alt rundt meg virker så.. hva skal man si? Alle virker så glade og positive. Og det gjør meg lykkelig. 

Jeg ser frem til så mye også. Jeg ser frem til å komme hjem til familien i julen, jeg ser frem til å feire kjæresten som snart har bursdag, jeg ser frem til å se venninnene mine. Det er godt å ha noe å alltid glede seg til! Det er en lykke i seg selv. Nå skal jeg nyte kaffekoppen min og starte dagen med det vanlige: kamera opp og spille inn video! Senere skal jeg kun nyte Luciadagen til det ytterste. Haha, litt trist at man ikke går på barneskolen mer. Lucia toget er jo bare så koselig!!
 ♥ ♥ ♥

Hvite kakemennGÅRSDAGEN - 3. SØNDAG I ADVENT

Herregud, tiden flyr i fra meg dere. Men nå føles det litt lettere, nå mangler bare pepperkakehuset. Jeg tenker at jeg kanskje prøver meg på det i dag! Forhåpentligvis får jeg til å få fikset det på en lekker måte også! Noen av dere som har noen enkle tips på for eksempel hvordan man lager et fint tak slik at det ser ut som sne? Eller hvordan jeg lager melisen ekstra tykk for å kunne dekorere på en litt bedre måte? Eller hva som er den beste limen til å holde pepperkakehuset stødig? Jeg har aldri før, i hele mitt liv lagd pepperkakehus på egenhånd - og nå skal jeg gjøre alt fra bunden av. Så hvis dere har en god oppskrift til selve pepperkakehuset må dere gjerne kommentere nedenfor eventuelt sende meg en privat melding. ♥ Da hadde jeg virkelig blitt superglad! 
 OPPSKRIFT PÅ JULENS KAKEMENN

1kg hvetemel 1ts hornsalt  2ts bakepulver 2ss vaniljesukker  5dl sukker  200g smør  4dl melk
 SLIK GJØR DU

Sett kjelen på svak varme og smelt smørret. Når smørret er smeltet tilsetter du melken i samme kjele og visper om. Mens du lar kjelen avkjøle seg, starter du å blander sammen alle de tørre ingrediensene. Her er det forresten viktig at du har en kjøkkenmaskin som kan gjøre jobben for deg, ellers vil det bli veldig klissete. Nå som du har blandet sammen det tørre, kan du sette på kjøkkenmasinen og la den gå rundt mens du tilsetter litt etter litt av smørret og melken. Dette vil til slutt bli formet som en fin deig! 

Når det er gjort, skal dette inn i kjøleskapet for 1 times tid. Så her er det også viktig at du pakker bollen godt inn i plastikk, for det skal ikke komme luft inn til deigen! Så bare sørg for at du tetter den godt. Og Voila! Enklere enn dette blir det ikke. Etter 1 time i kjøleskapet er det rett og slett bare å finne frem kjevlen og formene dine å sette i gang. Kakene skal stå i ovenen i ca 8-10 minutter på 180 grader! Husk å avkjøl kakene på rist etter at de er ferdig stekt, og for ikke å glemme å nevne det: kakene må stå i en tett glasskrukke for at de skal holde lengst mulig. 
 Enklere enn dette blir det altså ikke. Jeg bakte pepperkaker her om dagen (dere finner oppskriften min her, og videoen min her), som tok utrolig lang tid. Da snakker jeg ikke om at selve pepperkakene i seg selv tok lang tid å lage, men tvert i mot pyntingen. Det er jo selvfølgelig utrolig morsomt, ikke minst koselig. Men jeg har egentlig ikke tid til det akkurat nå, så derfor var disse kakemennene helt perfekte! Og jeg tenker spesielt store barnefamilier som kanskje har mer enn nok å gjøre om dagene, så kan dette være helt ypperlig. 
 HÅPER DET SMAKER!

Videoen er endelig oppe!- I SAMARBEID MED ELEVEN, BEAUTYBLENDER ER SPONSET - 

How To Use The Beauty Blender

- I SAMARBEID MED ELEVEN· BLACK BEAUTY BLENDER · 
MY FAV ↵

 Sminke står meg utrolig nært og jeg syns det er sinnsykt gøy å både lese og skrive om, ikke minst kan jeg sitte flere timer på youtube å se forskjellige tutorials. Er det en ting jeg har lært med årene; beautyblender er nøkkelen til et godt resultat av påføring ved sminke. Akkurat nå for øyeblikket bruker jeg ikke annet enn beautyblendere til basen, nettopp fordi de kan brukes til alt. Foundation, kontureringsprodukter, concealer og pudder, altså du kan bruke den til absolutt hele looken. Å bruke en beautyblender til pudder var for eksempel svært nytt for meg. Jeg skal ta for meg to metoder jeg ofte bruker ved hjelp av en beautyblender: konturering og baking. Og håper selvfølgelig at noen kanskje lærer seg noe nytt, eventuelt at jeg bare har kommet med et lite triks som du ikke viste om! 

 

CONTOURING

Når du har lagt på kontureringsprodukter, er det ingenting annet som kan blende det bedre ut enn beautyblender. Når det er sagt: konturering og baking er to av metodene jeg ofte bruker dersom jeg ønsker å gjøre litt forskjellige looker enn ellers. Små sminkemetoder kan forandre en hel look! Vil også påminne deg om at det er en utfordring å få alt til på første forsøk, konturering er fremdeles en utfordring for meg, og jeg sitter enda og prøver forskjellige metoder for å finne ut hva som passer meg best. Heldigvis har jeg Beautyblenderen som gjør jobben litt enklere! 
 

BAKING

Dette har kanskje de fleste av dere allerede hørt om, men det setter virkelig sminken på plass slik at den holder ut dagen. Ikke minst lysner det opp ansiktet ditt på en helt fantastisk fin måte. Den gjør blant annet kontureringen mer skarp, noe jeg elsker. Jeg elsker når ansiktet er markert. Dersom du ikke skulle like en så "tung" look på en vanlig hverdag, kan du bruke svampen og klappe pudderet lett inn i huden på samme måte. Resultatet blir nesten det samme som med sminkebørste. Eneste forskjellen her er at når jeg bruker den fuktige blenderen med pudder, så syns jeg faktisk pudderet smelter inn i huden sammen med resten av sminken på en mye finere måte. Mens når jeg bruker sminkekost, syns jeg ofte pudderet bare blir liggende oppå. Prøv det, og gjerne gi meg tilbakemeldinger på hva du syns! 
 Når det kommer til sminke er dette mitt aller beste skjønnhetstips, beauty blender. Og det er selvfølgelig viktig å bruke den på riktig måte for å oppnå det ønskede resultatet. Jeg håper innlegget var til hjelp! Ellers vil jeg også tipse dere om at Eleven har 20% på sminke idag, wiiii ♥ Jeg håper på en liten video til dere også idag, hvor jeg viser dere steg for steg på video. Vi får se. Stor klem til dere alle, også må dere nyte 3. søndag i advent! 

Luxury Accessories - Video
HA EN SUPER FIN HELG, SWEETHEARTS ♥

Christmas Homeware Haul♥ ♥ ♥

Top 10 Christmas Movies
 

♥ ♥ ♥

Decorating my christmas tree


BEFORE ↑AFTER ↑


Da er juletreet pyntet og vi har endelig beveget oss inn i juletider (Obs obs - innlegget skulle vært skrevet for noen dager siden). Som dere sikkert skjønner så har det oppstått et problem da dette innlegget egentlig skulle vært først ute, samt gjelder videoen. Men jeg håper det går bra. Nå skal jeg sette i gang med en ny video, ikke minst kommer det en liten makeup look imorgen som er spesielt rettet til julen og hvordan jeg sminker meg i juletider. Spørsmålet mitt nå er: hvilken type look ønsker dere?! 

Nå skal jeg sette i gang med baking, video innspilling og rett og slett jobbe frem til 17:00. Jeg blir å holde meg oppdatert på kommentarfeltet dersom det skulle komme inn noen ønsker til sminkelook før jeg starter med innspillingen. Dersom det ikke kommer noen spesielle ønsker så lager jeg akkurat det jeg føler for (litt kjedelig, men det får duge). Så jeg håper selvfølgelig dere har noen spesielle looker dere ønsker å se! 

My Christmas Morning Routine

CHRISTMAS MORNINGS..

Hei skjønninger. Tusen hjertelig takk for alle delingene på video 2 hvor kjæresten tok over mikrofonen, sinnsykt morsomt å se at dere likte videoen så godt. Dere aner ikke hvor mye dette betyr for meg, og spesielt når jeg ser dere deler, liker og kommenterer. Altså - dere gjør hverdagen min så ufattelig mye bedre. Tusen hjertelig takk for all støtta! 

Nå skal jeg komme meg opp av sengen, har endelig fått lagt ut dagens video - så nå skal jeg slappe av og kose meg med bloggen for resten av dagen! Muligens bake noen nystekte rundstykker til frokost å sette godt med pålegg på bordet. Det hadde vært digg! Klokka tikker så fort av gårde for tiden, jeg våknet 08:00 idag, og ligger fremdeles i sengen.. haha! Nei, jeg skal få i meg litt frokost nå så snakkes vi om litt. Stor klem!!
 

♥ ♥ ♥

DIY Gingerbread Cookies· VERDENS ENKLESTE PEPPERKAKER ·

Heihei, nå har jeg kommet meg i gang med julebaking! Dere aner ikke hvor mye jeg koser meg akkurat nå, i dette øyeblikket. Baking i jula gjør virkelig et under for julefølelsen. Lukten i hele leiligheta.. alt blir så mye bedre. Pepperkaker er en stor tradisjon, så derfor tenkte jeg å vise dere mine pepperkaker som jeg syns er enklest å bake. Jeg blir å bake de jeg vanligvis også lager, men disse trengs ikke så i kjøleskapet over natten - kun 30 minutter til avkjøling!
 

INGREDIENTS:

75g brun farin, 2ss lys sirup, 1ss mørk sirup, 1ss vann, 1ts natron, 1ts kanel, 1ts ingefær, 95g smør, 225g siktet mel
 HOW TO:

Sett ovnen på svak varme og mål opp 75g brunt sukker og tilsett i kjelen. Neste steg er å tilsette både lys og mørk sirup sammen med sukkeret. Rør om, og tilsett: vann, ingefær og kanel. Husk og ofte sjekk til røren din, samtidig rør i den. Pepperkakedeigen skal ikke kokes på noen sett, det skal absolutt ikke begynne å boble. Så sjekk at røren kun blir varm. Nå kan du begynne å måle opp smør som også skal sammens med resten. Miks alle ingrediensene sammen med en tre skje, helt til du ser at røren ser fin ut. Legg til natron mot slutten før du heller i hvetemel. Mål opp mel, og tilsett litt etter litt i røren. Og husk: nå skal du trekke kjelen vekk fra platen. Når du har helt i hele melet, vil du se at det er like før den blir en ordentlig deig - endelig! Men la deigen avkjøles før du begynner å kjevle den ut! 

Nå er det må tide å rulle ut deigen, ikke for tynn, 3 mm er absolutt bra! Da slipper du problemer med å få opp formene dine. Nå er det også på tide å slå opp varmen på ovnen. Jeg hadde de på 180 grader. Sett mel på bordet, og ikke minst, mel på kjevlen og trill ut deigen! Begynn å kutte ut fe formene du ønsker, sett de på et stekepapir og inn i ovnen for 10-12 minutter! Når pepperkakene er ferdig kan du hive de på en rist, og begynne å dekorere ♥
  Jeg valgte å ha noen pepperkaker med melis, og andre med dekor glasur. Dette for å få en variasjon på pepperkakene. Jeg syns det er pent når ikke alle ser likens ut, ikke minst ser det litt mer inspirerende ut. Men dette er opp til hver enkelt. Gjerne tagg meg på instagram dersom dere lager de samme pepperkakene, og lykke til med bakingen! Super enkelt og super godt! Hvis dere tror det blir lettere, kan dere se videoen min her på hvordan man lager disse.  
 ♥♥♥

Happy december 1st· WHISPER CHALLENGE ·

Jeg og Tonje prøvde faktisk å spille inn en liten Whisper challenge til dere, men beklagelig nok ble videoen ødelagt. Sinnsykt irriterende når du tror du er i fokus, men egentlig er alt blurrete. Vi følte ikke for å ta den på nytt, med tanke på at ting ble litt kjedelig i lengden. Blir for dumt å sitte å fake noe, så vi får heller vente litt med den og muligens ta det imorgen igjen. Eventuelt kjøre på noe helt annet. Som dere vet, har jeg 24 dager med Benedikte helt frem til julen, så jeg er egentlig temmelig desperat på å finne noe jeg kan filme! 
 

Dette er første gangen på lenge at jeg har skrevet blogg innlegg så sent på natten, så jeg håper det finnes noen der ute som fremdeles er våken å leser innlegget! Eventuelt så får dere noe fint å våkne til om ikke annet ♥ Nå er klokken 02:00 eksakt, så tror det er på tide å komme seg i seng om ikke så alt for lenge, med tanke på at dere skal ha ny video i morgen!! Dere får sove godt, også må dere vite at jeg setter enormt stor pris på hver og en av dere som leser bloggen.