hits

Sushi heaven


DREAM SUSHI
Laks, Avokado, Scampi, Sesamfrø & Chilimajones

CALIFORNIA MAKI
Avokado & Crabsticks

 
 

· A TYPICAL MONDAY ·

En annen stress full mandag hvor planene er fulle. Eller, det har kanskje med at jeg ikke klarte å våkne 09:00 i dag tidlig, stod opp litt vell sent. Men jeg har foreløpig klart å holde tidsplanene. Jeg har nylig kommet hjem, og har endelig fått i meg litt mat! Nå skal jeg kjappe meg ut døra å få fikset de siste tingene før jeg virkelig kan sette meg tilbake å nyte mandagskvelden! Jeg skal klare å få fikset dere et ekstra blogg innlegg til i kveld før jeg hiver på en chill joggebukse og en god serie på Netflix! 

Og hei, se hvem som har falt for sushi verden da! Jeg vet ikke om dere har sett listen på ting jeg skal forandre på i august? I så fall, jeg holder ord. California Maki er nok min største favoritt. Jeg syns laksen fort kan bli seig, og det freaker meg litt ut. Jeg har prøvd om ikke annet! Hvilken Sushi er din favoritt? 

Fresh sunday breakfast 

INNLEGGET ER I SAMARBEID MED KITCHENTIME

  

SKJÆREBRETT HER
BRØDKURV HER

 · HOMEMADE ROLLS + AVOCADO ·

Yaaay, jeg har endelig funnet roen, og kan blogge som normalt igjen! Leiligheten er vasket, nystekte rundstykker på bordet og en haug av motivasjon! Jeg føler den siste tiden har vært helt ekstrem, i tillegg til det har jeg hatt utrolig lite energi. Men av en eller annen grunn har jeg plutselig fått den tilbake. Som dere alle vet, så elsker jeg å stå på kjøkkenet, bare nå så står det en stor hjemmelaget sjokoladekake i ovnen, haha! Men ja, dere kan jo tenke dere hvor glad jeg er over å ha et samarbeid med Kitchentime! Jeg vet ikke om dere har fått med dere vlog-videoen (her) hvor jeg åpner opp pakken, men herregud, jeg sprekker av glede!

Skjærebrettet i grå marmor.. altså!! ♥ For ikke snakk om gull kurven som kan brukes til både brød, rundstykker og kaker. Dere aner ikke hvor mye jeg gleder meg til å vise dere enda flere frokoster, og spesielt da 17.mai frokosten! Yum yum. Vi pleier alltid lage et bord med masse forskjellig, samt noe godt i glasset. Selv pleier jeg alltid ha Champagne til stedet, men noe som også er fint med de som har barn - er å lage en enkel sommer drink med frukt og bær! Selv pleier jeg alltid ha alkohol fritt drikke tilgjengelig (i hovedsak fordi jeg selv er mer glad i brus, juice og smoothies, haha). 

Sunday sweet treat...AND A CUP OF COFFEE ♥
HAPPY SUNDAY EVERYONE, HAVE A GREAT DAY!

Helgen er tiden hvor jeg får tid til å gjøre ting som for eksempel baking. I dag tidlig bakte jeg noen kjempe gode makroner, mmMmm! Prøvde å få en liten påske-feeling inn i bildet med makron fargene, men det gikk ikke helt som forventet. Jeg får prøve på nytt da påskeferien virkelig slår inn. Haha, verdt et forsøk. Kjenner jeg er skikkelig trøtt og sliten i dag, faktisk litt små sulten i tillegg (noe som aldri er en god kombinasjon for Benedikte). Så nå skal jeg ta et eple i hånden før jeg setter i gang med en liten lunsj. 

Ellers vil jeg påminne dere alle om konkurransen som er i gang med Astrid's frisør. Den avsluttes faktisk i morgen allerede, wiiii. Så meld dere på! Helt øverst i headermenyen finner dere en link "Giveaway" som dere kan klikke inn på, denne fører dere rett til konkurranse-siden. Lykke til alle sammen 

Energy boosting smoothie

❥ TOMORROW IS FRIDAY, YAY!
IT'S ALMOST WEEKEND

Jeg startet denne torsdagen med å våkne 07:30 for å si hade til kjæresten før han dro på jobb. Haha! Ja, vi er enda der. Vi er enda ganske klissete, selv etter 5 år. Jeg syns det er koselig jeg, går virkelig aldri lei den gutten der. Når jeg tidligere jobbet og startet 07:00, ble jeg kjørt til jobb - selvom han hadde fri selv. Altså, hvem gjør det?! Han er god, virkelig. Men ja, jeg har vært oppe siden da, og av en eller annen grunn har jeg enda ikke fått i meg frokost. 

Helt fra da jeg sto opp kjente jeg kroppen var utslitt, og det eneste jeg ville var å ligge i sengen å snappe. Men jeg tok et spark bak, dro på butikken og handlet inn noe som kunne gi meg litt mer energi. Valget ble ganske simpelt; grønn smoothie. Noe raskt, enkelt og sunt.

 


1/2 STANGSELLERI
1 NEVE SPINAT
1 TS HAMP FRØ
KOKOSMELK
1/2 BANAN
1 EPLE

 


 

. . . B L E N D  B L E N D  A N D  B L E N D . . . 

 

V O I L A !
HOPE YOU LIKE IT ♥

A super yummy sunday snack

EASY, HEALTHY & YUMMY 


· ORANGE DIPPED IN DARK CHOCOLATE ·

Gjett hva jeg skal kose meg med nå i kveld? jo, appelsin dyppet i mørk sjokolade. Jeg har alltid vært skeptisk til appelsin og sjokolade, helt frem til jeg smakte en sjokoladekjeks med appelsin inni. Nam! Tok en liten smaksprøve før jeg satte de i kjøleskapet, og jeg klarer ikke vente til de er ferdig. Føler meg nesten som et lite barn som venter på lørdagsgodteriet sitt før barnetv, haha. 

Veldig enkelt var det også å lage. Skrell opp 1 appelsin, del de opp i båter og dypp dem først ned i smeltet sjokolade, dermed strø kokos på toppen. Det er helt opp til deg om du ønsker kokos eller ikke, men som dere alle vet, jeg er en kokos elsker. Jeg liker også å sette de i kjøleskapet før jeg serverer dem, kald appelsin og stivnet sjokolade er helt klart best. Just a small tip from me! 

Verdens beste kjøleskapsgrøt❥ KJØLESKAPSGRØT MED KOKOS, BRINGEBÆR OG MANGO..

Nå er jeg utrolig stresset, og utrolig sulten - og da er det ingenting som slår en god sunnhetsbombe som både er mettende og frisk! Hadde jeg ikke lagd denne frokosten idag, måtte jeg enten skippet frokosten, eller skippet blogg innlegg. Akkurat nå har jeg 10 minutter på meg, før jeg må være ferdig stelt. Og har allerede brukt over 1 time på kun 1 innlegg - så jo, 10 minutter på å gjøre ferdig 1 innlegg, det er kort tid dere. 

Tilbake til overskriften, jeg har aldri vært personen som har likt konsistensen på kjøleskapsgrøter. Det har vært en skrekk og gru, og jeg har liksom aldri gledet meg til frokost når det har vært på matplanen. Men jeg tror faktisk jeg klarte å finne ut en super god oppskrift! Mangoen gjør virkelig hele greia, så vær så snill å ikke skipp mango dersom du skal prøve ut oppskriften! Sikkert noen der ute som syns selve grøten også faller i smak, men bare den - nei, ikke for meg. Jeg må ha frukt og bær ved sidenav. 
 
MIKS SAMMEN KVELDEN FØR:

3 DL LETTKOKTE HAVREGRYN
3.5 DL KOKOSMELK
1 TS VANILJESUKKER

TOPPES MED:

NOEN DRÅPER LIME
BRINGEBÆR
MANGO

 


IT'S WEEKEND SOON, YAAYY!
HAVE A WONDERFUL DAY, SWEETHEARTS 

Sundays Brekkie: Chia Jar
 

YUMMM..

 
SLIK GJØR DU:

4 SS CHIA MIKSES SAMMEN MED
1 DL MANDELMELK + 1 DL MELK

 

 God morgen alle hjerter! Det er søndag, og det betyr en heftig og effektiv jobb dag for min del. Slik har det forsåvidt alltid vært. Jeg har jo gjennom hele livet mitt (etter vgs) jobbet på hotell, og på hotell har man åpent søndager. Så jeg har aldri sett på søndag som en hviledag, men det elsker jeg. Jeg elsker å komme i situasjoner hvor det er mye å gjøre! 

Før jeg setter i gang med å bake gode pizza snurrer til meg og kjæresten, tenkte jeg bare å dele Chia pudding oppskriften min med dere. For å være helt ærlig er dette første gang jeg smakte det, og det falt ikke helt i smak hos meg. Men jeg har en følelse på at dette er noe man må bli vant til, akkurat samme med Avocado og Sushi. Det var ting jeg måtte spise minst 3 ganger før jeg virkelig fant ut om jeg likte det eller ikke (jeg elsker begge delene for øyeblikket). Så jeg skal gi det en ny sjansje en annen dag! Men oppskriften er der om noen skulle ønske å teste ut. Gjerne lag de kvelden før, og flere glass om dagen. Kan stå i kjøleskapet i opptil 2-3 dager. ♥  Men nå skal jeg hive meg rundt med baking, dermed publisere nytt innlegg til dere! Vi snakkes senere idag. Stor klem!

Biola Bowl before workGod morgen skjønninger! Jeg satt tidligere idag å søkte etter gode frokost oppskrifter, og gud hvor mye godt de har på Pinterest. Om noen skulle trenge inspirasjon, så er det hemmligheten til alt. Pinterest og Weheartit har alt fra hjem og interiør inspo, til sunne og gode mat oppskrifter. Idag fant jeg denne Biola oppskriften, og når jeg allerede hadde Biola i kjøleskapet passet det meg ypperlig. Det er mandag, og jeg ønsker selvfølgelig å gå inn i uken med noe friskt og sunt.
 · STEP BY STEP ·

MIX TOGETHER BIOLA & COTTAGE CHEESE.
TOP WITH BANANA, COCONUT, PUMPKIN SEEDS,
FLAX SEEDS, RED CURRANT BERRIES, RASPBERRIES

✦ ✦ ✦
 
 HEALTHY LIVING IS NOT A DIET 

 Nå som jeg har kroppen proppet full av energi, er jeg klar for en ny arbeidsdag. Mandagen blir nok til å bestå av blogg, andre ærender og skole senere på kvelden. En ganske vanlig mandag egentlig, skjer ikke så veldig mye spennende. Og dere? Jeg har gått fra å sove frem til 12:00, spise søppelmat og aldri dra på treninger - til å stå opp 08:30 vær dag, spise sunt og godt, samt komme meg på trening i blant. For en forandring! Jeg er et godt eksempel på at ting kan forandres, og om jeg klarer det, så kan ihvertfall du! Jeg har ihvertfall erfart at sunn mat og nok søvn gir deg et godt humør og mer enn nok energi. ♥ 

Banana doughnuts
· THESE HEALTHY BANANA DOUNUTS ARE JUST WHAT YOU NEED IN THE MORNING ·
DUSTED WITH ALMONDS ↵

 God morgen hjerter, håper dere hadde en strålende dag i går. Min var ihvertfall full av kjærlighet, blant annet var det ikke bare kjæresten jeg viste ekstra kjærlighet til, men også fremmede mennesker. Var på butikken for å kjøpe brus, da jeg støtte på en gammel mann som ikke fikk handlevognen sin over dørstokken ut fra butikken, så da hjalp jeg han selvfølgelig (ville så klart gjort dette ellers i hverdagen) - selv om han protesterte på at jeg ikke trengte å bruke tiden på han. Men han gikk fra å være smålig irritert til å bli glad, og det betydde mer enn nok for meg. Jeg snur ryggen til, å i det jeg skal gå hjemover hører jeg han rope "hei du, ha en flott dag videre!!" ♥ Ikke bare gjorde jeg kanskje dagen hannes bede, men jeg gjorde også min. 

Etter en flott dag i går, bestemte jeg meg for å lage disse nydelige banan dounutsene. Har vært å kikket litt på pinterest å fant mange oppskrifter på fortskjellige dounuts - både de som var fylt med mandler, tørket frukt og rosiner. Det var så ufattelig mange varianter, så ble litt vanskelig å velge. Jeg tipper at oppskriften vil forandre seg da jeg får lagd disse et par ganger ekstra. Ting blir alltid bedre når du har fått prøvd deg litt frem. Foreløpig gikk jeg for en søt smak, men som likevell skulle være sunn. Mmm!! 
 HAVE A NICE DAY ✦

Breakfast in bed

· HEALTHY BANANA PANCAKES & COFFEE ·

Disse sunne, men også utrolig gode pannekakene tok meg maks 5 minutter til sammen (lage og steke). Her var det bare å fylle ingrediensene i en smoothie maskin og steke 3 om gangen. Helt perfekt på morgener hvor du har alt for mye å gjøre, gjerne forsovet deg også. Haha! I den siste tiden har jeg prøvd å være litt ekstra sunn, med tanke på helsa. Har merket at kroppen har vært konstant tom for energi og humøret har kanskje ikke vært helt på topp. Og er det noe som gjør meg og kroppen min glad, så er det trening og et sunt kosthold. 

Vil også påpeke at det er viktig å kunne spise sunt uten å overdrive, alt med måte. Selv er jeg ikke så veldig opphengt i kroppspresset og alt som ellers foregår rundt dette temaet. Det eneste jeg bryr meg om, og tenker på er rett og slett en sunn livsstil som gjør meg glad. Jeg spiser ikke sunt for å oppnå et spesielt tall på vekta, jeg trener ikke for å bli tynnere - jeg gjør disse greiene fordi det først og fremst er en stor hobby og interesse, og sist men ikke minst; det gir meg energi. Det gir meg en helt annen glede enn hva søppel mat gjør. Men jeg har absolutt ingen problem med å kose meg med en burger i blant, gjerne litt smash på sene kvelder også. 
 


..MMM!
1 banan ♥ 1 dl havregryn ♥ 1/2 ts vaniljesukker ♥ 1/2 ts bakepulver ♥ 1 dl melk ♥ 1 egg

Anbefales på det sterkeste dersom du vil ha noe godt og sunt, enten som frokost eller kvelds. Jeg liker å starte dagene med noe sunt, og gjerne noe lettere om kvelden. Nettopp fordi jeg trenger mer energi om dagene, enn hva jeg gjør rett før leggetid. Håper ihvertfall oppskriften faller i smak! Ha en super fin uke. Xx

Lukten av ferske rundstykker· VERDENS BESTE RUNDSTYKKER ·

Disse rundstykkene må være de beste så langt. Vet ikke hvor mange vi spiste til frokost, men antall rundstykker er halvert for å si det mildt. Haha! Men det er bra, blir alltid ekstra glad når kjæresten elsker det jeg baker. Som mange av dere vet har jeg stor interesse for baking, men kun det. Jeg er ikke så veldig stor fan av å lage middagsretter og slikt. Veldig glad i bake kaker, cupcakes, frokost og ellers småe retter som desserter eller luncher. 
 CHEESE & POPPYSEEDS ↵

Jeg kjøper alltid ferske rundstykker fra Coop, Rema og Kiwi, men syns alltid rundstykkene er så "harde" på toppen, og jeg liker dem myke og saftige. Så istedenfor å klage flere ganger, så lagde jeg mine egne rundstykker med både ost på toppen og litt valmuefrø for å sette litt ekstra smak. Jeg har et neste bakeverk jeg vil prøve meg på, noe som er litt utfordrende - Croissants!! Ønsk meg lykke til.. Haha. Ellers har jeg veldig lyst å bake mine egne Doughnuts, samt Makroner. Dette er tre ting jeg aldri har lagd før, så blir utrolig spennende å se hvordan det går seg til. 

Mange spør forresten om bakingen min, for å gjøre en stor historie kort: har vokst opp med to bestemødre som alltid tok meg med for å bake, enten om det var brød, suksessterte, sjokoladekaker eller krumkaker. Så er vell der inspirasjonen kommer fra. Jeg har alltid likt å bake, alltid. Men det er nå nylig at jeg har begynt å bake hjemmelaget pizzabunn, hjemmelagde rundstykker, hjemmelagde horn, hjemmelagde tortilla lefse til tacoen.. Alt er hjemmelaget! Begge bestemødrene mine har alltid vært en enorm inspirasjonskilde for meg. Jeg kan nesten garantere med hånda på hjertet at de er grunnen til gleden jeg finner i baking. 

Just another breakfast1 Avocado
1 Tomat
1 ts lime
Et dryss salt og pepper


START YOUR DAY WITH BREAKFAST

 God morgen fineste dere ♥ Jeg skjønner ikke dette, jeg stod opp i morges kl 09:00, men innlegget klarte jeg ikke få ut før nå. Er det en ting jeg må bli flinkere på, så er det å være mer effektiv når det kommer til bloggen. Skulle ønske det var flere timer i løpet av en dag så jeg hadde rukket alt som stod på planen. I det siste har jeg lagt vekk all usunn mat, og begynt å spise litt mer grønt. Jeg spiser ikke sunt for å gå ned i vekt, for det har jeg absolutt ingen behov for. Jeg spiser sunt for kroppen sin del, for energien sin del, for humøret sin del. Å ha et variert, sunt og godt kosthold gir deg så ufattelig mye! 

Det er forresten mange av dere som lurer på hva jeg gjør når jeg sier jeg skal sette meg ned å "besvare mailer", og jeg vet mange bloggere misbruker dette ved at de skal høres veldig populære ut (noe som er latterlig) haha. Det er ganske lett å avsløre om det er så veldig "mange mail" de har å svare på. Bare sjekk om de har samarbeidspartnere på bloggen sin. Om de har 1 samarbeid i måneden, så skjønner du at det ikke er så veldig mye mails å ta seg av. Nå for eksempel, prøver jeg å få fikset med en typisk "julekalender" på bloggen min, samt så planlegger jeg et par videoer på youtube kanalen min. Så på mailen nå prøver jeg å få fikset en som muligens kan hjelpe meg å lage intro + noen partnere som kan gjøre det hele litt ekstra gøy! 

I thought you said extra fries..


 

· HOMEMADE BURGER & FRIES ·
I HAVE THE BEST BOYFRIEND EVER, I LOVE YOU

 En ikke så veldig sunn søndagsmiddag, men hvem pokker bryr seg! Jeg syns det er alt for mange (inkludert meg selv) som bare poster ut innlegg av super sunne retter. Som om det er ulovelig å spise usunt. Jeg spiser nøyaktig hva jeg vil og når jeg vil, men tar selvfølgelig å tenker på helsa mi og unngår for mye av slik mat. Men hei, det er lov å kose seg litt ekstra i blant. Bloggen min er overfladisk, og det er meningen - men jeg prøver å unngå at de yngre skal tro livet mitt er slik. Jeg lever ikke på bare mager kesam og litt granola i løpet av en hel dag. Det håper jeg alle forstår.

Grunnen til at jeg har valgt å ha en overfladisk blogg, er egentlig for at dette skal være en plass man kan slappe av på, hvile blikket sitt på, finne inspirasjon..men har mottatt et par skremmende kommentarer som gjør at jeg nå poster dette innlegget, fordi det er litt av sannheten bak den overfladiske delen dere ikke ser. 

Autumn lunch
· HAPPY WEDNESDAY EVERYONE ·
L A T E  B R E A K F A S T  ↵
 I dag sov jeg sinnsykt lenge og fikk sinnsykt dårlig samvittighet. Planen var jo å stå opp tidlig og virkelig kose meg. Men i stedenfor ble det raskt opp, rett i dusjen, og ordne meg til blogg-møte. Heldigvis rakk jeg lage denne nydelige frokosten, eller lunsjen som mange vil kalle det på denne tiden. Å blogge nå føles så galt, for jeg skal på møte om 30 minutter. Wish me good luck! Nå skal jeg kjappe meg på badet å fikse håret før jeg løper ned til byen. Vi snakkes om litt!
 


COFFEE, PORRIDGE, MILK & AUTUMN FEELING
 ♥ ♥ ♥ 

B for breakfast time


THE PERFECT SATURDAY BREAKFAST ↓

C  H  O  C  O  L  A  T  E   &   S  T  R  A  W  B  E  R  R  Y   B  O  W  L
 

 Hei og god morgen fine dere! Jeg vet ikke hvor mange som ønsket meg en god helg i går, men det var fryktelig mange! Det er så koselig å lese. Dere klarer alltid å gjøre dagene mine så bra, på et eller annet merkelig vis. Dere er så fantastisk gode og snille ♥ I dag våknet jeg ikke bare med et smil om munnen, men også et sinnsykt søtsug som jeg ikke aner hvor kommer fra. Derfor lagde jeg en kjapp skål med gresk yoghurt, en liten dasj honning, jordbær og knekte noen biter av mørk sjokolade! Altså, hvor perfekt lørdags frokost er ikke dette da? 


CHEERS TO THE WEEKEND!!
 

Honey Roasted PlumsBREAKFAST IDEA YOU CAN USE TODAY ↵
HAPPY FRIYAY! ♥

Fredagen kunne ikke startet bedre, ferske og nyplukkende plommer. Vi fant plutselig ut i går at vi skulle plukke litt plommer, og selvfølgelig epler som vi har rett i nærheten (eplene var enda veldig sure, men klarte ikke dy meg). Haha. Jeg er ellers ikke et typisk natur menneske som elsker disse tingene, men plommer og epler kan jeg plukke med glede. Så idag valgte jeg å lage bakte plommer med smak av honning. 
 · INGREDIENTS & DIRECTIONS ·

For å lage denne nydelige desserten, snacksen, himmelen eller hva enn du vil kalle det; strø over honning, sukrin, ekte vaniljepulver og valnøtter. Deretter setter du ovnen på 180 grader og lar de ligge i 10-12 minutter. Dette er noe jeg helt klart skal lage til familien når jeg kommer hjem! Nå skal jeg nyte resten av bitene på tallerknet mitt så snakkes vi senere! 
 ♥ ♥ ♥

Starting the day off with a cup of coffee

· GOOD MORNING EVERYONE ·
C O F F E E  &  M A C A R O N S  →  P E R F E C T  M O R N I N G

Nå sitter jeg i pysjen og gjør meg klar for skolearbeid og jobb. Etter så mye fri som jeg har hatt tidligere, er det deilig å endelig være opptatt. Dagene flyr, og jeg rekker ikke tenke på så veldig mye annet. Bloggen står selvfølgelig i tankene dag inn og dag ut - jeg tenker på hvordan jeg skal forbedre meg og hvordan bloggen skal være interessant. Selv elsker jeg den allerede, og syns jeg ser en stor fremgang! Det blir spennende når jeg i tillegg får litt sponsorer fremover. ♥

For litt siden hadde jeg en typisk dårlig uke hvor jeg følte alt kræsjet. Det var plutselig ingenting som interesserte meg og alt av inspirasjon stod stille, derfor blogger jeg nå. Mine egne bilder, mestringsfølelsen og mine egne ord kan ofte gjøre dagen min tusen ganger bedre. Jeg skriver bloggen som en dagbok, ord jeg mange ganger skriver kun til meg selv for å føle meg bedre. Ord som gjør dagen min; positivitet! inspirasjon! lykke!HAVE A NICE THURSDAY SWEETHEARTS ♥

 

Saturday`s waffle→ HEALTHY HOMEMADE WAFFLE

Jeg syns det er viktig å tenke på helsen, uansett om det er helg eller ei. Jeg har ingen mål om å gå ned i vekt, eller mål om å bli smalere rundt midjen. Men jeg vet hvordan kroppen min reagerer på usunn mat, det fører til slapphet og null energi. Med baktanke på dette har jeg valgt en oppskrift som smaker himmelsk, samtidig som den er sunnere enn Toro`s vafler. 

Nystekte vafler tidlig på morgenen eller sent på kveldene spiller ingen rolle for meg, jeg elsker vafler. Vet ikke om jeg har fortalt dere dette, men hjemme i Finnmark har jeg bestevenninnen min som nabo (nesten). Og heldigvis for meg pleide mammaen hennes å lage vafler hele tiden, så vær gang jeg kjente lukten stod jeg på døra. Haha! All creds til "gammeltante" som lager helt nydelige vafler, hadde mine smakt like bra hadde jeg levd på de. 
 -  RECIPE - 

2 egg, 70g mager kesam (kan også bruke most banan frem for mager kesam), 60g havregryn, 20g vaniljeprotein (kan tilsettes mer havregryn istedenfor vaniljeprotein), 1/2 ts kardemomme, 1/2 ts bakepulver, 2 ts sukrin, vann til passe konsistens.

Denne oppskriften tilsvarer 4 vafler, så jeg pleier å doble oppskriften slik at vi har utover dagen. Ellers er jeg veldig glad i å bruke kanel i vaflene frem for kardemomme, men tenker jeg kan lage ny oppskrift som inneholder kanel! Syns baking er et spennende område å holde på med, elsker å stå på kjøkkenet! Ikke minst elsker jeg uttrykke til kjæresten når jeg har feilet, haha! I dag fikk jeg heldigvis "MmmMmm!!!".
 - HOW TO - 

Bland alle tørre ingredienser, og deretter fyll på med de våte. Rør om til en fin og myk røre! Jeg pleier alltid sette røren i kjøleskapet i ca 15 minutter, før jeg starter stekingen. La vaflene avkjøles på en rist før du serverer de med bær, syltetøy og yoghurt. 
 HÅPER DET SMAKER ♥
 

Green smoothieFEM OM DAGEN

Grønnsaksbomben som er gull for kroppen! Her er supersmoothien jeg vil anbefale til alle dere, denne vil nesten dekke "fem om dagen" behovet. Får du i deg proteiner i tillegg, er det et fullverdig måltid. Jeg elsker å lage smoothie før jeg skal på jobb eller i møter, for det er så enkelt å slenge med seg et glass på vei ut døra. Hadde det ikke vært for smoothies, kan jeg garantere dere mange dager uten frokost hos meg. 
 OPPSKRIFT - DU TRENGER:

1 Avocado ♥ 1 neve spinat ♥ 1 frossen banan ♥ dasj med kokosmelk ♥ dasj med kokosvann
 I PREFER MY SMOOTHIE GREEN 

Av en eller annen grunn, føler jeg meg freshere med en grønn smoothie. På lørdager og søndager kan jeg gjerne lage en ekstra god smoothie som inneholder frukt, men det er selvfølgelig ikke like mettende. I dag valgte jeg å lage en mettende smoothie som gjør at jeg ikke trenger lunsj så veldig tidlig, med tanke på planene som står for tur. Det kommer forresten en liten video ut på bloggen om ikke så alt for lenge, hvis ikke, så lager jeg et innlegg om det. Vet ikke hva dere foretrekker jeg? Nå skal jeg ta meg en kjapp dusj før søndagen står for tur. 

Håper dere har hatt en super fin helg, og tusen millioner takk for en sinnsyk respons den siste tiden!! 

Kitchenfactory


YOU ARE SO BEAUTIFUL 
IN LOVE

Endelig har jeg gått til innkjøp for en liten kjøkkenmaskin som er enkel å ta seg av, ikke minst perfekt for å lage cupcakes og andre små kaker. Dere vil nok se et par oppskrifts innlegg fra meg fremover! Gjerne send meg link dersom du har noen gode oppskrifter på bloggen din, tester dem gjerne ut. Tar også i mot andre tips dersom dere ønsker jeg skal teste noe for dere. I morgen tenker jeg å bake noen ekstra gode og saftige rundstykker så jeg har ut uken. ♥ Men dere, se hvor nydelig kjøkkenmaskin jeg har fått da!! Fargen, størrelsen og alt - perfekt. 

How i Make Avocado ToastGod morgen, kjære dere.  Har dere fått sovet godt i natt? Jeg var våken til ca 05:00 og ble vekt av DHL (fikk pakke levert på døren) klokken 10:00, så dere kan tenke dere en trøtt Benedikte. Haha, dagen startet veldig bra da! Nå har jeg akkurat lagd meg en nydelig Avocado frokost som jeg spiser mens innlegget skrives. Dette er en typisk frokost jeg lager når jeg virkelig trenger energi for å holde ut dagen, eller har en lang dag forran meg. Her kommer oppskriften;Du trenger:

Avocado  Tomater  Lime (jeg brukte sitron idag, haha)  Salt  Pepper  Basilikum ♥ SpinatStart med å mose Avokadoen i en skål / på morgener hvor jeg stresser skjærer jeg avokadoen i strimler og legger over skiven, ser og smaker like godt! Avocado er supersunt, næringsrikt og kan styrke kroppen på mange måter, derfor prøver jeg å få det i meg regelmessig. Hva er vell ikke bedre enn å gjøre kroppen din glad med vitaminer? For denne grønne, herlige og saftige frukten er nemlig smekkfull av det. Deretter tilsetter jeg som vanlig litt lime i avokado blandingen for en bedre smak, nå som jeg ikke hadde lime, gjorde jeg et desperat forsøk med sitron. Ble overhode ikke like bra, men det funket absolutt. Jeg leste forresten her om dagen at sitron er stappfull med c-vitaminer, og jeg vet at legen min har fortalt meg før at jeg må bli flinkere på det, så det passet egentlig ypperlig.Et siste steg for å gjøre frokosten din komplett: noen skiver ferske tomater, salt, basilikum, pepper og spinat som topping. Herlig!  Nyt frokosten så håper jeg det smaker. Ha en super fin Torsdag! 

Er du glad i avokado?

SconesHomemade scones for breakfast today

Jeg deler så sjeldent oppskrifter med dere, enten om det er min egen eller en jeg har funnet på nett, men det er fordi jeg ønsker å dele det jeg virkelig liker. Frokosten i dag ble en god slager og bestemte meg raskt for at denne skulle på bloggen. Nå har jeg spist 2 gode rundstykker med en kopp kaffe og er klar for litt shopping. 


DU TRENGER:

250g cottage cheese ♥ 250g havregryn ♥ 2 egg ♥ 1 ts bakepulver ♥ salt

Bland alt godt sammen i en bolle (stavmikser gjør at røren blir enda finere, men kan fint røres inn med kun hendene), ingen hokkus pokkus med oppskriften! Nå er det bare forme dette til 8 fine rundstykker å sette på et brett. Det jeg elsker mest med denne type baking - trenger ikke heving! Sett varmeovnen på 200 grader i 25 minutter for perfekte scones. 

Oppskriften er forresten hentet fra Kristina sin blogg, hun deler utrolig mange fine oppskrifter! Skjønner ikke hvor hun får alt fra; lager hun sine egne oppskrifter eller finner hun slike ting på nett? Uansett, denne oppskriften falt i hvertfall i smak hos meg. Det jeg elsker med Kristina sin blogg er at hun virker så ærlig, og mens vi er inne på mat snakk - hun deler virkelig mye bra ting på bloggen. Det er ikke slik som mange andre bloggere gjør, deler en oppskrift som ser fantastisk god ut, men smaker raua. Hehe, finnmarkingen selv som begynner å lære seg språket i Kristiansand. 

Pancakes 3 ways

PANCAKES 3 WAYS

Dere har kanskje fått med dere hvor avhengig jeg er av pannekaker for tiden, en absolutt stor favoritt på frokostbordet. Tenkte å vise dere tre av mine favoritter! Før jeg starter innlegget vil jeg si at dette ikke er hverdagskost, mer en lørdagsfrokost, spesielt når jeg har gjester. Jeg er klar over hvor usunt kostholdet mitt ser ut til å være, men sannheten er at jeg faktisk har et relativt greit kosthold. Jeg spiser nøyaktiv hva jeg vil, når jeg vil og hvor jeg vil! Så lenge jeg selv vet at helsa mi er bra, så er jeg strålende fornøyd. Nå skal jeg kose meg vidre med pannekakene mine, mens dere fortsetter å lese innlegget videre ♥ 
 
YOU WILL NEED

♥ 6 store egg ♥ 230 gram hvetemel ♥ 2 ts bakepulver ♥ 2.8 dl melk ♥ 2 klyper salt
 HOW TO

Skill eggehvitene fra eggeplommene og legg i to seperate boller. Stivpisk eggehvitene med salt, jeg liker å bruke en håndmikser for å spare tid og armene ikke minst. I den andre bollen med eggeplommene, tilsett siktet mel, deretter bakepulver og melk. Pisk til det blir godt blandet. Nå kan du tilsette bollen med eggehviten forsiktig inn i røren du holder på med, rør forsiktig om slik at du ikke mister for mye luft. Ikke glem at pannekakene skal holde seg fluffy. Jeg liker å røre dette inn med en slikkepott. Pannekakene skal stekes på middels til lav varme, for høy varme vil gjøre pannekakene brent.FRUITY YOGURT PANCAKE

Et litt sunnere alternativ enn pannekaken under. Her har jeg valgt frukt og yoghurt, nettopp fordi jeg syns dette er en vanvittig god kombinasjon. Helt ærlig syns jeg bær er det aller beste på disse pannekakene, men jordbær og banan er himmelen. For en fantastisk god smak! Sett litt yoghurt og frukt/bær mellom hvert lag, dermed topper du selve pannekaken med honning og et dryss av melis. En perfekt frokost, lunsj eller dessert. Ps: jeg lover at den er så god at det kan sammenliknes som en kake!PANCAKE HEAVEN: CHOCOLATE & MARSHMALLOWS

Jeg vet ikke helt hvor mye jeg ønsker å anbefale denne til frokost vær eneste morgenen, ettersom hvor usunn den er. Denne er for deg som elsker nutella på pannekakene dine. Mellom hver pannekake smører jeg nutella, en håndfull marshmallows og favoritt sjokoladen. Som topping bruker jeg sjokoladesaus og noen biter av en ønskede sjokolade. Jeg tror dette er en av mine beste oppskrifter jeg noen gang har delt med dere. Seriøst. Om jeg kunne valgt å leve av denne kombinasjonen, hadde svaret simpelt vært ja. Du har gått glipp av noe stort dersom du aldri har smakt kombinasjonen. Jeg har ikke gitt den navnet "pancake heaven" uten grunn! THE BASIC PANCAKES

Jeg kunne ikke dy meg, jeg måtte selvfølgelig vise dere en av de mest spiste pannekakene noen sinne, sitron og sukker. Jeg tror dette er en type alle vil like! Vil anbefale deg å ha sitronskiver på pannekakene, slik at man selv kan bestemme hvor mye sitron smak man ønsker. Dersom du kjøper sitronjuice å drypper over: ikke forvent deg den samme gode smaken. Dette er en stor favoritt hos mange, samtidig har den litt mindre fylling. Enkelt og godt.

Hvilken av disse tre favorittene foretrekker du? 

 

Pancakes with chocolate & marshmallowsOkei folkens, dette er verdens herligste fredags frokost som jeg bare er nødt for å dele med dere. Pannekaker med marshmallows og nutella! ♥ Det er helt sikkert noen av dere som vil tenke at det ikke er noen god kombinasjon, men jeg husker svært godt da jeg bodde hos vertsfamilien min i USA, så lagde vi noe liknende. Hvorfor selger vi ikke slike ting i Norge på utesteder? Føler jeg er ganske lei de "norske" pannekakene som er tynne og kjedelige. Disse pannekakene er derimot fluffy og fylt med forskjellige smaker, yummi!
THIS IS SOOOO GOOD
Nå skal jeg fortsette å spise frokosten før neste planene står for tur. Jeg har desverre vært syk denne uken og har derfor blogget utrolig dårlig. Halsen er fremdeles skjør, så om dere har noen tips som lindrer sår hals og hoste så tar jeg gjerne i mot. Planene idag er å ta det helt med ro under dynen og satse på å bli frisk frem til helgen, i tillegg skal jeg planlegge bloggingen fremover. Herregud som jeg anbefaler dere å kjøpe en planlegger for bloggingen til dere som holder på med det samme, det er gull verdt. Håper dere får en super fin helg skjønninger, og tusen hjertelig takk for responsen som har kommet den siste tiden fra dere. 

 

Breakfast Bowl With Homemade Granola

 THE PERFECT COMBO

God morgen, fine dere. For en morgenfugl jeg har vært de seneste dagene! Føles helt fantastisk å stå opp tidlig selv om det er jobb eller fri, energien blir noe helt annet. Hva syns dere forresten om bloggen min i det siste? Jeg spør dere fordi jeg har delt ekstra masse frokost tips og gjort små endringer, vil bare vite om dere liker det eller ikke. Har ikke vært en veldig stor respons fra mange av dere og syns det er litt kjedelig! Savner å høre mer fra dere.

Jeg startet dagen med en helt fantastisk god frokost som smakte himmelen og virkelig gav boost! Følte jeg var klar for ny jobb dag med det samme. Om jeg skal være helt ærlig med dere, så er jeg svært dårlig på å lage meg selv noe godt og sunt om morgenen; derfor er det så digg å ha blogg. Bloggen gjør så jeg får lyst å lage en ekstra god og sunn frokost, som jeg har nevn tidligere, bloggen min er kun for meg selv. Jeg blogger for å få motivasjon, inspirasjon og ikke minst for å få mer ut av dagene. Som blogger gjør jeg alltid noe, og sitter aldri hjemme en hel dag uten å ikke gjøre noe.

 
GRESK YOGHURT, JORDBÆR, GRANOLA OG DRUER 
   
 HEALTHY FOOD

Jeg har forresten lagd min egen oppskrift på hjemmelaget granola som smaker helt fantastisk, et must er goji bær i granolaen. Goji bær har en rekke helsebringende egenskaper, de kan blant annet styrke immunforsvaret, forebygge for tidlig aldring og ikke minst forebygge kreft. Helt fantastisk spør dere meg. Oppskriften jeg alltid bruker finner dere her.

Fresh Strawberry Smoothie

 SMOOTHIE OR SMOOTHIE BOWL

Denne oppskriften er perfekt til deg som elsker jordbær og kanskje har det travelt om morgenen. Smoothien kan også lages om til en smoothie bowl om du liker det bedre. Sett smoothien i en skål, og topp med bær eller hva annet du måtte ønsker - voila  Personlig liker jeg smoothies best, nettopp fordi det er enklere og raskere. I dag stresset jeg noe sinnsykt til jobben, så da tok jeg rett og slett resten av smoothien med meg i den lille flasken som følger med smoothie maskinen (se bildet under). 
THE BEST BLENDER FOR SMOOTHIES, TRUST ME. 
 

RECIPE

Jordbær  banan  blåbær en dæsj melk  3 ss gresk yoghurt  hjemmelaget granola (oppskriften min finner du her)HOW TO

Jeg syns frossen frukt til smoothies er helt nydelig og tusen ganger bedre, ikke bare slipper jeg å bruke isbitter for at smoothien skal være kald, men den får også en ordentlig smak av frukt. Jeg blir snart å skrive et innlegg om nettopp dette, der jeg kommer nærmere inn på frossen frukt og litt tips til hva det kan brukes til. Tilbake til oppskriften: her er det egentlig bare trykke på knappen "ultra blend" på smoothie-maskinen og la det blendes godt sammen! Raskt, enkelt og veldig godt. Håper det smaker! 
 

Homemade Granola With Goji Berries

 F R E S H H H

I dag fikk jeg lyst å lage litt små snacks som kan brukes som tilbehør til enkelte av frokost måltidene, jeg lager ofte gresk yoghurt til frokost og det kan være veldig kjedelig uten tilbehør. Jeg elsker forskjellige smaker, ikke minst prøve ut nye ting. I dag lagde jeg min egen Granola som består av goji bær, nam! Det gir en ekstremt god smak og ikke minst har den mange gode næringsstoffer for kroppen. · OPPSKRIFT ·

Bland en blanding av gojibær, chiafrø, musliblanding, linfrø, quinoa og solsikkefrø. Denne gangen droppet jeg mandler, har blitt lei smaken enkelt og greit. Syns også mandlene ødelegger litt av snacks følelsen. I tillegg til dette: en klype salt, honning og et lite dryss med sukrin. Sett på bakepapir og inn i ovenen på 150 grader til du får en gyllen fin farge.
- THIS IS AMAZING - 

 · VOILA ·

Håper det smaker ♥ Jeg syns i hvertfall det smakte himmelsk, skal helt klart lage dette igjen. Jeg kommer med et lite frokost tips senere som jeg vet er himmelen, og tror dere kommer til å elske det. Da har vi blant annet bruk for Granolaen som jeg nettopp har lagd. Kos dere masse, og ha en fantastisk fin dag videre! 

Har du noen tips til en god Müsli / Granola? 

 

The Chocolate Overdose

 · NUTELLA PANCAKES ·

Dere har kanskje skjønt at kostholdet mitt i helgene ikke er sunt og grønt, jeg elsker å bruke helgene som noen ekstra kose dager med pysjamasen på! ♥ I går var det på nippen at jeg dro på fest med noen gode venner, men jeg valgte heller å våkne idag med fin form. Akkurat nå angrer jeg ikke et sekund. Nutella pannekaker gjor susen på dagen, kunne spist meg ihjel på disse. Har prøvd mange forskjellige oppskrifter, men tror dette er den beste jeg har kommet frem til nå. Yum yum. 


 RECIPE

♥ 100g hvetemel ♥ en klype salt ♥ 10 g sukker ♥ 1 egg ♥ 125 ml helmelk ♥ 15 ml solsikkeolje ♥ 2 g bakepulver
 


 HOW TO:

Skill eggeplommen fra hviten i to boller. Stivpisk eggehviten sammen med saltet og sett bollen til side. Pisk eggeplommen og sukker i den andre bollen, tilsett deretter mel og bakepulver. Visp melk og olje i en tredje bolle og tilsett til eggeblandingen. Tilsett eggehvitene til slutt og vend dem forsiktig inn. Sett i kjøleskapet i 15 minutter. Stek på middels varme og nyt pannekakene! Jeg toppet disse med nutella og jordbær, som jeg syns er en helt fantastisk kombinasjon! 

 

Nutella pancakes

 TODAYS BREAKFAST - YUMMII

Idag lagde vi hjemmelaget pannekaker med nutella, og fy søren så godt. Dette er andre gang i hele mitt liv at jeg har spist det, for ingen har tipset meg om det før. Kanskje ikke så veldig sunt, men det er lov en skjelden gang. Det smakte himmelen, og kunne spist meg ihjel. Haha, beklager for veldig kjedelige bilder.. Men det ble et spontant frokost innlegg. Pannekakene ble fort kalde mens jeg tok bilder, så jeg rakk ikke legge inn detaljer!

Anyways, siden disse var så himla gode, MÅ jeg anbefale disse vidre til dere. Jeg er sikker på at noen av dere har unngått pannekaker med nutella å tenkt "iish, sjokolade på pannekaker? nei takk" - ja, for det gjor jeg. Jeg blånektet, og var sikker på at dette var oppskrytt. Der tok jeg feil, grundig feil. Jeg fikk en liten følelse av å være tilbake i USA hos vertsfamilien min, for der spiste vi nemlig loff med sjokoladebiter inni. I USA har de alltid sjokolade eller blåbær inni pannekaker, loffer og forskjellige kaker. Miss it! 
NUTELLA IS MY NEW FAV

Nå på lørdag som var, glemte jeg å handle inn snacks som har vært en tradisjon i alle år. Jeg prøver å ikke spise godteri i uken så derfor gledes det ekstra til helgen! Uansett, jeg stod å måpte, for jeg var så sykt godtersugen. Dere aner ikke hvor kjipern det er å stå å lete i skapene å ikke finne noe. Men dere, jeg glemte jo at jeg hadde nutella! ♥ Fant fram en skje å spiste fra boksen, haha!! Høres jævli ekkelt ut, men det var også jævli godt. 


 

Brownies with icecream

 EVENINGS LIKE THESE 
 

Dette smakte himmelen, trust me. Verdens beste brownies med min favoritt iskrem vedsiden av. Vi har en liten søndagsrutine her i leiligheten, dagen starter alltid med rydding og vasking. Senere utpå kvelden lager vi god mat og gjerne noe godt som dessert. Søndager pleier alltid være så trasige, men med det samme utrolig deilig. Flere som føler det slik? Jeg hater at butikkene er stengt, ikke at jeg er på butikken vær dag, men bare det å vite at alt er stengt gjør meg rastløs og stresset! Haha.. Bare det å ikke ha muligheten HVIS man skulle trenge noe, HVIS man får lyst å dra på shopping. 
 

Du trenger:

♥ 3 egg ♥ 4 dl sukker ♥ 150 g meierismør ♥ 2 ts vaniljesukker ♥ 6 ss bakekakao ♥ 3 dl hvetemel

 
Fremgangsmåte:

Jeg starter med å vispe sammen egg og sukker, dermed tilsette resten av de tørre ingrediensene oppi røren. Smelt så smørret, og hiv oppi røren. Rør om til det blir en gjevn, tykk og fin røre. Voila! Super enkelt, og super godt. Har brukt denne oppskriften så lenge jeg kan huske! Anbefales virkelig. 
 


TIPS: MELK & ISKREM VEDSIDENAV. MELIS SOM TOPPING PÅ KAKEN! 
 · BROWNIES PÅ 1-2-3 ·

Kanskje ikke så veldig sunt, men det er lov å unne seg med noe ekstra godt i blandt. Lykke til med bakingen - håper det smaker! ♥ 

 

Gingerbread cookies

Julebaking skulle vært gjort for lenge siden, spesielt pepperkaker! Hjemme hadde vi alltid julekaker fra 1 desember til nyttår. Men nå har jeg endelig kommet meg i gang. Det er et par til julekaker jeg lenge har hatt lyst å bake, men som aldri har blitt fullført rett og slett. Kanskje jeg skal gjøre det i år? Forresten, jeg og kjæresten min feirer for første gang jul alene i leiligheten vårs. Herregud så trist å levne mamma og lillesøster alene med resten av familien, men med det samme blir det koselig å være sammen med en som også betyr veldig mye for meg. Blandede følelser rett og slett! 

Mamma leser bloggen min, så bare en liten streng beskjed: Vent med å ta ned juletreet frem til jeg kommer i januar! Jeg har nemlig to fine pakker som skal åpnes når jeg er til stede, fra meg til dere ♥ Vi skal ha en liten feiring sammen, selvom det blir litt sent! Jeg er faktisk litt usikker på når vi pleier å ta ned juletreet, men vi pleier alltid utsette det så lenge vi kan, haha. 

 

_____________________

 

YOU WILL NEED

♥ 75g lyst brunt sukker ♥ 2ss sirup ♥ 1ss mørk sirup ♥ 1ss vann ♥ 1ts malt kanel ♥ 1ts malt ingefær ♥ 95g margarin ♥ 1/2 ts natron ♥ 225g siktet mel ♥ Hvit glasur

 

_____________________

 

HOW TO

1. Finn fram en kasserolle å sett på lav varme. Tilsett brunt sukker, sirup, mørk sirup, vann, kanel og ingefær. Jeg pleier alltid sette i litt mer kanel, men dette er opp til deg hvor mye kanelsmak du ønsker i pepperkakene! I mellomtiden kutter jeg opp margarinen i små terninger før jeg tilsetter det sammen med deigen i kasserollen. Bland godt sammen til en fin røre før du tilsetter Natron. Mål opp mel, og tilsett litt etter litt oppi røren din. Husk at deigen skal bli veldig tykk nå. Kan være greit å bruke en treskje for å få rørt godt om. La deigen avkjøles i ca 30 minutter. 

2. Endelig favorittdelen min, på tide å kjevle ut. Jeg liker å ha deigen minst 3mm tykk! Jobben blir litt enklere når du skal begynne å forme figurene dine ♥ 

3. Sett ovnen på 180 grader - pepperkakene skal stå i ovnen i ca 10-15 minutter.

4. Finn frem det du ønsker å dekorere pepperkakene med - jeg har enda ikke rukket å gjøre det. Planene er knappe i kveld, så må være effektiv å lage blogginnlegget mens de står å avkjøler seg før dekoreringen! 

Learning to Like Avocado

Read and learn.. 

Dette er kanskje et merkelig innlegg å skrive om, men som jeg har forstått det, er det veldig mange som ikke liker Avocado, men sku ønske de hadde likt det. Siden jeg følte meg veldig kjent i situasjonen, tenkte jeg å skrive litt om hvordan jeg lærte meg selv å like det. Avocado har en rekke helsemessige fordeler som å for eksempel være full av antioksidanter, en kilde til sunt fett, kolesterol reduserende og fult umettet fett som er bra for hjernen. En god grunn til å starte å spise det! Jeg pleide å hate avocado. Det var sammen med en av de matvarene jeg aldri kunne tenke meg å kjøpe på butikken. Den dag i dag, prøver jeg å spise det ganske så regelmessig! 

1. Moden avocado. Lær deg å få blikket på den som er moden, du kan klemme lett på avocadoen for å finne ut om den er moden eller ikke.
2. Prøv Guacamole. Legg ferske tomater, løk og koriander å bland det hele sammen. Server med noen tortillachips. Dette var mitt første steg til å stappe det i meg. 
3. Mos avocado sammen med litt salt, pepper og litt sitronsaft - dette gjor også susen for meg! Bilde ovenfor kjenner noen av dere sikkert igjen fra blogginnlegget ifjor, for det var først der jeg startet å spise det! 
4. Mat med avocado! Spis mat som inneholder avocado, for eksempel salater, enchilladas.. nam! Du blir vant til smaken etterhvert, trust me. 
 
La meg vite hva du synes om Avocado!

Fine rundstykker - oppskrift #1


FERSKE RUNDSTYKKER

For en deilig morgen, det er alltid koselig med en ekstra fin frokost! Uvant for meg å skulle skrive dette innlegget, jeg deler ikke ofte oppskrifter, nettopp fordi jeg aldri står på kjøkkenet. Ikke det at jeg aldri lager middager, men det er bare ikke noe vits å dele oppskrift på en kyllingsalat. Syns det er greit å gi dere oppskriften når jeg først blir fornøyd med noe jeg baker. Noe jeg ofte lager når jeg står på kjøkkenet er kaker, brød, rundstykker, boller osv.  Kategorien "healthy food" passer kanskje ikke så godt inn, slapp av, skal bytte navn. 


TIPS

Det kan være greit å vite at vannet skal være lunket. Det vil si at vannet skal være slik at du ikke brenner deg på det når du tar vann på håndleddet. Et annet tips er hevingen. La deigen heve i minst 40 minutter, den skal være dobbelt så stor etter hevingen. Jeg vet ikke hvor viktig det siste tipset mitt er, men etterheving på 30 minutter etter at du har rullet ut rundstykkene. ALA BENEDIKTE

Nå er de klare for ovnen! Sett ovnen på 200 grader og la de stå i 15- 20 minutter. Det varierer veldig fra ovn til ovn, så anbefaler deg at du heller følger nøye med. Lykke til med bakingen, håper det smaker! 

 

Healthy breakfast in bed

HJEMMELAGET KNEKKEBRØD MED JORDBÆR OG FERSK PRESSET APPELSIN JUICE  

Hei og god morgen mine fine og flotte lesere. Tenkte for engangsskyld å komme med et lite frokostinnlegg til dere, lover at jeg skal bli flinkere på det. Selv syns jeg det er morsomt å fikse en delikat frokost. En av mine store interesser er faktisk å stå på kjøkkenet! Nå lærte dere kanskje noe nytt om meg også? Men ja, nå skal jeg spise frokosten og se på Supernatural før jeg gjør meg klar for en ny jobb dag hjemme (med bloggen). 

 


KNEKKEBRØD OPPSKRIFT / DETTE TRENGER DU:

1 BANAN OG LITT HAVREGRYN 

SLIK GJØR DU:
RØR SAMMEN, LAG RUNDE TYNNE SKIVER PÅ ET STEKEPAPIR OG HIV I OVNEN FOR NOEN MINUTTER

ENJOY

Jeg syns dette smaker helt fantastisk. Som topping på knekkebrødene kan du bruke jordbær, banan eller blåbærsyltetøy. Selv foretrekker jeg blåbærsyltetøy på knekkebrødet, ferske jordbær ved siden av og et glass med kald presset appelsin juice. 

 

I min handlepose

GOOD MORNING! 

Hva spiser du i løpet av en hel dag? Det er ikke alltid lett å holde styr på hvor mye sukker kroppen faktisk inntar av maten du spiser. Før venninnen min, Lone Norås hjalp meg med en matplan - ble jeg nesten skremt over hvor mye godter og usunn mat jeg spiste. Pizza, brus, godteri og annet kose snacks mens jeg blogget, var livet. Da hadde jeg det perfekte liv. I veldig korte trekk kan jeg si at brus erstattet vann, og godteri ble den nye frukten. Det er sykt å tenke tilbake på, og det er sykt hvordan energien i kroppen har forandret seg. 

// spørsmålsrunde her

 

Rainy day

Drink more water

Regn for det meste av dagen ser det ut til. Jeg trur nærmere bestemt at jeg tok med meg Finnmark været.. UNNSKYLD! haha.  Sov ganske lenge i dag, har vært en del
stress de siste dagene med både jobb og blogging. Har ellers spist en super god frokost med min kjære Thomas som faktisk også lagde den. Må si meg mektig
imponert over hva jeg ble servert. Blant annet denne herlige saken, vann med vannmelon smak. Har en liten følelse på at kjekkasen har sneket seg i boken min 
hvor alle oppskrifter står. Dette er nemlig en stor favoritt hos meg, og står under favoritter i boken! 

______________


Viste dere forresten at Vannmelon gjør hjertet friskere? i tillegg gir vannmelon verdifulle næringsstoffer som vitamin A, B6 og C. Den tilfører også kroppen  noe som
heter kalium og lykopen, som er en super antioksidant. Antioksidanter bidrar til veldig mye i kroppen.

 

Grønn styrke

En litt sen morgen oppdatering, men jeg håper det går fint. Har stått å vasket klær siden klokken 09:00 imorgen. Alle ullklærne er vasket forhånd så de er klare til høsten
kommer snikende innpå. Så frokosten ble glemt litt bort. Smoothie er en perfekt og rask frokost, noe som passet meg ypperlig i dag. Spinatsmoothien var supergod, og vil
virkelig anbefale den til dere, enjoy! 

Du trenger

♥ 1 kiwi ♥ 1/4 agurk ♥ 1 neve spinatblader ♥ 1/2 banan ♥ 2 dl ris- eller soyamelk ♥ 1 ts linfrøolje ♥ 1 ss honning

Slik gjør du

Ha alle ingrediensene i en blender og blend dem til en tykk smoothie. Yummi ♥ Virkelig en frisk start på dagen. Viste dere at dette faktisk er en smoothie full av jern, kalk,
sunt fett og masse antioksidanter? Jeg skal helt klart lage spinatsmoothien minst 2 ganger i uken fremover. I et smoothie glass får du i deg flere viktige vitaminer du ellers
kanskje ikke ville fått i deg iløpet av en hel dag. 

Hva syns du om dette innlegget? skal jeg starte med flere frokost tips?

Pancakes with chocolate and strawberries

Sunne proteinpannekaker til frokost etter en hard treningsøkt er alltid noe kroppen venter på. Masse proteiner og ny energi som lagres. Jeg er virkelig klar for en ny dag. 
Foretrekker alltid en god treningsøkt tidlig på morgenen, syns det er best. Fikk spørsmål på instagram om oppskriften på disse, men det kan jeg ikke dele ut. Nå for tiden
hjelper venninnen min Lone Norås meg med kostholds og trenings oppsett. Det vil da si at det koster penger for dette. Men vil absolutt anbefale dere å kontakte henne!
Likevel, tenkte å dele en annen liknende oppskrift med dere! Enjoy.


Du trenger

♥ 30g proteinpulver ♥ 30g havregryn ♥ 2ss sukrin ♥ 6 dråper stevia sjokoladesmak ♥ 1ts bakepulver ♥ 1 eggehvite ♥ 1ts kanel ♥ 1ts kardemomme  Slik gjør du

Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle og rør om. Deretter heller du i de våte. Voila! Da er det bare å sette igang stekingen. Jeg pleier alltid å sette en form
for smør/olje/spray i pannen slik at pannekakene ikke skal sitte fast og revne i det du snur de. Som topping har jeg brukt sjokolade saus fra Walden Farms og ferske jordbær.
Walden Farms sine produkter er helt himmelsk, de får du kjøpt på Iherb til en billig penge. 

- Håper det smaker - 

BANANA ICE POPS

Først og fremst - beklager så veldig mye for at det ikke kom innlegg ut på bloggen under ferien. Internettet var nede på hotellet vi bodde på, så det ble lite med
blogging desverre. Men slikt kan skje, skal ikke klage på hotellet - var nokk ikke demmes feil heller. Utrolig surt! 


 

BANAN MED SJOKOLADE OG KOKKOS 

Banana ice pops - my new addiction. Så godt, og så enkelt. En perfekt kald dessert i sommervarmen! Tenkte å dele min versjon med dere siden det var såppas mange
som lurte på hvordan jeg lagde de. 

 


 

Du trenger

♥ 1 banan ♥ melkesjokolade ♥ kokkos


 

Slik gjør du 

Del opp de modne bananene på midten, stikk en pinne i dem og frys ned! Ta så de fryste banene opp, og dypp de i sjokoladen som er smeltet i vannbad. 
Siden jeg hater mørk sjokolade, brukte jeg melkesjokolade. Og nam, det smakte himmelsk. Når bananene er dyppet i sjokoladen - strø din favoritt strøssel over.
Personlig elsker jeg kokkos, som er en av mine favoritt kombinasjon med banan og sjokolade. Sett de igjen i fryseren til sjokoladen er fråssen. 

- Håper det smaker - 

 

TODAY IS THE DAY

WHAT`S POPPIN` TODAY? 

Popcorn ♥ Nam, herlig start på dagen. Måtte belønne meg selv etter en stor rundvask i leiligheten - påtide altså. Det skal sies at det er skjeldne ganger jeg står opp så tidlig
på morgenen for å vaske, men for en glad-dag dere! Hva er vell ikke bedre å våkne til rolig musikk, en smilende kjæreste og sommer? For ikke snakk om all frukten som
stod klart og kaldt i kjøleskapet. Små hverdagslige ting griper jeg fort, og det gjør dagene mine så veldig mye bedre. I dag tenkte jeg å spille inn en liten video - om jeg
legger den ut på bloggen, er en annen sak. Vi får se. Det er verdt å gi det et lite forsøk syns jeg! Blir det ikke bra denne gangen, så blir det kanskje bedre neste gang.  

Avokado dilla og sminkefri

SHAPE UP WITH RACHEL

God morgen pepz! Nå sitter jeg som vanlig sminkefri å spiser frokost. Jeg er alltid så sinnsykt sulten i det jeg står opp, så sminke er det siste jeg tenker på. Brødskive
med avokado toppet med R-salat og litt paprika er deffinitift blitt min nye favoritt på frokostbordet. I dag har jeg en såkalt "spisedag" og skeier litt ut av dietten. Det
er så digg, nam. Skulle gjerne hatt spisedager 5 gang i uka. Uansett, nå skal jeg planlegge bloggingen litt bedre fremover. Kom gjerne med spørsmål til innlegget
litt lengere ned, evt noen forslag på hvilke innlegg dere ønsker mer av!  

Spices

GRIND TO A SALT // CINNAMON // TACO SEASONING - THREE OF MY FAVORITES

Pakken fra Iherb er endelig ankommet leiligheten, og jeg smiler som aldri før. Se på de glassene da, får hjerter i øyne av disse. Er helt forelsket. 
Grind to a salt er helt fantastisk til så og si det meste av mat. Jeg bruker den spesielt på kjøtt, grønnsaker og annet grillet mat. Kanel er kanel spør
du meg. Smaker nøyaktig det samme som du får kjøpt i butikken - bare at denne er organisk! Taco krydder helt uten sukker, wow. Det er faktisk helt
perfekt. Nå slipper jeg regne med de kalloriene på diettplanen min. Im in heaven ♥