hits

Sunday MoodboardWELCOME SPRING

Jeg har savnet våren, virkelig. Jeg føler alle rundt meg er så mye mer glad når vi har lysere tider i vente, ikke minst så er jeg ganske sikker på at lille Jessie (hunden min) gleder seg til å ta lange sommerturer uten å måtte komme hjem med isklumper i pelsen sin. Haha! Nei, men det som står først på planen denne våren er grilling! Grillmat, mmMmmm! Det er noe av det beste jeg vet..
 


 PICTURES FROM PINTEREST

Jeg skal ærlig innrømme å si at jeg faktisk er litt glad i vinteren, og syns det er litt trist den er over. Som mange av dere allerede vet, er jeg så utrolig redd for insekter og andre krypdyr. Så redd at de nesten ødelegger sommeren min litt. Jeg har hittil sett 3 humler, og holder på å fly av panikk vær eneste gang. Det er faktisk så ille. Har noen av dere tips til hvordan man kan komme seg over dette?

I fjord sommer hadde vi spesielt en morsom hendelse da en veps hadde surret seg inn i leiligheten. Jeg løp inn på badet, lukket døra og satt meg ned. For hva pokkeren skulle jeg gjøre? Kjæresten var på jobb, og enda 2 timer til han var ferdig. Så istedenfor å gå ut i stuen å få den vekk, fikk jeg heller tiden til å gå med en dusj, sminke og hår fiksing, i 2 timer. Lite selvstendig tenker dere? Haha, i akkurat den situasjonen ja. Jeg må nok finne meg en leilighet høyt høyt oppe i etasjene for å unngå veps og humler. Jo høyere oppe jeg bor, jo sjeldnere kommer de inn. Samme gjelder andre krypdyr som for eksempel de forbaskede store edderkoppene de har her i Kristiansand. Iiiik!! På tide å gjøre noe med denne skrekken snart! 

DIY: Liquorice Black

× MATT SVART ×

Etter å ha sett hundrevis av bloggere kjøpe denne matt svarte sprayen, måtte jeg også teste det ut. For det første har jeg lenge hatt lyst å spraye noen lokk svarte, spesielt etter at jeg så Eirin sin lille DIY på kjøkkenet sitt. I tillegg har jeg faktisk en blomstervase som skal sprayes, samt en høy telys holder! Blir spennende! Skjønner ikke hvorfor jeg ikke har tenkt på dette før.. Viser dere resultat når alt er tørket og klart. 

Om noen skulle lure, får du kjøpt de hvite ballongene her, og sølve her (sponset). Det er så festlig med ballonger, jeg elsker det! I dag er planen først å fremst få ferdig dette prosjektet, bake hjemmelagde knekkebrød og komme meg i møte før jeg fortsetter med bloggingen. Så egentlig en veldig uinteressant dag, men om knekkebrødene faller i smak så deler jeg dem gledlig med dere! Vi snakkes senere. 

DIY: Homemade Natural Lip ScrubI'M PRETTY HAPPY WITH THE RESULTS
..SO I DECIDED TO SHARE ↵

På denne tiden av året tørker leppene mine ut, og jeg kødder ikke når jeg sier dette - men leppene sprekkes opp til tider (det er det verste som kan skje meg). Jeg virkelig hater å ha tørre og sprukne lepper, ikke ser det noe særlig bra ut heller. Jeg har prøvd mange forskjellige leppeskrubber og lip balmer, uten hell desverre. Vet ikke om det er kjemikalier eller parfyme som gjør at det ikke funker, men jeg bestemte meg ihvertfall å gi en helt naturlig hjemmelaget leppeskrubb en sjansje - og gjett om jeg er glad for det! 

Siden denne oppskriften funket utrolig bra på meg (og når jeg vet det ikke kan oppstod til skade hos andre), er jeg ikke redd for å anbefale det videre. Selvfølgelig, om du har noen allergier må du absolutt ikke prøve ut oppskriften. Jeg har i mange år lagd forskjellige leppe skrubber, kroppsskrubber, ansiktsskrubber og ikke minst ansiktsmaske - så jeg har en del erfaringer og vet hva som funker på meg og ikke. Så om dere vil (dere med tørr hud), kan jeg gjerne poste innlegg som dette oftere til dere. Både økonomiskt og ikke minst - inneholder ingen kjemikalier! ♥
 


· INGREDIETS ·

1 ts brunt sukker ♥ 1 ts sukker ♥ 1 ts honning ♥ 1/2 ts oliven olje

 

Miks alle ingrediensene sammen i en liten bolle. Du kan legge til mer eller mindre av de forskjellige ingrediensene, det er forskjellig fra person til person om hvordan vi ønsker selve konsistenen. Jeg liker at den er veldig "hard", slik at jeg virkelig får følelsen på at dette er en skrubb som virkelig skrubber. Men til en vanlig hverdagsuke - ville jeg kanskje kjørt en litt mykere skrubb, det er kun i helgene jeg liker å piffe det ekstra opp.

TO USE:

Påfør skrubben og masser leppene med skrubben i 20 sekunder. Vask deretter av med en myk bomullspad! Klapp deretter leppene tørre, og påfør en god lipbalm! Jeg bruker for øyeblikket min egen jordbær balm - eventuelt så er Sara Happ en utrolig god lipbalm som vil hjelpe deg med å holde leppene fuktig utover dagen/kvelden! 
 


BROWN SUGAR: HAS ANTI-BACTERIAL PROPERTIES & VITAMIN B
WHITE SUGAR: IS A NATURAL AHA THAT ENCOURAGES CELL TURNOVER FOR YOUNGER SKIN
OLIVE OIL: FULL OF VITAMINS, MINERALS & PROTEINS. ACTS AS A NATURAL MOISTURIZER
HONEY: A NATURAL SOURCE RICH IN ESSENTIAL VITAMINS, MINERALS & ANTIOXIDANTS

 Så der har dere verdens beste og mest fantastiske leppeskrubb (spør dere meg!), i tillegg har dere mest sannsynligvis alle ingrediensene i kjøkkenskapet! Hvis dere prøver ut denne skrubben - gjerne fortell meg hva dere syns. 

Har du en god oppskrift på leppeskrubb eller andre skrubber du liker?

How i edit my blog pictures. A step by step guide· HOW I USE PICMONKEY - EDITING ·
STEP BY STEP GUIDE ↓

I det siste føler jeg at bildene mine endelig har begynt å bli bedre, mye bedre! Jeg elsker de lyse bildene, som kan bli litt vell kjedelig i lengden mener mange. Vet ikke helt om jeg skal ta meg til det, for jeg syns helt ærlig det er finest. Jeg har sett haugevis med mennesker som tar vanvittig fine bilder i mørkere lys også, men de innstillingene kan jeg ikke. Mulig det har mye med saken og gjøre. 

For rundt 6 måneder siden startet jeg å bruke PicMonkey som mitt faste redigeringsprogram. Lurer på hva jeg skulle gjort dersom nettsiden hadde gått ned, for jeg er totalt avhengig av å redigere bildene lysere, ikke minst skarpere. Jeg liker også følelsen av "photoshop" bare i en mye enklere versjon. Photoshop er ikke min ting, jeg har verken tålmodighet eller lyst til å lære det. Å redigere bilder er ikke en av de største interessene, så derfor er et enkelt program midt i blinken for meg. Jeg tenkte kanskje dette innlegget ville være interessant for mange? Så jeg skal vise dere prosessen min før jeg legger ut bildene på bloggen. 
 BEFORE EDITING:

Jeg startet alltid med å sette de relevante bildene til en mappe, og resten vurderes under redigeringen. Det kommer litt ann på lys og skarphet. Er det noen som virkelig ser helt crap ut, så sletter jeg dem. For jeg orker ikke bruke energi på å redigere bilder som i utgangspunktet jeg ikke er fornøyd med.Waste of time. 
 STEP 1:

På grunn av mitt 50mm objektiv, er jeg nesten alltid nødt for å klippe bildet. Jeg foretrekker å ta bilder på avstand, slik at jeg heller kan klippe til bilde der det ser best ut. Skulle ønske jeg hadde et 30mm objektiv istedenfor, tror det kunne gjort jobben mye enklere. Tenker å se om jeg finner et godt objektiv som ikke er like inn zoomet! 
 

STEP 2:

Exposure, mine venner! Dette er favoritt delen som gjør et vidunder på bildene mine. Jeg håper alle skjønner at dere ikke kan ta samme tallene som jeg brukte nå for å få et like "lyst" bilde som meg, for disse tallene varierer svært fra bildet til bildet. Noen ganger er tallene høyere, mens andre ganger mye lavere. Du må nesten se selv hvordan du liker bildene dine! 

Et av triksene er i hvertfall å endre på kontrasten jo mer du endrer på selve lyset i bildet. Nesten den samme tenkemåten du bruker på instillingene til kameraet, ting henger litt sammen for å få det perfekte lyset. Fotografen min i Finnmark er vanvittig flink på dette med lys og redigering - hun får virkelig frem de riktige fargene. Så jeg vet at min redigering er noen lavere hakk under henne - men jeg er ingen fotograf. Jeg gjør det beste jeg kan, og bruker det utstyret jeg har for å gjøre bloggen bedre.
 

STEP 3:

Skarpheten i bildet. Her er det viktig å være litt forsiktig, bildet kan fort se kornete ut dersom man setter denne for høy. Har flere ganger redigert bildet ferdig, lagt det inn på bloggen, og senere oppdaget at bildet er kornete som fy. Men justerer du det riktige tallet inn, får du et vanvittig skarpt og fint bildet, spør du meg. Merk dere at dette er kun mine personlige meninger, og jeg sier ikke at deres måte å redigere på er feil. 
 

STEP 4:

Dette er kanskje ikke et "neste steg", men å lagre bildet er en viktig del. Her holder jeg alltid øynene åpne, spesielt dersom det er et nytt redigeringsprogram jeg bruker. Hvis dere ser oppe på bildet "JPG", vil jeg sterkt anbefale å bytte denne til "PNG". Dette vil gi deg den kvaliteten du ønsker, og ikke en dårligere kvalitet enn tidligere. Jeg føler ofte at JPG-filen, ødelegger mer enn hva redigeringen har gjort for meg. Så husk på det til neste gang, om du ikke allerede gjør det.
 BEFORE AND AFTER:

Fra første bildet til venstre, kan du se en enorm forskjell til bildet som ligger på høyre siden. Som jeg nevnte tidligere: redigering gjør virkelig jobben for gode bilder. Spesielt hvis du har tatt bildet i en dårlig belysning. Som dere også ser, gjør jeg det ikke så veldig komplisert heller. Redigeringen tar meg maks 2 minutter, så det er absolutt ikke stress. PicMonkey gjør virkelig en super jobb syns jeg! Håper dere fant dette innlegget til litt hjelp, og kanskje mange av dere også fikk svaret dere lenge har ventet på. Skulle egentlig gjort dette innlegget mye tidligere.. men bedre sent enn aldri. 
 

How i edit my instagram photos· WHITE THEME, FASHIONABLE & GOOD LOOKIN` ·
@BENEDIKTENP ↵

Jeg har vært en dårlig instagrammer i det siste, men jeg prøver å bli bedre. Jeg er så redd for at mennesker skal føle jeg spammer loggen demmes, eller at de går lei av alle bildene som alltid dukker opp. Det er jo der utfordringen min ligger, prøve å unngå nettopp dette, men likevell være aktiv. Vi får se hvordan det går til, dere må gjerne be meg skjerpe meg om dere syns det blir for dårlig! Desverre så er kritikk den eneste veien for å bli bedre. 
 Den eneste og ene appen jeg bruker er VSCO Cam. Det er gratis, har mange forskjellige filters (jeg er ikke super glad i Instagram sine - de får meg til å se ut som en tegneserie figur)  og du kan endre kontrasten på bildet ditt. De fleste bildene mine er med VSCO`s A5 filter.. føler den ofte fjerner det gule lyset i bildet, og gir et mer hvitt resultat. 

Av og til bruker jeg Photogrind. Her har jeg mulighet for å sette flere bilder inn i ett, samtidig sette ramme rundt bildene. Som sagt så redigerer jeg ikke bildene mine så veldig mye da jeg sjeldent har behov for det. Dagslys er nøkkelen, helt seriøst. Det er kanskje ingen app, men dagslys er det beste tipset mitt til lyse, klare og fine bilder. 
 ♥  ♥  ♥

Deksel er sponset av caseapp.