hits

Morsdagsgave

..TO THE MOST BEAUTIFUL AND WONDERFUL MOTHER IN THE WORLD!

 


..Duftelys passer inn i alle hjem, og jeg tror denne er perfekt å ha på badet. Jeg har kjøpt inn i duften Clean Linen ❥
 


..En søt kopp jeg fylte opp med sjokolade hjerter. På koppen står det også "mamma" i gull skrift ❥
 


..En blomsterbukett! Jeg vet at mamma ikke er flink med blomster, så derfor har jeg droppet dette. Men et godt tips ❥
 


..Sist men ikke minst, et helt nydelig sølv smykke fra Snø Of Sweeden! Et simpelt smykke som går til alle antrekk ❥
 

THANK YOU FOR ALWAYS BEEING SUPPORTIVE AND THOUGHTFUL! 
YOU MEAN THE WORLD TO ME.. I LOVE YOU.

 

A cohesive instagram theme


..I GET ASKED SO MANY QUESTIONS ABOUT

my instagram, from the filters, editing and style of my overall feed.. 

 

..Så nå tenkte jeg det var på tide å fortelle dere det! Jeg fokuserer ikke så alt for mye på selve Instagram feeden min, ettersom jeg er blogger. Men det er selvfølgelig en viktig form av oppdatering på de nyeste innleggene.  Jeg prøver å følge årstider, og kanskje holde det ganske rent og simpelt. Samtidig er jeg opptatt av at det er lyse og fine bilder der! Hvordan jeg redigerer bildene er svært variert fra bilde til bilde, det meste av innstillingene gjør jeg på kameraet mitt. De innstillingene kameraet ikke klarer å fange opp, redigerer jeg selv. Det kan være alt fra lys, kontraster, farger og skarpheter i bildet. Her er i hvert fall mine beste tips til å få en mer sammenhengende Instagram konto:
 

 

1. Vær nøye med hva du legger ut.

Om du har et bilde som ikke passer ordentlig inn i feeden din, som blant annet et veldig mørkt og grått bilde - ikke sett det inn i den fargerike høst sesongen! Da vil det ødelegge inntrykket av hvordan feed du egentlig har. Om dere drar innom min å ser nå, så vil dere skjønne hva jeg snakker om. Haha! Jeg sliter litt med å få fikset opp i det, men det blir endret på straks. 

2. Filter.

De fleste av dere har kanskje hørt om appen VSCO, regner jeg med. Den bruker jeg konstant. Både til å se hvilke bilder som passer sammen, samt redigere de. VSCO har de fineste filterne noen sinne! Personlig syns jeg i hvert fall det er den beste appen, til å bruke til Instagram.

3. Finn din egen stil.

Før du i det hele tatt starter, kan det være lurt å finne din egen stil, kanskje litt inspirasjon. Det er så ufattelig mange fine og inspirerende instagram kontoer her ute!! Jeg personlig elsker blant annet lyse bilder med et hint av sterke farger. Som for eksempel en skikkelig pop farge på genseren, eller en knæsj oransje farge på blomster som sniker seg med i bildene! Mange vil kanskje beskrive stilen min som kjedelig, mens andre syns den er fresh. Vi alle er ulike! Derfor: finn din egen stil, og hold på med noe du liker. 

 

...you'll be an instagram star in no time! Haha ♥

My favorite pair of jeans

· TIGER OF SWEEDEN ·

..Jeansen fra Tiger of sweeden fikk jeg øynene opp for da jeg var innom Høyer i Kristiansand. Herregud den er god å gå i. Jeg hater når jeans blir så stiv at du så vidt klarer å bøye deg, haha! Jeg vet at mange bukser fra Tiger of sweeden kan ha en tendens til å gi en slik følelse, for gjett om jeg har prøvd mange dongeri bukser derifra! Uansett, denne er langt i fra som mange andre, trust me! Vet ikke om de har denne lengere inne i butikkene? Jeg vil uansett anbefale på det varmeste å i hvert fall prøve om du skulle få øyet på nettopp denne. 

Litt morsomt om man tar seg en titt i klesskapet mitt, for der finner du kun 2 par med blåe jeans, og sikkert bort i mot 10 par svarte og mørke gråe. Lurer på om jeg har glemt igjen noen flere blåe hjemme hos mamma? Det må jeg ha gjort, for nå kjenner jeg savnet på litt farger i garderoben min. Mørketiden er over, noe som også betyr at mørke farger kan pakkes litt bort. Jeg får se! Litt svarte jeans må jeg nok beholde, ettersom jeg er så besatt av det.
 

· LEVIS ·

..De fleste av dere har kanskje prøvd ut Levis, selvfølgelig. Jeg har overraskende aldri prøvd det før, verken i form av gensere, jeans eller shorts! Sykt eller hva? Både mamma og lillesøster + alle venninnene mine har snakket dette merket opp til skyene, men jeg har på en måte bare sett litt over det. Jeg vet ikke hvorfor, kanskje det var prisen. Haha! Mamma tok i hvert fall tak i dette til slutt, og kjøpte en til meg i julegave! TAKK ♥

Jeansen fra Levis har blitt brukt omtrent hver dag, okei, ikke hver dag. Men det er som regel denne dere ser meg i! Jeg bor seriøst i den. Jeg tror faktisk denne er på topp 1 av alle dongeri jeg eier! Om jeg skal gå til innkjøp av en ny dongeribukse, så tror jeg nesten at jeg vil ta steget inn på Levis. Dette er ikke sponset om det skulle høres sånn ut. Jeg er bare sykt forelska i den. 

Quick tips to organize your makeup

· HOW I KEEP MY MAKEUP VANITY CLEEN ·

Heihei fininger, og god helg ♥ Tenkte å komme med et lite tips nå som helgen slår inn, og det er nemlig hvordan jeg holder sminkebordet mitt ryddig, rent og oversiktlig. Reis opp hånden til alle som har spurt seg selv: Hvor ble det av favoritt leppestiften min? Haha! Sminke oppbevaringer gjør det mye lettere å holde styr på produktene, samtidig vil det også holde sminkebordet ditt mer strøkent. Her er i hvert fall litt inspirasjon og tips på hvordan jeg foretrekker og oppbevare sminken min!
 

MY FAVORITE MAKEUP BRANDS:

CHANEL, ELIZABETH AARDEN, MAC, GIORGIO ARMANI, YSL
ZOEVA, SIGMA, VOILET VOSS, ANASTASIA..

 

..ALL I NEED IS COFFEE AND MAKEUP 

Under prosessen av dette innlegget ble jeg skremt over hvor mye sminke som befant seg i skuffene ved sminkebordet! Jeg er helt sjokkert. Mye er til og med helt nytt, uåpnet og fremdeles i pakningene sine med plastikk rundt. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med alt, for jeg rekker neppe å bruke alt før det blir gammelt og må kastes. Det som allerede er åpnet, og brukt vell og merke, går rett i søpla. Men hva med alt annet? Nei! Jeg er nødt for å gjøre noe med dette etter helgen. Selve sminkebordet er i hvert fall ryddig, og det føles godt at noe er på stell! 

Serietips til helgen

LUCIFER
IN THE CITY OF ANGELS, HE'S NOT THE ONE.

Serie tips fra deg? tenker dere vell nå.. for som dere vet er jeg ikke den største serie titteren. Jeg ser aldri på filmer heller! Jeg vet ikke, men jeg er en person som ikke lar seg lett underholde, spesielt ikke når ting varer i timesvis. Men nå har jeg faktisk klart å finne en serie jeg virkelig dør av, dere aner ikke hvor spent jeg venter på de neste sesongene.
 

Serien jeg ønsker å tipse dere om heter Lucifer. Lucifer Morningstar ble kastet fra himmelen og ned til helvete hvor han selv fikk styre. Men en dag fikk han nok, og bestemte seg for å ta en ferie til Los Angeles for å bli bedre kjent med menneskeheten og jorden. Haha, nei gud.. denne serien er virkelig til å anbefale på det sterkeste. Det er ingen andre enn Lucifer Morningstar som får meg til å le så mye, eller.. kanskje Dean Winchester fra Supernatural. Mennene i mitt liv disse to altså. 

Tuesday Tunes

PICTURES FROM PINTEREST

Turn it up!
Link to playlist here.

Latest on instagram

F E E L  F R E E  T O  F O L L O W  M E  O N
@BENEDIKTEPORSANGER 

Hei fra meg. De seneste dagene har vært grådig lang! Jeg kan ikke huske sist gang jeg har vært så her sliten, det har vært mye arbeid på gang. Men jeg har hatt det utrolig morsomt til tross for det. Jeg har i hvert fall begynt å bli litt mer aktiv på Instagram, og skal prøve å publisere bilder jevnt fremover. Alt fra oppdateringer på innlegg og bilder ellers fra hverdagen min! Jeg syns Instagram er helt fantastisk, og det er nok en av mine topp favoritt apper som jeg bruker aller mest. 

Hva heter du på Instagram?

Coconut and white flowers


✦ MAKE YOUR CLOTHES SMELL COCUNUT & WHITE FLOWERS..

 

..I can't wait to go to bed tonight in clean sheets ❥

Hei dere! Jeg har vært ekstremt dårlig til å fylle ut kategoriene mine på bloggen den siste tiden, så det er på tide med et lite Benedikte tipser innlegg. Gjett hva jeg skal nå! Jeg skal vaske klær, sengetøy og alt annet som måtte bli vasket. Haha, dette skulle liksom være et "god morgen" innlegg, men akkurat nå gleder jeg meg bare til å gå i seng igjen - til et helt nytt sengetøy som lukter rent. Om dere ikke har prøvd Softlan sin nye tøymykner, burde dere løpe rett på coop å kjøpe! Jeg lover at dere ikke vil angre, dere kommer derimot til å takke meg for tipset! Jeg sender min takk til youtuberen Sandra Lindahl. Hihi! 
 

. . . 

I dag har jeg vært på Ikea sine hjemmesider å sett etter sofabord + tv benk, men så himla dyr frakten er. Frakten lå på 2800,- (!) Nei takk, jeg står over. Jeg har ikke penger til å betale en frakt som faktisk koster mer enn møblene i seg selv, haha! Mulig jysk har noe fint, så får dra innom byen og håpe på det beste. Eventuelt, vet dere om noen nettsider som kanskje ikke har så dyr frakt? Jeg hadde blitt super glad for alle tips! Som dere alle vet, har vi nylig flyttet inn i en ny leilighet, og vi mangler et par ting her.. så er litt kjedelig med en halvveis leilighet. Skulle så gjerne ønske at den ble litt koselig til jul ♥
 

OH HELLO WEEK, LET'S DO THIS

Don't forget to subscribe!

↓ ↓ ↓

Hei og god morgen fine og flotte dere! Jeg tenkte bare å komme med en siste liten påminnelse om å huske å abonnere på kanalen min. Det vil som sagt komme ut masse vlogger, samt andre videoer ut nå denne måneden og neste. Jeg håper av hele mitt hjertet at så mange av dere ønsker å følge meg og livet mitt! Hihi, gi meg litt tid bare! Vlogging er nytt for meg, men jeg blir bare bede og bedre for vær vlogg! Og ja - jeg er fullstendig klar over at jeg virker litt ukomfertabel forran kameraet i det jeg vlogger, for det er som sagt uvant. Det kommer seg med tiden. 
 

..DERE FINNER KANALEN MIN HER ❥

Easy office Updos
· HAVE A WONDERFUL DAY · 

I skrivende øyeblikk sitter jeg på jobb, som vanlig. Ville egentlig bare komme kjapt innom å si hei før jeg straks går av dagen! Ikke minst vise dere denne flotte frisyren jeg har fått dilla på! Syns den ser super classy ut, ikke minst utrolig pent! Hva syns du om updoes? 

Personlighetstype Konsul· 16 PERSONALITIES ·

Hei fine! Siden det er mandag, tenkte jeg det endelig kunne passe bra med et lite mandags tips. Jeg kom nemlig over en personlighets test, som jeg likte utrolig godt. Den stemte i hvert fall overens med meg som person. Jeg syns det er sykt morsomt å sitte å gjøre slike tester når man kjeder seg, på en regnværsdag eller når man bare har lyst å koble litt av. Testen er litt lang, men resultatet du kan vente deg vil forhåpentligvis sjokkere!

 "Å lære seg å takle sin egen nærtagenhet er ESFJ-ers største utfordring. Man kan ikke alltid gjøre alle til lags. Andre kommer ikke alltid til å være enige med dem, de vil oppleve å bli kritisert. Og selv om det kan være sårende, er dette en del av livet. ESFJ-er bør fortsette å gjøre det de gjør best: å være forbilder, ta hånd om det de kan ta hånd om, og glede seg over at veldig mange setter pris på dem."

 TESTEN FINNER DERE HER ❥

L'occitane: get a better night sleep


· RELAXING PILLOW MIST ·

ZZZ...
 
· GET A BETTER NIGHT'S SLEEP ·

Hei dere! Hvordan går det? Føler meg skikkelig dårlig med tanke på at jeg ikke har tatt meg så veldig god tid til kommentarer osv, den siste tiden. Jeg beklager virkelig! Men dere skal vite en ting: jeg ser de, og jeg bryr meg. Tusentakk ♥ Fremover kommer det heldigvis til å roe seg, og jeg kommer til fortsette som før, svare på så mange kommentarer som mulig.

Jeg vet forresten ikke om jeg har nevnt denne lille saken til dere før? L'occitane Relaxing Pillow Mist! Som mange allerede vet sliter jeg skikkelig med å sove om nettene. Det er som regel på kveldene jeg har tid til å tenke, tenke så mye at det ødelegger nattesøvnen. Jeg klarer ikke slappe av. Jeg blir stresset over det som skjer i verden, jeg blir stresset over hvor mye jeg har å gjøre neste dag, jeg blir stresset over hver minste ting. Heldigvis har dette endret seg betraktelig. Jeg skal ikke si at denne lavendel duften har gjort hele jobben for seg selv, men gud som den hjelper. Jeg blir virkelig avslappet av duften! Nå kan jeg endelig legge meg i seng å sovne, uten å vri meg i timesvis før jeg sovner. 

· Furniture Monday ·

I SAMARBEID MED TRADEMAX
 


· I WANT FURNITURES LIKE THIS IN MY HOME ↓↓ ·

 PICTURES FOUND THROUGH TRADEMAX

· DASH OF FURNITURE INSPIRATION ·

Er det en ting som er sikkert her i livet, så er det at jeg gleder meg til å personalisere hjemmet mitt. Dere aner ikke hvor mye jeg ser frem til å kjøpe noe som er mitt eget. Kjøkkenet - eller hjertet i hjemme som jeg liker å kalle det - er noe jeg spesielt ser frem til å style. Mitt kjøkken skal åpenbart være stilrent og lyst, det skal være inspirerende og ikke minst gi en god atmosfære. Trademax har blant annet helt nydelige spisebord som jeg bare sikler etter, og som jeg virkelig ser frem til å bestille den gang jeg får meg hus. Ellers er det jo ikke til å legge skjul på at soverom og stue også er to store favoritter som jeg kommer til å kose meg ekstra med når jeg skal bestille møbler
 ❥ MY SHOPPING LIST

Rosa sofa har jeg lenge hatt lyst på. Ser for meg at jeg kanskje har en liten etasje med fin utsikt, et stilrent gulvteppe, lyse veggfarger, sorthvite bilder på veggen og en rosa sofa i hjørnet hvor man kan slappe av på. Det er en liten del av drømmen. Trademax har super mye fint, og som dere ser har jeg allerede klart å drømme meg vekk i møblene deres. Lave priser, høy kvalitet og beste av alt - jeg kan bestille raskt over nett! 

//Nettsiden og møblene til Trademax finner dere her! 

How to take care of your shoes

Nå begynner det faktisk å bli en god stund siden jeg satt meg med ned med skoene mine, litt trist skal jeg ærlig innrømme. Å eie et par sko til flere tusen, og ikke bry seg, er helt vilt! Var faktisk en venninne av meg som jobber i en skobutikk som fortalte meg hvor utrolig viktig det var, og spesielt ettersom disse er litt dyre. Det er klart jeg ønsker at de skal vare lengst mulig, men da krever det også at jeg tar meg tid til å vaske de. Fremover skal jeg uten tvil bli flinkere på det. Tenkte å ta Isabel Marant skoene mine nå etter dette innlegget! 


Nå er det kanskje viktig å nevne at jeg ikke er noe spesielt flink med sko, men at jeg bruker produktene slik jeg har blitt fortalt av mennesker som jobber i skobutikker. Jeg regner nesten med at de har kunnskaper om det, siden de faktisk jobber med det. Om dere lesere har noen tips, eller andre anbefalinger må dere gjerne si i fra! Om jeg vurderer å kjøpe meg flere dyre par sko i fremtiden, er det aldri galt å få litt mer kunnskap om nettopp dette! Det verste jeg vet er skitne og slitte sko! Kjæresten min hadde et par sko som ikke så ut, jeg stod sikkert i 40 minutter med alle sko midlene jeg hadde - og absolutt ingenting funket. Jeg bestemte meg for å hive skoene i vaskemaskinen, noe jeg angrer sterkt på nå. 

Når skoene først har blitt utsatt, er det vanskelig å redde de inn igjen. Det er nettopp derfor det er så utrolig viktig å ta seg tid til å fjerne smuss og skitt! Gjerne prøv å fjern flekkene umiddelbart dersom det skulle komme noe. Om du ikke har noen midler til å bruke på skoene dine, funker som regel varmt vann på en mikrofiberklut. CARE & CLEAN + WATERBASED PROTECTOR


Som jeg nevnte smått ovenfor, så er det ingenting som er mer viktig enn å fjerne smuss og skitt jevnlig fra skoene. Om det virkelig setter seg, og du ikke har brukt noen form for impregnering eventuelt andre midler, kan det bli svært vanskelig å få skoene helt ren igjen. I dag valgte jeg å gjøre det enkelt, startet med Care & Clean spray, som nettopp hjelper meg med å løsne alt av skitt og smuss! Jobben blir så utrolig mye enklere. 

Sprayen kan også brukes som pleie for andre materialer som lær, kunst skinn, plastikk og andre tekstiler. Det kan brukes til så mangt! Du starter med å spraye Care & Clean på en ren svamp, lag masse skum! Deretter pleier du og vasker sko parret i en og samme operasjon. 


..og dette er mitt siste steg i dag. En vannbasert impregnering som passer alle typer sko og materiale. Denne beskytter skoene mot vann, olje, alkohol og generelt andre flekker. Super enkelt, og det tar deg kun noen få minutter å gjøre dette. Eneste som er viktig å huske på nå, er at du ikke burde bruke skoene før det har gått 1-2 dager. 


♥ ♥ ♥ 

Modern design and stylish details

INNLEGG I SAMARBEID MED CHILI 1. HER // 2. HER // 3. HER // 4. HER

Hei fineste dere! Nå er sommeren rett rundt hjørnet, og hva er vell ikke bedre enn noen flotte hagemobler som du kan style hagen din opp med? Personlig elsker jeg utemøbler, og skulle gjerne hatt alt jeg sitter å ser på fra Chili. Disse er i hvert fall på toppen av ønskelisten i år! Chili har fantastisk masse fint, så jeg kan på det varmeste anbefale deg å ta en titt dersom du er ute etter noe litt mer lukseriøst

Et must for meg til sommeren er helt klart et par gode stoler/sofa + et bord slik at man kan invitere venninner og familie på besøk. En annen ting som er sinnsykt digg, er jo selvfølgelig en solseng! 
 1. HER // 2. HER // 3. HER // 4. HER

Om du har lyst å bestille hjem noen av disse fantastiske produktene, så finner du blant annet det her - hagemobler! Hvilke type hagemobler syns du er finest? Jeg er selvfølgelig personen som gjerne elsker alt som er litt moderne, men med det samme må det være veldig simpelt, og ikke for mye detaljer! Happy shopping, sweethearts!

A little hint of refreshmentIt adds the feeling of luxury

 ❥ DIPTIQUE FRAGRANCE 

Har snakket om Diptique sine lukter siden jeg startet å blogge, altså det går i ett. Haha! Jeg er helt forelsket i duftelysene og parfymene demmes. Fikk en liten teste-parfyme fra Heavenscent, og etter det har jeg vært farlig avhengig av luktene demmes. Dere har kanskje sett disse lysene bak videoene mine også, men Baies er min absolutte favoritt. Vanille og Figuier er også fantastisk gode!

Av en eller annen merkelig grunn får jeg en skikkelig lukseriøs følelse av disse lysene, og ikke minst lukten. I tillegg syns jeg selve lysene i seg selv er veldig søte, forpakkningen ser ikke "billig" ut, noe jeg elsker. Lørdag 22. april er det også selveste Earth Day! Da skal alt av lys og elektrisitet av her hjemme, og alle diptique lysene skal tennes sammen med et glass vin. Hjertet til miljøet! 

A background for spring· YOU CAN GET THE BACKGROUND HERE IF YOU WANT ·

Hei alle hjerter! Jeg lagde et innlegg for litt siden "sunday moodboard", og syns faktisk den ene collagen jeg lade ble såppas fin, at jeg lagret den som bakgrunnsbilde på pcen min. Noen ganger tar bare inspirasjonen overhånd, og du sitter plutselig med masse ideer som kanskje ellers ikke ville kommet frem. Jeg lagde dette bilde ved hjelp av Pinterest, litt vår inspo og en dose sommer tanker. ♥ Er det forresten mange som gleder seg til sommeren? Noen som har bestilt ferie turer? 

Free songsDEKSLENE ER SPONSET AV CASEAPP
ROYALTY FREE MUSIC ↵

Da jeg startet med blogg og youtube, skulle jeg ønske noen skrev dette innlegget til meg. Kanskje noen allerede har gjort det, men desverre ikke som jeg har fått med meg. Hva er vell ikke kjipere enn å lage youtubevideoer å må bruke de samme sangene gang på gang, fordi du ikke aner hvilke sanger du kan bruke? Å bruke sanger som er copyright er ulovlig, og du bryter faktisk reglene om du gjør det. Så her gjelder det å være litt forsiktig med hva du gjør. Heldigvis finnes det nettsider som gir deg et stort utvalg av forskjellige sanger du kan ta i bruk. Og disse nettsidene skal jeg vise dere!

YouTube Audio Library

Link: http://www.youtube.com/audiolibrary/music

Den mest populære nettsiden å bruke musikk fra. Alle som starter med youtube blir presentert denne siden, og det er det jeg mener med at du alltid må bruke de samme sangene. Jeg syns helt klart youtube Audio Library har et godt utvalg, og jeg klager ikke. Men det kan bli litt ensformig! Jeg brukte denne i typ 1 år, før jeg tok fatt i noen google søk. Men det jeg elsker med Youtube sitt musikk bibliotek er kanskje at man kan sortere musikk etter sjanger og lengde. 
Free Music Archive

Link: http://freemusicarchive.org

Det er jo ingen problem med å finne nettsider som tilbyr gratis nedlastning, men derimot er det vanskeligere å finne de nettsidene du kan laste ned gratise sanger uten å måtte lage deg en bruker. Personlig syns jeg det er litt skummelt å lage egne brukere, ettersom det er såppas mange programmer som lurer deg til å plutselig måtte betale penger osv. Denne nettsiden lar deg nemlig både høre og laste ned sanger, uten å måtte lage deg en bruker.
 Sound Gator

Link: http://www.soundgator.com

Om du mer er ute etter spesielle lydeffekter er denne en knall nettside, eneste negative her er at du må lage deg din egen bruker. Jeg har heldigvis ikke opplevd virus eller andre problemer med å gjøre det. Så etter å ha brukt denne siden i 4 måneder kan jeg påstå at den er trygg. 
 Bensound

Link: http://www.bensound.com

Som nevnt ovenfor er det ekstremt viktig å passe på hva du gjør. Denne nettsiden har blant annet gratis nedlastning på alle sanger, bare at disse sangene står under "Creative Commons Attribution-Licenses", som betyr at du kan bruke sangene så fremt du skriver under video hvor du har hentet sangen, og hvilken sang du bruker. Ellers er dette en helt vanlig nettside hvor du kan sortere etter sjangere. 
 Sounds Crate

Link: http://www.soundscrate.com

Denne siden krever at du registrerer deg inn og du kan laste ned 5 sanger per dag. Den eneste forskjellen her er at de tilbyr deg å laste ned sanger i enten WAV fil eller MP3. De som ønsker en høy kvalitet på sangene laster ned i WAV, ganske greit spør du meg! 
 Looperman

Link: http://www.looperman.com/loops

Looperman gir deg muligheten for å laste ned "loops" og lydeffekter. Loops (haha, hva heter det på norsk?), jeg bruker ihvertfall dette mye i youtube videoene mine. Men her igjen, her trenger du en bruker for å laste ned.
 


 

Songs that gives me energyJeg husker før så var det mange som likte når jeg tipset om musikk jeg høre på, og musikk for meg er en stor del av hverdagen. Når jeg sitter inne på kontoret hører jeg som regel på sanger som gjerne er litt glade og inspirerte i lyden, og ellers hører jeg svært ofte på fest musikk til hverdags! Sjeldent at jeg setter på rolige sanger, men jeg har noen favoritter der også som gjerne slår godt ann ved sengetid. 

❥ SONGS THAT GIVES ME ENERGY

Shower - Becky G
Kunne vært verre - Skei & PT
Shape of You - Ed Sheeran
All Night - The Vamps, Matoma
Don't Let Go - Lila, Rat City
Rullar fram - Fronda
Fireogtyvegods - Karpe Diem
Demons - Imagine Dragons (!!!) 
Wasting Your Time, feat. Alida - JCY, Alida

Ice queen

INNLEGGET INNEHOLDER SPONSEDE PRODUKTER FRA HEXASHOP
 ❅  ❅  ❅

BABY IT'S COLD OUTSIDE 
FEELING LIKE A REAL ICEQUEEN TODAY

❅  ❅  ❅
 TIGHTS FROM FASHION NOVA
JACKET FROM PINKYSWEAR
SELFTAN FROM HEXASHOP
NECKLACE FROM NA-KD
GLOW FROM HEXASHOP

 

❅ ❅ ❅

Hei hei! Ser det er mange av dere som lurer på hvordan jeg har fått den fine ansiktsgløden, ikke minst er det kommet spørsmål angående ny sminkevideo fordi mange av dere antar at jeg har byttet ut en god del sminke. Og jeg må fortelle dere en ting; sminken er ikke anderledes. Det er faktisk kun Body Blur og pHenomenal fra Hexashop som jeg har tilsatt i sminkerutinen min.

Selvbruningen gir en dyp og intens brun farge, mens Body Blur gir den vakre gløden! Skal fortelle mer utdypende om hvordan jeg bruker produktene på videoen som kommer opp nå i mars måneden! Skal prøve ut litt forskjellige ting i mellomtiden, blant annet har jeg prøvd meg på en "contouring" med selvbruningen - noe som funket helt fantastisk! Det ser helt amazing ut (spesielt uten sminke!!). Ellers har jeg småe tips og triks til hvordan du får en jevn og fin farge, samt noen lure ideer på hva Body Bluren kan brukes til. Som sagt kan man bruke begge disse produktene på forskjellige måter, og jeg gleder meg til å dele tipsene med dere. ♥ Ble nesten som en liten "svar på ukens spørsmål" nå, haha! Men videoen er oppe i midten/slutten av denne måneden, så hold dere oppdatert!
 

 HA EN RIKTIG FIN MANDAGSKVELD! 
PS: IKKE GLEM SPØRSMÅLSRUNDEN HER 

5 Daily back school hacks

· SPICE UP YOUR WRITING ·

Som mange av dere allerede vet, tok jeg norsk eksamen i fjord, så det er absolutt ikke lenge siden. Mitt problem med norsk skriftelig var at jeg ofte gjentok meg selv, og hadde et svært dårlig ordforråd. Noe som hjalp meg fryktelig mye var denne nettsiden: wordhippo.com ← tast inn ordet du ønsker å bruke, og du vil få opp en haug av alternativer der som kan hjelpe både deg og ordforrådet! 

· PREVENT PROCRASTINATION ·

Når jeg skal studere har jeg en drålig uvane med å ofte bli distrahert av sosiale medier som for eksempel facebook. Personlig har jeg nok kontroll, den dag i dag, for å ikke sjekke slike ting mens jeg holder på med skolearbeid. Men på vgs var det blant annet et større problem. Hvis du sliter med det samme, så anbefaler jeg deg nettsiden: keepmeout.com. Det eneste du trenger å gjøre er å taste inn URL av nettsiden du ikke ønsker å besøke (for eksempel facebook i dette tilfellet), og tast inn fra hvilken tid du vil ha facebook siden blokkert. Dermed vil facebook bli blokkert i det tidsrommet du har tastet inn, og du kan med andre ord ikke besøke siden. Genialt?· KEEP APPLES FRESH ·

Når du skal ta med deg friske epler på skolen, men ender opp med brune - det er så irriterende. Epler er en av de få fruktene jeg bruker som snacks på skolen når jeg trenger litt ekstra energi, og da frister det helst med noe som ser innbydende ut. For at de ikke skal bli brune og stygge mens du har de med i matpakken, anbefaler jeg å dryppe noen dråper med sitron over. Sitron juicen vil nemlig forhindre at eplene blir brune, og hjelpe de med å holde seg fine! Og hei, du trenger ikke være redd for den sure sitronsmaken, epler har tross alt en super søt smak i seg selv.  · READ ALOUD ·

Har du også vansker med å konsentrere deg dersom du må lese lange artikler på skolen? Det har jeg. Som regel får vi de sendt over nettet (på sonans bruker vi våres egen nettside hvor alt blir oppdatert, alt fra hva vi må ta med til timen og lekseoppgaver), og det er helt genialt spør dere meg. På de dagene hvor jeg rett og slett ikke klarer å lese, kopierer jeg teksten, høyre klikker, og trykker på "speech", og Maccen leser opp det som står. Det vil si at jeg faktisk kan lukke øynene å konsentrere meg om hva som blir sagt. Dette har vært til stor hjelp på enkelte dager! Jeg vet desverre ikke hvordan dette gjøres på andre pc'er. Men ihvertfall et godt tips til oss som har Mac. 

· MAKE AN EVERY DAY SCHEDULE FOR YOURSELF ·

Jeg har alltid blitt oppvokst med at når jeg kom hjem fra skolen, var det middag, og rett på lekser. Jeg fikk ikke gå ut døra å henge med venninnene mine før leksene var gjort. Og den har jeg holdt fast på siden, i en alder av 22- kommer jeg hjem, spiser middag og gjør lekser. Etter at leksene er gjort, kan man gjøre nøyaktig hva man vil resten av dagen! Bare stol på meg på dette punktet, det er sinnsykt godt å ikke ha noe å tenke på for resten av dagen! Er det noe jeg ikke liker, så er det stress jobbing til sent på natt. #mareritt
 

Make your flowers last longerJeg har elsket blomster siden jeg var liten. Mamma tok meg alltid med ut i hagen for å lage blomsterkrans, eller bare lage den fineste blomsterbuktten. På grunn av gode minner, finner jeg også lykke i det. Blomster for meg gir meg en enorm god og trygghetsfølelse i hjemmet, samtidig syns jeg lukten er helt herlig. Som mange av dere sikkert allerede vet/skjønner, er jeg gjennomsnittlig glad i blomster - og interessen for å få mer kunnskaper innen dette har vært stor. I løpet av de siste årene hvor jeg har lest, spurt og erfart selv, har jeg klart å plukke ut noen gode tips. Og disse tipsene deler jeg gledelig med dere. 
 1. LOOK FOR VIBRANT GREEN, FIRM, LEEAVES AND BRIGHT, STURDY BLOSSOMS

Dette sier seg selv når du går ut å kjøper deg blomster, istedenfor å kjøpe de blomstene som ser slitte og ødelagte ut, kjøper du heller de som faktisk ser friske og grønne ut. Det er heller ikke bare utseende du burde se på, men gjerne også kjenn på blomsten. Jeg pleier alltid og forsikre meg om at de kjennes faste og fine ut - da er jeg forsikret meg om at buketten jeg tar med hjem, vil holde og at jeg ikke ender opp med at alle dør på grunn av bakterier. 

2. USE CLEAN CLIPPERS, A VLEAN VASE, AND CLEAN WATER

Nøkkelen er rett og slett unngå bakterier. Det er selvfølgelig ikke lett å holde blomster unna bakterer 100%, men du kan utgjøre en stor forskjell om du bare orker. Alt handler om litt forberedelser. Jeg kjøper alltid inn nye blomster på mandager, så søndagene for meg består av en liten "rengjøringstime" når det kommer til kuttere og vaser. En annen ting bortsett fra å holde ting rent: vær så snill å gi blomster et friskt og kaldt vann de kan suge til seg. Det er et stort omdiskutert tema om blomster skal stå i lunket eller varmt vann - lunket vann er en gammel myte. Sett de i kaldt vann! Spesielt tulipaner, gjerne med et par isbitter. Med kaldt vann er det mindre fare for at sopp vokser og andre mikroorganismer sprer seg og utvikler seg til å bli bakterier. 
 3. CUT & CLEAN

Når du står med blomsterbuketten i hånda, er det ikke alltid like lett og vite hvor man skal starte og hvordan. Så tenkte det kunne være greit å fortelle litt om det også. Det første jeg gjør er å holde endene under vann mens jeg kutter (med en blomsterkutter fra blomsterbutikken), dette for å unngå luft i selve stilken. Deretter setter jeg dem rett i kaldt vann, etterhvert som jeg snitter dem. Her syns jeg også det er viktig å nevne at du må snitte dem godt på skrå for mest mulig vanntilførsel. Selv har jeg gjort denne feilen og alltid trodd jeg har klippet de godt nok - but noo. 

Om dere ser nøye nok på bildene mine, ser dere blomser som ikke er blitt stelt. Disse er puttet rett i en vase (heia kjæresten!), haha! Nei, men det jeg ville gjort istedenfor, er å kuttet vekk alt av blader og stilker som er nærme vannet i vasen. Disse har nemlig utrolig mye bakterier på seg, som vi helst vil unngå. Uten bakterier vil skjønnhetene vare lengere. 

 4. KEEP YOUR BEAUTIES OUT OF BRIGHT SUNLIGHT

Temperaturen er svært viktig. Ikke missforstå meg når jeg sier at blomster trives godt kaldt, for de blomstrer best ved dagslys/i varmen - gjerne ikke direkte i sollyset, men rett og slett i et varmt miljø. Men for at blomster skal vare lengere, vil jeg sterkt anbefale å sette de i garasjen/evt kjelleren din. Jeg pleier alltid putte mine i kjelleren før jeg legger meg (der er det kaldere). 

5. TAKE OUT ANY DEAD BLOSSOMS OR LEAVES

Føler jeg har nevnt dette tusen ganger i løpet av innlegget - men ødelagte/vissne blader og blomster sender ut evig mase bakterier. Fjern dem før de smitter over på de andre blomstene du har i buketten din. Tilfør næring til vannet når du skifter deg, gjerne annenhver dag - samt tilsett noen dråper klorin for å unngå bakterier. At en eller to blomster + noen blader blir vissne er helt normalt, og kan fort skje. Om du bare holder et ekstra øye til nettopp dette, vil du også se en enorm forskjell på levetiden. 

10 Things to do on a Sunday

1. Nå som det er vinter, er det ingenting som er mer pefekt enn å ta seg en herlig skitur.
2. Ta på deg den deiligste pysjen du har i garderoben, og se på serie i hele dag. Det er hva jeg kaller happiness! 
3. Ring å slå av en prat med et familiemedlem du kanskje savner, eller bestevenninnen din som bor et stykke unna. 
4. Ta med deg de nærmeste vennene for å dra ut å spise et herlig måltid, det skal vi idag! Hihi, litt ekstra hygge på en søndag.
5. Rydd i alle kriker og kroker, gjerne ta vaskekosten i samme slengen. Da vil du få en herlig følelse på mandag! Ukene pleier som regel å være veldig stressete, så hva er vell ikke bedre å gjøre seg selv en liten tjeneste? 
6. Planlegg den kommende uken, og sett inn litt ny musikk på spotify listen din. 
7. Finn frem bøker du kanskje ikke har lest, selv trekker jeg alltid opp magasiner. 
8. Lag noe ekstra godt som gjør deg glad, enten om det skulle være sunt eller usunt! Jeg for eksempel, lager alltid rundstykker!
9. Vis ekstra kjærlighet til kjæledyret ditt. Jeg bruker alltid søndager på å trene Jessie (hunden min), litt triks, lukte seg frem til snacks osv. 
10. Nettshopping. Vet ikke om jeg trenger å si så mye mer på dette punktet - annet enn at det er utrolig koselig! Da har man virkelig noe å se frem til utover uken som kommer. 
.. NOW THIS IS WHAT I CALL A PERFECT SUNDAY

10 Things I Learnt From Moving + A Few Tips
· LIFE LESSONS YOU LEARN 
FROM MOVING ·

 ❅   ❅   ❅

 

Jeg har flyttet ganske mange ganger i livet mitt, både korte og lange strekninger, frem og tilbake. Flyttet sist fra Finnmark til Kristiansand hvor jeg bor nå! Bare å høre ordet flytting, suger pusten ut av meg. Husker enda første gang jeg og kjæresten skulle flytte. Vi pakket alt sammen ned, og fikk så vidt plass i bilen. Ikke hadde vi kontroll på hvor vi hadde pakket ned de forskjellige tingene heller. Vi fant fort ut at vi eier mer enn hva vi først trodde. Det var nærmere grusomt. Og vi måtte gjøre alt om, noe som tok oss mange timer. Det positive, er at vi i ettertid har skjønt hva vi gjor rett og galt. Hvis du skal flytte om ikke så lenge, anbefaler jeg deg sterkt til å lese innlegget! 
 


 

1. Du eier mye mer enn hva du tror du gjør. Hvis du tror du trenger 20 esker, kjøp 30. Vil anbefale deg og kanskje sende noe i posten i tillegg! Det er noe jeg har tatt godt i bruk. 

2. Start organisering tidlig. Begynn gjerne noen måneder eller uker før selve flyttingen starter. Pakk alt ned i esker og skriv hva eskene inneholder. Dermed er det også lett dersom du skulle få bruk får tingene tidligere! 

3. Ta kun med deg nødvendige møbler. Her er det bare å tenke seg godt om. Hva er det du virkelig trenger? Du trenger en seng og noe å sitte på. Annet kan du bestille! Igjen, når vi snakker om bestilling. En sofa tar år og dager før den kommer, så jeg ville bestilt med engang jeg hadde fått datoen på når jeg kunne flyttet inn i huset. Selvfølgelig, det aller lureste kan være å ta med seg mest mulig møbler - men da må du også tenke på frakten (som også er veldig dyr). Som sagt: jeg ville solgt alt jeg hadde hatt, og kjøpt meg noe nytt dersom jeg skulle flyttet veldig langt. 

4. Ikke begynn å pakke dagen før. Vært der, gjort det, og la meg fortelle deg. Kjøkkenet er desidert din største fiende her, for det tar virkelig flere timer å sortere alt ut. Jeg tror jeg brukte rundt fire timer på å sette alt i esker, ta vekk det gamle vi ikke skulle ha med oss osv. 

5. Marker eskene tydelig. Som jeg nevnte litt ovenfor, skriv på eskene hva de inneholder. For eksempel "kjøkkenting" "interiør" "klær" osv. Vil også anbefale å tape eskene så godt som mulig. Hvor mange tape ruller brukte jeg? hm, det gikk godt over to ruller. Tror jeg nærmet meg den fjerde rullen da hele pakkingen var unnagjort. 

6. Ikke si nei til hjelp. Jeg vet hvor vanskelig det er å be om hjelp, jeg vet det så inderlig godt. Men som regel er det alltid noen snille mennesker der ute som tilbyr seg å hjelpe. Og da vil jeg anbefale deg å takke ja! 

7. Leie en varebil eventuelt få noen med tilhenger til å kjøre deg dit du skal. Da vi bodde i Gol måtte vi ha en stor lastebil for å få med oss det vi ønsket hjem til Finnmark (veldig dyrt etter min mening)! Så jeg vil kanskje helst anbefale en liten varebil evt tilhenger for å få fraktet de viktigste møblene.

8. Ta bilder. Jeg pleier alltid ta bilder av hele leiligheten før jeg flytter inn og ut, dette er for å kunne se tilbake på flotte minner, men også for å kunne bevise at jeg levnet leiligheten like hel som det den var da jeg flyttet inn. 

9. Få i deg nok søvn og slapp av selv om det kan være hektisk. Du jobber så mye hardere og bedre etter noen timer på øyet! Kroppen vil ikke samarbeide like godt med deg, dersom den verken har fått vann, mat, søvn eller en tid for seg selv.

10. Tenk smart. Har du mye klær/interiør du vet ikke vil bli brukt? Send det til noen som trenger det. Hvorfor bruke tid og energi på pakking når du aldri vil trenge det? Jeg gidde vekk rundt 5 poser med nesten helt nye klær sist gang jeg flyttet, og gudene må vite hvor mye mamma blant annet satt til sides. 

Noe du ønsker å legge til? Hyl ut!

7 Tips For A Happier Work-Life Balance

· HAPPIER WORK-LIFE ·
7 TIPS ↓

Følelsen av å være overveldet er mer normalt enn det du tror, og det er ikke alltid like lett å holde styr på jobblivet. Noen ganger blir det for mye, og det er fordi du ikke har funnet balansen i det. Jeg husker spesielt meg selv i min første jobb, jeg gikk på en skikkelig smell. Men etter mange år ute i arbeidslivet sitter jeg med noen erfaringer jeg kan gi vekk videre. Tenker ihvertfall å dele 7 tips som kan gjøre jobb livet enklere for de av dere som sliter. ♥ 
 1. BANISH TIME SAPS

Hvis du sliter med å rekke alt, sjekk hva du bruker mest tid på. Personlig vet jeg at mailer og internett tar ekstremt mye tid hos meg, og i mange tilfeller ender jeg opp med å sitte på facebook å snakke med venninnene mine - frem for å prioritere innlegget jeg holdt på med. Dette er bortkastet med tid, og hadde jeg lagt vekk facebook, kunne blogg innlegget vært 30 minutter tidligere ute. Som blogger har jeg dette som en stor utfordring, og jeg vet hva jeg er nødt for å skjerpe meg på. Fokuser på de viktigste tingene, dermed ta det som er mindre viktig til slutt.

2. DONE IS BETTER THAN PERFECT

Jeg sier ikke nå at du skal slurve med arbeidet ditt, for det skal alltid utføres på en ordentlig måte. Men noen ganger er det bedre å bare få gjort det ferdig. Alt du utfører og alt du gjør, kan ikke alltid vært perfekt. Selv er jeg ekstremt opptatt av lyse og fine bilder på bloggen, men av og til er jeg bare nødt for å bite i det sure eplet. Jeg kan ikke stoppe å blogge gjennom hele vinteren bare fordi det er mørkt ute! 
 3. OUTSOURCE AND DELEGATE

Du tenker kanskje at du klarer det meste på egenhånd, men vi alle skjønner at noen ganger kan det bli for mye. Tenk over småting du som sjef, du som medarbeider, du som blogger, du som frisør kan gi videre til andre. Til andre som ikke har noe i mot å hjelpe. Jeg er evig takknemlig for mine venninner som stiller opp som fotograf til bloggen, jeg er evig takknemlig for mine kollegaer som orker å hjelpe meg med å telle kassen etter en stressfull dag. Det er ikke snakk om at du er en "dårlig" medarbeider eller "dårlig" sjef fordi du spør etter hjelp. Hvis dette kan lette på arbeidsdagen din - do it! Selv hjelper jeg gjerne mine kollegaer med et stort smil ♥ Om jeg kan gjøre dagen litt bedre for en annen, så er allerede dagen min også bedre. Håper de fleste tenker det samme! 

4. GET ORGANISED

Om du har en veldig rotete plan på hva som skal bli gjort, eller et kontor som er ute av kontroll med forskjellige mapper og dokumenter - så taper du enormt mye tid. Jeg mener og tror du er veldig smart ved å ha ting på stell. Jeg er rimelig sikker på at du sparer enormt mye tid på nettopp dette. Det er lov å sette seg ned å sortere tankene litt, planlegge tiden. Det er en grunn til at du har 8 timer på deg - bruk de godt. 

5. SAY NO

Noen ganger sier vi ja for ofte, og vi ender opp med å ha for mye å håndtere. Som jeg nevnte ovenfor - ikke vær redd for å spørre etter hjelp. Men vær heller ikke redd for å si nei. Før du samtykker i å ta på deg en ekstra oppgave, tenk litt over det. Klarer du å levere, uten å offre kvalitet? Veldig flott hvis du klarer å håndtere det, men det er ikke like bra dersom du leverer søppel på begge oppgavene fordi det rett og slett ble for mye. 
 6. RETHINK YOUR RULES

Nå må jeg ta meg selv og bloggingen som et eksempel. For jeg har satte meg en "viktig" regel som å besvare mailer fra rundt 08:00 - 10:00, altså i dette tidspunktet sitter jeg konstant på mailen min. Her besvarer jeg for eksempel sponsorer og driver rett og slett min egen lille business. Og denne regelen er helt ypperlig for meg. Hadde jeg ikke hatt den, ville jeg nok aldri hatt et eneste sponsor arbeid på bloggen. Men jeg har også hatt en regel som mer var en hindring. En regel om å blogge kl 08:00 om morgenen. Altså, hvem ser fresh ut så tidlig på morgenen? Ikke jeg ihvertfall! Da er jeg trøtt, og ikke har jeg nådd å ta kaffekoppen engang.. så den regelen var til null hjelp. Altså, det jeg prøver å si; noen ganger kan det være lurt å revurdere reglene dine. 

7. SCHEDULE DOWNTIME

Når du drar hjem fra arbeidsplassen din, levne igjen arbeidet ditt der også. Ikke ta med deg tanker og følelser hjem. Jeg tenker ofte at dette kan være en utfordring for sykepleiere, leger og de som generelt jobber med mennesker. Da ser jeg gjerne for meg de som kanskje opplever det som er mindre hyggelig. Men om du ikke klarer å levne igjen arbeidet ditt på arbeidsplassen - så kan du raskt få en følelse på at du jobber 24/7, noe som igjen gir deg en følelse på overveldet og utmattet. Ingen god kombinasjon, dessuten heller ingen lykke i det. La jobb være jobb, og gled deg heller til en ny arbeidsdag. Vær spent og klar på hva som skjer neste dag. Vær utkvilt! Og når du er det, så vil jeg påstå at du har funnet lykken i arbeidet du gjør.

My little creative corner

· BLOG ORGANIZER ·
The perfect daily planner

 Hei hjerter! I dag tenkte jeg bare å komme med et aldri så lite tips, et tips jeg har kommet med flere ganger om jeg tenker meg om. Først de to siste årene har jeg funnet ut hvor utrolig nyttig den lille boken er. Her skriver jeg ned alle møtene jeg skal på, sponsor arbeid som må gjøres og hverdagslige ting som for eksempel tannlegetimer, bursdager, kjøpe inn mat, hente pakker på posten osv. Jeg bruker boken til absolutt alt, og dette gjør at jeg aldri glemmer noe. 

Husker dere sist gang så hadde jeg skrevet ut masse ark av "to do lists" osv? Det ble litt rotete med disse planleggerne, nettopp fordi jeg ikke kunne ta med meg masse ark i vesken eller hvor jeg skulle ut å gå. Denne boken har jeg med meg overalt, så simpel! Glemmer aldri tiden hvor jeg alltid ristet på hode når jeg så andre bloggere bruke disse, altså, hvor mye kunne de ha å huske på? haha. Helt rart å se tilbake på, for nå klarer jeg meg ikke et sekund uten. Skal vise dere litt av oppsettet inni boken så skjønner dere hvorfor jeg elsker denne lille saken ♥
FØRSTE SIDE AV BOKEN ↑
↓ PLANEN MIN I DAG
  
HVERDAGSLIGE TING I PLANLEGGEREN
+ SPONSOR ARBEID Å GJØRE PÅ BLOGGEN ↵
 

...det er jo ikke akkurat slik at man glemmer besøket sitt som man skal få, eller sin egen bursdag - men det ligger en tanke i nettopp dette med å skrive litt hverdagslige ting. Istedenfor å sitte med jobb 24/7, i tillegg lese bare jobb på planleggeren, så trenger jeg også noe å se frem til! Jeg trenger noe koselig å lese på, en motivasjon boost! Og dere, det hjelper som bare det. 

PS: beklager for designet. Det får bare være slik for øyeblikket. Alt skal fikses i løpet av 1 - 2 uker (!!!) Vil dere vite grunnen er det bare klikke deg innom facebook siden min her, hvor jeg har oppdatert alle mine faste lesere om dette. 

5 ways to have a really great mondayHAPPY MONDAY
..AND HAVE A BLESSED WEEK ↵

Mandager er en av mine favoritt dager i uken, jeg vet det kan høres rart ut for mange, men jeg elsker virkelig Mandager. Jeg har alltid en spent følelse før jeg legger meg på søndagskveldene og setter gjerne på en alarm så tidlig som mulig før jeg sovner. Følelsen av å starte uken på en bra måte gjør virkelig noe med dagene fremover også! 
 · REST ·

Jeg har ikke fullført denne vell så bra i det siste, men om jeg har blitt flinkere er helt klart. Som blogger jobber jeg 24/7, og har ikke en eneste dag fri. Når det er sagt ser jeg på jobben som hobby - men håper dere skjønner at bloggen noen ganger er litt av en jobb også. For eksempel oppretting av faktura, mailer, samarbeidspartnere, finne opp ideer på hvilke innlegg som skal komme ut.. Det er en liten del av en stor ting. Om jeg aldri tar meg fri, vil dere også merke hvordan bloggen utarter seg. Det blir uplanlagte innlegg, det blir dårlig innhold og gjerne bilder som ikke eier kvalitet. For meg er det super viktig å ta en helg hvor jeg kan chille med god mat, venner og netflix! Det er noe jeg syns alle burde gjøre. 
 · LIVE POSITIVELY ·

Denne gjelder forsåvidt hele tiden, uansett hvilken dag det skulle være. Dere må huske at positivitet gir deg mer glede i hverdagen, og starter du mandagen din bra, vil det også påvirke resten av uka. Jeg var en svært negativ person før, og dagen kunne bli ødelagt på et knips. Jeg kunne bli sur hvis det ikke var god mat i kjøleskapet (det vil si - det som fristet meg før jeg stod opp fra sengen), eller hvis jeg hadde glemt å vaske et klesplagg jeg hadde planlagt å bruke.. hvor sykt er ikke det? Jeg skjønte virkelig ikke at livet handler om så mye større saker enn denne ene dagen. Dessuten, å være sur og negativ gav meg ingenting. 
 · RISE EARLY ·

Ikke minst legge deg tidlig! Denne sliter jeg utrolig mye med, men som sagt er jeg på god vei til å ihvertfall har satte meg mål. I det siste har det blitt sene kvelder og sene morgener. Det har dere kanskje allerede merket på blogge fronten? Ødelegger veldig mye. Så nå fremover, har jeg bestemt meg for å stille inn klokken 09:00 vær eneste morgen. Husker dere forresten at jeg snakket om søvnproblemene mine? Dette er noe som har hjulpet meg svært mye. I stor grad faktisk. Et annet mål er å komme meg opp enda tidligere når jeg starter å trene igjen - for da er det meningen at jobbdagen min (altså bloggingen) skal allerede starte 09:30, så da må jeg være klar. 
 · MAKE LISTS ·

Hvis dere ikke husker det, så har jeg startet med å lage liste over alt som skal skje ut over dagene mine. Ikke minst avtaler, møter og diverse. Dere kan blant annet lese innlegget mitt her. Dette demper stress nivået i hverdagen, og jeg slipper å bekymre meg for at viktige ting skal bli glemt. Om du er blogger eller ikke, så tror jeg alle har godt av en enkel liste i hverdagen - det trenger ikke være noe mer fancy enn en liten notisblokke! 
 · TAKE REGULAR BREAKS ·

Nøkkelen til produktiviteten min på mandager er faktisk unik. Å ta regelmessige pauser gjør deg mer fokusert og ikke minst påvirker arbeidet ditt til å faktisk gå raskere. Har du merket i skoletimene for eksempel? La meg ta mitt eksempel - hvis jeg velger å sitte i klasserommet frem til friminuttet er over, frem for å gå ut å lufte meg, så er jeg utslitt når timen er ferdig. Jeg klarer ikke holde med i timen, jeg klarer ikke være fokusert, og jeg klarer ikke notere ned hva jeg burde notert. Og dette på samme måte med bloggingen - sitter jeg i 10 timer i strekk, blir det bare dårligere enn forventet. Sitter jeg dermed med bloggen i 10 timer med en del pauser - blir det knall bra! Tro meg når jeg sier det, men ta pauser. Uansett hvor stresset situasjonen kan virke - ta deg en 5-10 minutters pause.

 Ikke glem spørsmålsrunden min her - ask me, and don`t be shyyyy! 

Smart Money-Saving Habits To Adopt Right NowIronisk at jeg skriver dette innlegget etter at jeg fortalte om Chanel vesken, haha. Bare husk at jeg har tusen andre ting høyt på ønskelisten min også, men jeg velger å ikke kjøpe dem alle. Det blir rett og slett for masse penger! Det er av og til viktig å bytte tenkemåten fra det øyeblikke hvor du klikker "bestill" og er tilfredsstilt, til de fremtidlige investeringene (som vil bli mye lettere å skaffe seg dersom du har vært flink å spare penger). Men som jeg nylig nevnte så skal jeg kjøpe meg Chanel veske, så det sier vell seg selv at jeg har jobbet for pengene selv og sotte de av på sparing. Skal vise deg fem måter som gjør at du faktisk når målet ditt og kan kjøpe det du har drømt om lenge. 

Snakk om det

Penger er et tabu emne, det er mange mennesker som blir stresset av bare tanken. Lær deg å snakke om penger og be om råd eller hjelp hvis du trenger det. Dette er det viktigste skrittet for å få økonomien din på rett kjør, og ikke minst endre måten din på hvordan du skal bruke penger ellers i hverdagen. 

Sett opp et budsjett

Jeg var sinnsykt dårlig på å spare penger før og hadde ingen kontroll på hvor mye jeg fikk inn på kontoen og hvor mye som dro ut. Sett deg ned en dag og regne ut nøyaktig hvor alle pengene går! Prøv å unngå gamle vaner og start på nytt - å vite hvor mye penger som kommer inn og går ut hver månede er første skrittet i å lære seg bedre med penger. Miljø forandringer

Tro det eller ei, men dette har sinnsykt mye å si for hvor mye du vil klare å legge av på sparing. La oss ta et eksempel på jobb eller bolig; kanskje har du muligheten for å flytte ut fra byen (billigere) eventuelt begynne å gå/sykle frem for å alltid bruke bilen? Det er selvsagt ikke mulig for alle, men det er verdt et forsøk dersom du har mulighet for det. 

Prioriteringer

Hvis du er vant til å kjøpe hva du vil (slik som meg), kan det være vanskelig å snu om tankegangen til å plutselig sette av penger frem for å shoppe. Men det går så lenge du virkelig går inn for det, trust me. Du trenger ikke stoppe helt opp med å spise ute eller kjøpe deg et nytt klesplagg, men heller være litt ekstra obs på prioriteringene dine. Prøv å dropp morgenkaffen du alltid kjøper på Waynes Coffee eller Sushien du alltid kjøper til lunsjen, du kan tross alt lage både kaffe og lunsjen din hjemme å ta med! 

Kjøpe eller spare

Noen ting er verdt å bruke penger på, mens andre ikke. Morgenkaffen jeg nevnte ovenfor blant annet, den kan droppes. Du vil bli overrasket over hvor mye penger du kan spare på småting som dette. På den andre siden, ikke kjøp småting bare for å kjøpe; for eksempel billige produkter som du egentlig ikke er fornøyde med. Selv har jeg erfart at billige produkter med dårlig kvalitet ikke lønnes, for jeg ender alltid opp med å kjøpe dette opptil flere ganger - når jeg egentlig kunne kjøpt meg noe med god kvalitet som ville vart i mange år. Har du noen gode tips til å holde styr på økonomien sin?

 

How I Organize + Decorate My Planner

Senest i fjord, bestemte jeg meg for å kjøpe en planlegger til både hverdagen samt bloggen. Desverre glemte jeg å ta bilder av selve boken, men skal forklare så godt jeg kan om hvordan jeg bruker den. Blogg planlegger boken har dato, tid og klokkeslett på en side, mens andre siden består av notater, treningsøkter og tanker / meninger. Dette vil si at boken består av forskjellige seksjoner og veldig enkelt å skrive ned alt av informasjon som er viktig. Dette er noe som hjelper meg med å holde meg organisert og effektiv i løpet av hverdagen. Det har vært en haug med mennesker som har spurt meg hvordan jeg bruker min planlegger, så tenkte det kunne være en god idè å skrive et detaljert innlegg til dere. 
ORGANIZE & DECORATE


Jeg legger hver dag opp i minst tre kategorier; hverdag, blogg og andre små ting. I kategorien "hverdag" skriver jeg opp ting som for eksempel avtaler og møter, i kategorien "blogg" skriver jeg om hvilke innlegg som skal ut og til hvilken tid, i kategorien "andre små ting" er litt mer om alt mulig som jeg må huske på. Når det er sagt har jeg også en liten notis bok jeg alltid skriver i, den er super fin og gullverdt. De fleste bloggere opplever å komme i skrivesperre - og her er den lille notisblokken perfekt å trekke opp, for her har jeg skrevet ned en liste med forslag! 

Er du en som planlegger hverdag/bloggen din? 

Useful Tips Every Blogger Should Know

Jeg har fått veldig mange spørsmål den siste tiden angående tips ved blogging, så jeg tenkte det var på tide å skrive et innlegg om det. Først vil jeg bare ta en liten oppdatering fra min bloggetid. Jeg har blogget siden 2011 om alt fra mote til personlige innlegg. Bloggen min er ganske bred, noe som kan være frustrerende for noen - men det er meg. Jeg er en livsstil blogger som har mange forskjellige interesser! Jeg vet at ikke alle er så fan av alle type innlegg som kommer ut, men jeg håper alltids på at jeg klarer å få deg til å like et av mine innlegg iløpet av en uke - for da har jeg mest sannsynligvis gått gjennom alle punktene jeg har på kategori listen min. Det er først dette året jeg virkelig har funnet interessen for blogging, og blogger mer seriøst. Jeg lærer noe nytt hver dag, og utfordrer meg selv. Denne gangen har jeg utfordret meg selv i å skrive en rekke med punkter en blogger burde ta utgangspunkt i dersom de ønsker at bloggen skal bli lagt merke til. BRAND YOUR BLOG

Mange bloggere starter sin egen nettside uten å tenke over hva de ønsker å presentere. Dette gjelder alt fra blogg navn, farge tema, personlighet og tidsplan. Du er nødt for å være profosjonell dersom du ønsker å bli tatt på alvor. Jeg elsker for eksempel bloggen til Kayture, et utrolig bra navn og det ligger mye bak i navnet. Er det en blogg jeg ser opp til, så er det denne. Eneste bloggen jeg leser fast og stadig. Love her! 

FIND YOUR BLOGGING VOICE

Hvem er du? Folk vil alltid forholde seg til en blogg mer når de har en idè om hvem som står bak det. Jeg pleier alltid tenke at jeg skriver en email istedet for et innlegg, direkte til en leser. Da får jeg ting til å stemme bedre overens, det blir litt mer meg. Det er en utfordring å vise hvem du er gjennom et blogg innlegg, for hvilken random person orker å lese 10 fakta om deg selv? 

BE PREPARED TO FAIL

Det er litt kjedelig å fortelle dette, men stol på meg når jeg sier det. Du vil oppleve at leserne dine ikke alltid er enige med deg, du kan være uheldig med bildene dine og du kan ende opp med et veldig dårlig innlegg. Uansett hva det er, må du lære av det, og bruke det som en fordel til å forbedre deg selv. Ikke gi opp bare fordi noen innlegg ikke blir som forventet.

NEVER STOP PROMOTING

Del innleggene dine, uten å være irriterende. Uten å reklamere for deg selv vil du mest sannsynligvis ikke nå langt, i så fall kan det ta lang tid, og folk vil glemme nettsiden din. Hold menneskene rundt deg oppdaterte! Sosiale medier har en utrolig makt, en makt vi virkelig kan utnytte. MAKE IT PRETTY

Det er mye du kan gjøre for å åpne øynene til folk, små ting som tekst størrelse, farger, eye-catching header og et ryddig design. La designet ditt være enkelt og rent. Jo mindre jo bedre. Det er ikke nødvendig å plappre bloggen din med full av reklamer, kontoer og andre widgets. Fokuser mer på spennende innlegg og gode kvalitets bilder. 

CREATE AN EDITORIAL CALENDAR

Helt seriøst, kalender og blogg planleggere har vært min bestevenn lenge. En av mine beste blogge tips er å bruke en planlegger for å sørge at innleggene dine kommer ut til rett tid, ikke minst så kan du også bruke den til ideer og andre prosjekter du planlegger med bloggen din. Genialt! Vet ikke helt hvordan bloggen min ville fungert uten, det hadde blitt en stor utfordring. 

TALK TO YOUR READERS

Alltid svar på mailer og kommentarer. Personlig syns jeg dette er det mest morsomste med blogging, det er å kommunisere med dere. Noen ganger rekker man ikke svare på alt og det er helt okei. Tror alle vil ha en forståelse for at du ikke rekker å svare på hundrevis av mailer og kommentarer, men gjør ditt beste. 

DEFINE YOUR TOPICS

På min blogg får dere et innblikk i mote, skjønnhet og personlige innlegg. Selv er jeg ganske forvirret med bloggen min, for jeg vet ikke helt hvor jeg står enda. Noen ganger føles skjønnhet et håpløst tema å snakke om, mens andre ganger elsker jeg det. Alt handler om tid. Finn ut hvem du er som person, hvilke interesser du har, og skriv om de. Ingenting funker bedre enn å se at du trives med det du gjør og det du skriver om. Jeg håper tipsene gav hjelp til noen av dere! Jeg svarer med glede på spørsmål i kommentarfeltet, og hvis du ønsker mer blogge tips, si i fra! 

Hva er dine beste tips ved en blogg? 

Guide: brun uten sol

 NEW SELFTANNER, NEW FAVORITE

Jeg er ganske sikker på at jeg ikke er alene om denne: med en gang solen forsvinner, blir jeg automatisk et spøkelse. Det er ikke tull en gang, jeg blir så fryktelig blek. Tidligere har jeg brukt St.tropez sin selvbruning, som er helt fantastisk. Det eneste negative er at man kan føle seg alt for brun + at den tørker ut huden. Vita Liberata sin selvbruning holder i det minste fuktigheten på kroppen og gir et naturlig resultat. 
 
GET`N MY BRONZE ON

 

MY SECRET

Selvbruning er ikke så komplisert som mange skal ha det til, men det finnes mange enkle tips og triks til å få et jevnt resultat. Blant annet bruker jeg en sminkekost når jeg tar selvbruning i ansiktet, fremfor å bruke votten som ellers brukes på kroppen. Mange ganger blander jeg selvbruningen sammen med en god fuktighetsgivende krem, slik at selvbruningen varer lengere! Ellers gjør jeg det på en helt vanlig måte, smør selvbruningen på kroppen med en vott! Voila, den perfekte gløden ♥ 

Hvilken selvbruning bruker du til kropp og ansikt? 

 

Valentines day / mothers day gift idea

 

Siden jeg har jobb på selveste valentins og morsdagen, får jeg lite tid til blogging. Jeg får ikke tid til min egen kjære mamma og kjæreste, noe som er veldig trist. Men har selvfølgelig ikke glemt de av ♥ Å sende en ekstra fin melding, gi en liten gave eller bare overraske de med noe uforventet, vil de helt sikkert sette pris på. Det er jeg sikker på! Smykke kjøpte jeg og kjæresten min sammen ifjord, et smykke som betyr veldig mye for meg. Betydningsfulle ting er absolutt noe av det beste. 


LOVETAG NECKLACE 

Jeg er sikker på at du ikke slår feil med et smykke eller armbånd, det trenger ikke være en større gave. For min del, trenger ikke slike dager alltid handle om å bruke penger, men å vise litt ekstra kjærlighet. Jeg vet at mammaen min hadde blitt super glad for en klem, hun ønsker seg aldri noe annet. Men siden jeg bor veldig langt unna, føler jeg det kan være fint med et liten gave. 

 

Ukens bloggJeg skal ikke legge skjul på at jeg sjeldent finner bloggere jeg faktisk tar meg tid til å lese, føler det er mange som overdriver svært mye og gjør alt for å få oppmerksomhet - noe som gjør at jeg klikker meg vekk på øyeblikket. Bloggen til Emilie virker så ekte, og jeg tror det er en av grunnene til at jeg alltid kommer tilbake. Om jeg ikke er innom hver dag, så kan jeg med hånda på hjerte si at jeg skroller nedover bloggen hennes for å få lest innleggene jeg ikke har fått med meg. 

Hvordan klarer du det? Hvordan klarer du å få en blogg til å være så interessant? Jeg misunner deg på det. En annen ting, bloggen har et stilrent design med gode kvalitetsbilder. Igjen, førsteinntrykk gir så mye. Jeg har alltid hatt tre faste bloggere som jeg virkelig er avhengig av, og kan endre den til fire nå. Anbefales på det sterkeste For å komme deg inn på bloggen til fineste Emilie, klikk her. 

 

Think Like a Blogger

Å komme opp med nye ideer for blogginnlegg er ikke så vanskelig som noen kanskje tror det er. Det er så mange måter å skape nye "ideer" på, som også er annerledes. Det er rett og slett bare å endre måten du tenker på. Prosessen med blogging kan virke skremmende, men det er veldig enkelt å få til når du først inkluderer det. Å tenke som blogger er et begrep jeg ofte bruker. 

________________________

 

Du kan lage innlegg av bokstavligtalt alt. Skal du se en film? Skriv om det. Skal du reise? Skriv en Travel Guide. Lært noe nytt? Del det med leserne dine! Med andre ord, ta med deg kameraet overalt. Grip alle øyeblikkene du kan. Jeg har canon kamera, både speilrefleks og et lite kompaktkamera som er veldig enkelt å ha med seg i veska. Foreløpig går jeg kun med speilrefleksen av forskjellige grunner, og kjenner det er tungvindt. Så absolutt en god anbefaling å investere i et mindre kamera. Hvorfor ta bilder av alt? Jo, da har du nemlig allerede et blogg innlegg av hverdagen din. 

 

________________________

 

Når du begynner å tenke som en blogger blir alt mye enklere enn hva det er i start fasen. Jeg tenker på bloggen 24/7 sju dager i uken. Jeg har blitt kjent for å selv våkne opp å notere ned ideer for hva jeg kan blogge om. For eksempel så planla jeg innlegget "hvordan like avocado - innlegget kan nå leses her" for mange måneder siden, men postet det ikke før nå nylig. Nettopp fordi det var et fint back up innlegg når tiden er knapp! Å tenke som blogger vil virkelig hjelpe deg mye, det endret i hvertfall min holdning til blogging totalt. Jeg bekymrer meg ikke lenger om å ikke ha nok ideer for å poste et innlegg, fordi jeg knipser bilder hele tiden og lager et innhold ut av det.

________________________

 

Min lille hemmelighet til blogging - håper dere fant noe nyttig som kan bli tatt i bruk ♥ 

15 ways to feel better about yourself

SMILE - Smil så mye du kan, omså om det er et litt fake smil, det vil løfte opp humøret. Du ser dessuten fantastisk ut med et smil rundt munnen. 

VISUALISE SUCESS - La deg selv dagdrømme, la tankene gå sin vei. Det er ingenting galt i å sette høye forhåpninger her i verden, kjør på! Så lenge de er realistiske vil du komme deg nærmere drømmen din for hver dag som går. 

TAKE THAT COMPLIMENT ALREADY! - Om noen gir deg et kompliment, smil og si takk. Ikke diskuter mot. De ville nok ikke gitt deg et kompliment dersom det ikke var sant. Det er lov å være litt stolt over seg selv. 

STOP PROCRASTINATING - Ikke sett ting til sides å unngå dem. Du vil føle deg tusen ganger bedre når du har fått det overstått etter hardt arbeid. 

MAKE DECISIONS - Det føles alltid godt å gjøre en beslutning eller avgjørelse, uansett hvor stor eller liten den er. 


 BELIEVE IN YOURSELF - Gjør ting du har gitt opp tidligere, eller ikke klart tidligere. Det er større sjansje for å lykkes jo mer du prøver. Ha tro på deg selv, du kan hvis du virkelig vil. 

STOP SAYING SORRY - Vi mennesker er alt for flinke på å beklage oss unødvendig. Jeg kan ikke telle på hånden hvor mange ganger jeg har beklaget meg for min dårlige formulering når jeg skriver blogg innlegg. Det er slettes ikke noe galt i å ha sine svakheter. Øvelse gjør mester! 

LET THE GOOD THINGS STICK OUT - Mye av tiden til mange går på å se på de negative sidene ved livet, fremfor å se på det positive. Skriv ned gode minner eller andre ting du er fornøyd med, slik at du en dag kan se tilbake på det. 

REWARD YOURSELF - Alltid husk å gi deg selv en liten klapp på skuldra når du oppnår noe du har jobbet for. Lag deg din egen liste over alt du har gjort, fremfor ting du ikke har gjort. 

DONT BE JEALOUS - Hvorfor bruke tiden på å være sint og lei seg uten mening? Det er kun en følelse, en følelse vi alle burde skyve vekk. 

 

_______________ 

_______________

 

MANAGE EXPECTATIONS - Sett deg realistiske mål. Jeg hadde for eksempel satte meg et mål om å kunne inspirere andre lesere, noe jeg har klart! Nå har jeg tatt nivået ett hakk høyere opp. Her unngår jeg blant annet skuffelsen fra starten av, dersom jeg ikke hadde klart å oppnå målet mitt. 

STOP THINKING PEOPLE DONT LIKE YOU - Enten så liker de deg, eller så er de likegyldig til deg. Når du møter nye mennesker kan du heller anta at de vil like deg for den du er. Livet og hverdagen blir så mye enklere med positive tanker. 

LET YOURSELF MAKE MISTAKES - Vi alle gjør feil en gang i livet, om ikke veldig mange feil. Det er det vi lærer av. Som regel er det kun du som merker feilen, ingen andre. 

RECOVER FROM FAILURE - Noen ganger kan feilene vårs svi, og vi vil tråkke om og om igjen i samme fella. Det er det som kalles liv. Vi vil uansett en gang klare å komme oss unna. 


Noen punkter du burde bli flinkere på? 

How To Be More Productive

 - Foto: Theresa Knudsen -

Hvis det hadde vært et talent, hadde jeg vunnet en plass et eller annet sted på å utsette. Blogging for eksempel, en ting jeg ikke kan utsette. Jeg er nødt for å rekke dagslyset som er ute, ellers blir det umulig for meg å ta antrekksbilder som er lyse og fine. Fremdeles klarer jeg på en eller annen måte å utsette det på, og ender opp med tårer i øyne hver kveld. Haha! Det er ikke bare å måtte blogge om antrekksbilder og sminke det handler om, men også sponsorer som venter på at innlegget skal bli delt. Og de forventer selvfølgelig fine og lyse bilder fra deg, med god kvalitet! Derfor er det viktig for meg å få gjort jobben min, og selvfølgelig må jeg da bli litt mer produktiv. Tenkte å komme med noen enkle tips til dere som jeg ofte tar i bruk. 
Har dere hørt om det alle snakker om i USA "The fringe timer"? Jeg har lært mye utav det. For de som ikke vet hva det er, så er det de tidene på dagen som er bortkastet: for eksempel surfing på instagram, eller når du ser på et tv program som egentlig overhode ikke interesserer deg på noen måter. Vært der, gjort det! Haha. Her har jeg lært å utnytte den tiden med for eksempel tenke på bloggen istedenfor. Eller så har jeg byttet vekk å sløve i sengen tidlig om morgenen, til og heller utnytte de 30 minuttene ekstra på å gjøre meg klar slik at jeg rekker å poste ut morgen innlegg til dere! 

 Ta tid til deg selv. Noe bokstavligtalt alle snakker om, men det er så sant. Dette er noe som jeg virkelig prøver å jobbe med. Jeg har sluttet å presse meg så alt for mye på bloggen, før ville jeg alltid at alt skulle være perfekt. Nå kan jeg endelig ta et fotbad, uten å føle at jeg må ta bilder til bloggen. Det er helt fantastisk. Jeg burde skjønt tidligere at når jeg ikke har tid til meg selv, klarer jeg heller ikke være produktiv med bloggen heller, nettopp fordi jeg blir så svak av det. Jeg blir svak av å sitte med "jobb" 24/7.

Å kunne si nei. Det er viktig å kunne si nei noen ganger, selvom jeg vet hvor vanskelig det er å si nei, til tross for at jeg er et ja-menneske. Spørsmålet er hvordan du skal si nei uten å høres sur ut? eller uten å høres veldig kjedelig ut. Om du rett og slett er sliten, hvorfor traske ned på byen å feste med venner når du vet du har jobb dagen derpå? Det vil utmatte deg totalt. Igjen, som nevnt ovenfor, tenk på deg selv. Jeg føler endelig rutinene sitter på plass, og det er deilig. Jeg får virkelig utnyttet dagene på en god måte. Både jobb, blogg, venner, kjæresten, trening og meg selv går som aldri før. Det høres kanskje litt stressende ut, men utrolig nok får jeg rukket alt jeg skal. Jeg tror blogging handler mye om det å tenke som en blogger, når man først knekker koden, så sitter den! Skal skrive litt mer om det en annen gang ♥

Om det er noen tips som mangler, gjerne sleng en kommentar i kommentarfeltet!

 

The Best Christmas Candles

Jeg får ofte spørsmål om hvilke stearinlys som er mine favoritter ved juletider, både av venner og familie, men også av dere blogg lesere. Så i dag, tenkte jeg å skrive et innlegg om de beste festlige lysene. Nedenfor er tolv av mine all time favs! 


Elemis 'Spa Light'- En herlig søt blanding av vanilje, appelsin og kanel. Det eneste negative er at den brenner litt dårlig etter min mening. Lyset får du blant annet kjøpt på alle Elemis forhandlere. Bare så det er sagt, så endrer de fargen på glassene hvert eneste år - så ikke vær redd for at du gjør et "bomkjøp" siden den ser anderledes ut. 

Pommes Frites Candle Co. 'Spruce' - PF Candle Co er blant mine favoritt lys. Det lukter så sinnsykt juletre! ♥ 

Tom Dixon 'London'- Jeg har fått øynene opp for denne helt siden jeg fikk den i gave tilbake i sommer engang. Vil ikke si at dette er et lys kun til jul, men fungerer spesielt godt på vinterstider. 

Diptyque 'Oliban'- Jeg var faktisk litt skeptisk til lukten først, spesielt etter å ha prøvd et annet lys av de tre som var kommet da jeg først oppdaget disse. Men denne lukter ganske så amazing! 

Emma Bridgewater 'Joy'- Dette lyset.. altså. Jeg har ikke ord. Først og fremst, hvor søt er ikke forpakningen? Det lukter deilig, kanskje en blanding av nellik og kanel. 

The White Company 'Noir' - En annen en som ikke bare til jul, men er svært godt egnet til denne tiden av året. Duften minner meg om mandariner! En stor favoritt i hjemmet mitt!

Jo Malone 'Roasted Chestnut' - De Jo Malone julelys er alltid på min ønskeliste, men jeg har aldri vært så heldig å få en under treet.. Så har måtte gått til innkjøp selv. Prisen er litt dyr, men med det samme kan man jo helt klart se hvor stort lyset er. Uansett, dere skjønner vell at lyset lukter utrolig godt når jeg har ønsker meg det vær eneste jul! 

Capri Blue 'Volcano'- Tror jeg oppdaget dette lyset da jeg var på ferie med familien, har enda ikke fått bestilt det hjem. Men husker enda duften av lyset! Haha, som blogger tar man bilder av alt og noterer ned hver minste ting. Så ja, jeg husker lyset utrolig godt enda! Kanskje jeg skal bestille lyset hjem i dag? 

The White Company 'Winter' - En annen klassiker, lukter som jul i en krukke: en krydret blanding av kanel, nellik og appelsin. 

Diptyque 'Baies Black' - Kan jeg si at dette er den perfekte julegaven for julen til en venninnne? Slik jeg føler det. 

Illume 'Balsam & Cedar' Tin - Yes baby ♥ Skal deffinitift bestille et nytt slikt lys til! Altså, se designet! Herlig. 

Next 'Winter' - Et rimeligere alternativ. Dette brenner ikke så jevnt som de jeg har nevnt ovenfor, men duften av granateple er nydelig.

Guide: slik får du flere blogglesere

Alle bloggere ønsker å få lesere til å like det de skriver, og de elsker å motta kommentarer. Desverre er det ikke så enkelt som man kanskje skulle tro å få en populær blogg. I motsetning til mitt forrige innlegg (her) skal jeg gi deg noen tips til hvordan du kan få flere lesere. 


 1. By på deg selv

Jeg syns det er viktig at du slipper oss lesere inn i livet ditt. Selvfølgelig skal du ikke brette ut hele privatlivet ditt, men prøv å fortell de som leser bloggen din hvem du er. La oss bli kjent med deg som sitter bak bloggen. Det er mye å fortelle om seg selv, og det kan bli lange kjedelige innlegg. Mitt tips er å starte rolig, prøv å få frem ting du elsker, ting som irriterer deg, ting du hater osv, gjennom hvert innlegg du skriver. 

2. Legg ut fine bilder

Kanskje noe av det viktigste? En blogg full med mobil bilder trekker ikke oppmerksomheten min noe særlig. Jeg sier ikke nå at du trenger et kamera til 50.000 spenn, men et speilreflekskamera kan være en god start. 

3. Mitt svakeste punkt - å skrive bra

Å skrive blogginnlegg kan ta meg flere timer, nettopp fordi jeg suger på å formulere dårlige setninger til gode. Øvelse gjør mester! Se over innlegget ditt før det publiseres, slik at du kan rette på de små skrivefeilene. 

IPhonedeksel og Macbook skin fra Caseapp // Sponsede produkter - koden BENEDIKTENP20 gir dere rabatt.

4. Vær deg selv

Skriv det du vil skrive om på bloggen din, skriv om det som interesserer deg. Det er veldig mange som går på smellen med å herme etter bloggen til enkelte toppbloggere, men husk at de har vi fra før. Hvorfor være en dårlig kopi av andre når du kan være deg selv?

5. Vær aktiv

Prøv å svar på alle kommentarene du får, og kommenter andres blogger. Selv blir jeg veldig glad når andre bloggere gir meg respons. Du får også veldig mange nye lesere som klikker seg inn på bloggen din ved at du er aktiv i kommentarfeltet. Selv besøker jeg alltid bloggere som kommenterer min.

♥  ♥  ♥  

Kardashian - happy birthday mom!!

Det beste jeg har sett på lenge, kanskje den fineste gaven også. Kardasian - søstrene fant frem en video som Kris Jenner lagde for 30 år siden. Sangen handlet om hvor glad hun var i vennene hennes. Nå har søstrene spilt inn sin egen versjon. Haha, jeg elsket det. Anbefaler dere å se hele videoen fra da Kris Jenner spilte inn sin video slik at dere skjønner resten. Kardashian - søstrene starter å synge på 4:04 ♥Mine beste studietips

♥ Først og fremst, les nøye gjennom teksten. Det er viktig at du forstår oppgaven som er blitt utgitt, samt at du forstår teksten du leser. Kanskje det viktigste punktet på hele listen. Om du klarer å forstå oppgaven og teksten, vil du mest sannsynligvis klare deg veldig bra. Så lenge du ikke missforstår teksten har du kanskje allerede der, sikret deg en karakter. 

♥ Noter! Det har jeg lært meg siden jeg var liten. Alltid ta notater fra det du leser i. En forskning viser faktisk at de som tar notater oftest husker bedre enn de som ikke har tatt notater. Selv har jeg en veldig dårlig hukommelse, og tror faktisk jeg aldri hadde klart meg uten notatene mine. Jeg tar til og med notater til blogg innleggene mine for å huske hva jeg skal skrive og hvordan jeg skal få formulert meg på best mulig måte. 

♥ Få i deg nok søvn. Åh gud, det er virkelig lettere sagt enn gjort, jeg har vært der. Som regel sitter jeg langt ut på natt for å pugge mest mulig, noe som ikke funker overhodet. På eksamensdagen vil jeg være utmattet og trøtt, som forverrer formuleringene mine. Jeg vet ikke om dere også har merket det? Bestem deg en tid du skal legge deg på, og fullfør det. Sørg for at kroppen får 8 timers hvile før eksamens dagen. 

♥ Ta gjevnlige pauser. Om dere tenker nøye etter, fikk vi friminutter på skolen, det var for å samle opp ny energi til neste klassetime. På akkurat samme måte skal vi samle opp ny energi til neste side av boken. Det gjelder å jobbe hardt, men også på en fornuftig måte. Vi vil utnytte alt vi kan for å få hode til å jobbe på den mest effektive og beste måten. Ta deg småe pauser for hver time/halvtime, pausen trenger ikke vare mer enn 10 minutter før kroppen din har samlet ny energi. 

♥ Gjør noe som får deg til å slappe av. Som sagt må du ta små pauser under jobbingen. I den tiden ville jeg gjort noe som gjør meg glad, kanskje gå en tur. Eller blogge sånn som jeg gjør nå. Gjør noe som får deg på andre tanker.

♥ En kopp te eller kaffe. Trenger jeg si mer her? Jeg har alltid noe snacks eller godt å drikke vedsiden av meg når jeg jobber. Dette gjelder ikke bare skolearbeid, men også bloggen og min ordentlige jobb! 

♥ Eksamensrelevante spørsmål! Åh, det er så viktig. Pugg på de gamle eksamens oppgavene, for som regel vil det komme noen liknende spørsmål som det. Gjerne få en venninne til å teste deg, ingenting er bedre enn et team work! 

♥ Bruk markeringstusjen flittig. Finn deg tre farger basert på hvor viktig notatene er: mindre viktig, viktig og veldig viktig. Dette gjor jeg på vidregående skole, og tegnet over alt læreren sa var nyttig til eksamen! 

♥ Følg med i undervisningstimene. Når du først har klart å komme deg på skolen, kan du i det minste følge med å få noe nyttig ut av timen. Ellers kunne du like godt blitt hjemme å sovet. Mitt beste tips her er egentlig å skumlese gjennom stoffet dere skal gå gjennom, dette vil gjøre at du unngår å sitte helt blank frem til timen starter. 

Flere enn bare meg som har eksamen snart? Jeg har blant annet eksamen denne måneden i norsk, og tenkte derfor det var en ypperlig mulighet å dele mine beste studietips. Gjerne del dine!

 

Background for fall / winter


- C H A N E L ,  P R A D A ,  M A R B L E  &  W H I T E  -

DOWNLOAD MY BACKGROUND HERE

♥          ♥          ♥

Slik vasker du sminkekostene

GLEMMER DU Å RENGJØRE KOSTENE BLIR DE FULLE AV BAKTERIER

Siden sminkekosten plukker med seg døde hudceller, olje og bakterier hver gang du bruker den, blir den fort møkkete. Ganske ekkelt! Sliter du mye med urenheter og irritasjoner i ansiktet kan dette være grunnen. Det er svært viktig å vaske kostene regelmessig, ikke bare for din egen del, men også for å vedlikeholde dem. 

NYVASKET BØRSTER

En av de mest effektive metodene for å rengjøre sminkekostene, er rett og slett å bruke shampoo. Skyll kosten under lunket vann før du forsiktig masserer inn shampooen. Det er viktig at man bruker en mild shampoo. Etter at du har vasket kostene med shampoo, skyller du den under rennende vann. Gjenta prosedyren til det ikke kommer sminkerester ut av kosten. Voila, freshe og rene sminkekoster!

NB: Husk å behandle kosten pent mens du tørker dem. Ikke dytt kosten ned i håndkleet, dette gjør at børsten mister fasongen sin. Jeg foretrekker å la de lufttørke, og da er det veldig viktig at den enten ligger på håndkleet, eller står opp ned i en kopp (ikke slik som på bildene mine, her er de blitt tørre). Grunnen til dette er at det ikke må renne vann ned i skaftet. Vannet kan nemlig ødelegge limet som fester hårene til skaftet. 

 

 

Halloween tutorials

HUNTER

Nå er det bare noen knappe dager til 31 oktober, dere vet hva det betyr? It`s time to do something crazy with your makeup. Halloween fester er vanvittig gøy, både for store og små. Jeg husker enda tiden da jeg var 10 år å kledde meg ut som spøkelse. Et oppklipt laken rundt hodet, og voila! Da var det rett på dørene "knask eller knep".

HALLOWEEN TUTORIALS IM WEARING

BLACK EYESHADOW
BLACK SHORTS
WHITE TSHIRTS
BLACK LENSES
RED PAINT

BENEDIKTE`S ANBEFALING

For å lage de "dype sårene / blåmerkene" anbefaler jeg å ta på svart øyenskygge før du setter på rød maling. Dette vil gjøre at malingen ser ut som ekte blod. Selv tenkte jeg ikke på det når jeg satt den røde malingen på tskjorten - som dere helt sikkert kan se. På låret klarte jeg å lage et ganske bra blåmerke ved hjelp av svart øyenskygge. Lykke til girls. Hashtag #benedikteporsanger på instagram slik at jeg kan se hva dere har fått til! Jeg gleder meg ♥

Tips til bedre selvbilde (video)

Kom over en video som satt meg ut, på en veldig positiv måte. En kjempe bra videoblogg jeg syns alle skal se.  Hun kommer med mange sanne og gode argumenter, kjempe flink å prate forran et kamera og ikke minst inspirerende. Så tusentakk til Idunn for denne flotte videoen, trur hun har inspirert mange og antakeligvis vil det bli flere!

My secret - boob talk

I samarbeid med Upbra


Let me start with this: Its craaaaazy! it works! Jeg har funnet den beste BH`en noen sinne, som virkelig gjør underverker. Jeg har skrevet et tidligere innlegg (her) hvor jeg forteller litt om funksjonene og hvordan den sitter på. Sjekk ut! Jeg er mektig imponert over servicen de gir, det er helt utrolig. De svarer raskt tilbake, hjelper deg med spørsmålene du har og opptrer profosjonelt. Jeg kan med hånda på hjerte si at du er i trygge hender. Det er absolutt trygt å bestille fra nettsiden demmes. Du skal gjerne stille meg spørsmål i kommentarfeltet dersom du lurer på noe. Vil også tilfløye at dette er mine egne meninger, ville aldri reklamert for et dårlig produkt. Jeg har både venner og familie som leser bloggen min - og ville selvfølgelig aldri anbefalt de noe som ikke funker. Just trust me! 


Som dere kanskje har lagt merke til i løpet av mine 6 år her på bloggen, har jeg ikke spesielt store pupper. Jeg har aldri vurdert silikon, men jeg har mange gang ønsket litt større pupper i spesielle anledninger. Jeg har prøvd push up BH før, veldig mange ganger faktisk. Men dere sitter kanskje i samme knipe som jeg gjor - de presser puppene opp for mye. Ingenting har funket på meg, før nå. Upbra er helt amazing. Den har en spesiell silikonforing som unngår at BH`en glir ned når du er ute å farter eller danser. Det er ikke engang den beste delen! Det beste er at du faktisk kan justere hvor mye kløft du ønsker. Push up effekten du får, ser med andre ord helt naturlig ut.


Jeg vil fraråde alle jenter som vurderer silikon - gå heller å kjøp deg en ordentlig BH. Du sparer deg for penger, arr og ikke minst en risiko for at puppene dine ikke blir som ønsket. Besøk Upbra sin hjemmeside her.  

Benediktes instagram inspirasjon

Elin klings personlige instagram profil.

Bloggern pernille teibæks instagram-profil.

Trine legger ut antrekk, reiseinsprasjon og matbilder

Britisk blogger med en stor kjærlighet av fine bilder, planter og mote.

Benefits of running - top 5

Make everyday beautiful

Du får mer energi og overskudd i hverdagen.

Ingen sløsing med tid for å komme deg på trening. Så snart du har snørt skoene er du klar.

Løping gir mange fine natur opplevelser - alene eller sammen med en treningspartner. Du ser årstidene skifte på nært hold. Helt topp!

Bortsett fra litt klær og sko koster det ikke noe å løpe. Du har verken bruk for dyre abonnementer eller medlemsskaper. Verden er din lekeplass!

Du kan ta med deg din nye idrett når du reiser på ferie. Nærmest uansett hvor du reiser hen, kan du ta med løpeskoene og få nye opplevelser.

Fotokurs

Black and white / striped knit

I dag er en ypperlig dag for å sette meg ned med kameraet mitt å studere det. Altså, jeg er helt forferdelig dårlig med å bruke innstillingene mine. Jeg tror jeg kan det meste
av basic instillingene i dagslys. Men instillingene for sollys, kveld og natt er det verre med. Dere kan gjerne komme med noen tips. Verken kameraet mitt eller linsen min,
er dårlig. Det er nokk fotografen selv som er mindre flink! Skal ta et tappert forsøk ikveld på å få noen bedre bilder, wish me good luck ♥

Ten things that make me happy1. Se en morsom film med hysteriske øyeblikk. Det pleier å lette på humøret! Dersom jeg har en skikkelig dritt dag, hvor alt føles feil - snur jeg
sjangeren. Da setter jeg gjerne på en trist film. Hvorfor? nettopp fordi jeg setter mer pris på de små tingene i hverdagen min. Kanskje
ikke dagen min var så "dritt" likevell. 

2. En skikkelig selvpleie dag er det beste jeg vet. Et langt varmt bad, skrubbe kroppen, hårkur, selvbruning og lakke neglene. I mellomtiden
leser jeg gjerne et magasin, eller setter på en god serie. For å gjøre det ekstra koselig, tenner jeg alltid telys og hopper i den største
genseren jeg eier i garderoben min.

3. En tilfeldig lunsj med gode venninner gjør alltid susen. De får meg på andre tanker, og jeg storkoser meg i selskapet demmes.

 4. Musikk! Uansett hvilket humør jeg er i, hører jeg på favoritt låtene mine. Med andre ord så hører jeg på musikk døgnet rundt. Haha, jeg
har faktisk laget liste til alle situasjoner som skulle dukke opp: Good night, sommer&sol, workout, crazy night out.. you name it. I just
love music! 

5. Jordbær med smeltet melkesjokolade på toppen. Nam! Mørk sjokolade kan også brukes, men dere, på en skikkelig dårlig dag unner jeg
meg de få ekstra kalloriene.

6. Fremmede mennesker som smiler/hilser. Du har helt sikkert opplevd det du også når du er ute på spaser tur. Den første tanken som slår meg
er: dette er gode mennesker! Og det gjør meg så utrolig lykkelig. 

7. Kjærlighet får jeg aldri nokk av. Å høre mamma fortelle at hun er stolt over meg, lillesøster sier hun er glad i meg og kjæresten forteller meg
hvor god person jeg er - lykkeboost! Jeg kan ikke beskrive den gode følelsen jeg får inni meg. Hva de nærmeste sier og mener om
meg, betyr utrolig mye. 8. Trening gir meg mer enn hva jeg først trodde. Både humøret og energien endrer seg sinnsykt mye. Det er slitsomt å føle seg trøtt over halve
dagen, da er det også en selvfølge at dette synker ned humøret. Jeg prøver å ha mine faste rutiner på når jeg skal stå opp om morgenen,
når jeg skal trene og når jeg skal legge meg. Med hånda på hjerte kan jeg si at det har funket, og jeg har det helt fantastisk bra for tiden. 

9. For meg er det viktig å ha positive mennesker rundt, som alltid vil deg godt. Noen som alltid kan fortelle deg at ting går bra, når du selv ikke
har troa. Noen som får joggeturen din til å virke kortere enn det du så for deg. Noen som rett og slett ikke sprer negative tanker. 

10. Prøv å imponer deg selv. Det høres kanskje merkelig ut, men følelsen av å være fornøyd med sin egen innsats / eget arbeid er noe av det beste.

Fashion inspiration

I need inspiration

Dette er favoritt delen med blogging, absolutt! Jeg kan sitte i flere timer å lete etter mote inspirasjon, for så og klippe det ut å lime det inn i den lille boken min hvor jeg har
det meste av mote bilder. Er ofte veldig flink på å ikke vite hva jeg skal kle på meg om morgenen - hva er vell ikke bedre enn din egen lille mote-bok da? Jeg syns det er
helt perfekt! Akkurat nå ligger det mote blader, penner, bøker, saks, teip og skrivesaker over hele stuebordet. Skal fortsette med jobbingen slik at jeg rekker å bli ferdig før
god gutten min kommer hjem fra fotball trening! Håper jeg rekker å lage litt god mat til han kommer hjem enda, satser på litt kjæreste poeng. Haha.. Vi snakkes! 

5 FILMER Å SE I SOMMER

På regnfylte sommerdager er det ikke stort man kan gjøre. Tv-kanalene har en god del filmer å vise, men som regel går det på kveldene. Ikke alle har like fint vær hele tiden heller, så tenkte det kanskje var greit å komme med noen forslag til morsomme og gode filmer som passer ypperlig til sommeren. 

Grown ups


Alle Grown Ups filmene syns jeg er så morsomme, kan sitte å se første og andre filmen i strekk. Med andre ord - i timesvis. Adam Sandler har alltid vært en stor favoritt hos meg siden Two and a half men. Jeg syns han er en hysterisk god skuespiller. Anbefales på det sterkeste, spesielt om du ønsker deg en god latter sammen med familie, venner eller kjæresten din. 

Let`s be cops


Filmen handler om to menn som står fast med karrieren sin. Alt starter med en kostymefest hvor de kler seg ut som politimenn. Det går ikke lang tid før de finner seg til
rette i rollen som politibetjenter. Det går ikke lang tid før Justin og Ryan begynner å få store problemer. Haha! Jeg elsker slike type filmer hvor det er overdrevent og
latterlig. Vil anbefale filmen til alle som er ute etter en lett underholdning. Skal være ærlig med dere å si at jeg flirte en god del i filmen, og kunne gjerne sett den igjen.

A haunted house 2


Malcolm er så bra, herregud. Anyways, filmen Benedikte aldri ser alene. Jeg hater grøsser filmer, for jeg ligger seriøst på kveldene å er livredd før jeg legger meg. Det som gjør en stor forskjell med denne "grøsseren" er at det ligger humor bak i alt. I love it, ler like mye vær gang. 

De urørlige


Tårer og glede på samme tid ♥ Filmen er basert på en sann historie om et uventet vennskap. En rik mann i rullestol som ikke kan bevege seg - annet enn hode. Han slipper inn/ansetter en person uten penger og utdanning som snur livet demmes. Filmen gir så utrolig mye, istedenfor at jeg skal fortelle dere om hele filmen, ønsker jeg at alle og enhver velger å se den. 

21 jump streets


Filmen handler om to politimenn som egentlig er misfornøyd med hvor lite spenning det er på jobben deres, og blir henrykt når de endelig får jobbe sammen på en High School for å bekjempe ungdomskriminalitet. Tror dette har vært en favoritt hos meg ganske lenge, har sett den minst 4 ganger og går som vanlig ikke lei. Hva er galt med meg? haha. 


Kanskje du har noen flere forslag? :-)

Fototips: eksponeringstriangelet

Først vil jeg starte innlegget med å si at jeg er amatør innen kamerabruk. Nettopp derfor velger jeg å skrive dette innlegget. Litt til meg selv, slik at jeg kan dra innom
kategorien for å minne meg selv på "reglene", og litt for at dere skal kunne lese gjennom triksene. Gjerne kom med noen innspill dersom noe ikke skulle stemme,
eventuelt kom med andre tips jeg kan ta med vidre gjennom tiden som blogger. For meg spiller gode bilder en viktig rolle, og vil derfor bli bedre på det.

I dette innlegget vil jeg gå gjennom de mest grunnleggende tallene og uttrykkene vi ofte møtet på når det kommer til speilreflekskamera. Autofokus fungerer godt,
og det er noe man selvfølgelig kan bruke. Selv foretrekker jeg de manuelle eksponeringsprogrammene. Føler bildene blir hundre ganger finere med det. Mitt mål
med kategorimappen "fototips" er å bli flinkere på forståelse med kameraets innstillinger. Jeg er åpen for alle tips og triks, legg gjerne igjen en kommentar!

 

1. ISO 2. lukkertid 3. blender

ISO

Ved å høyne ISO-tallet oppnår du kortere lukkertid, noe som igjen gjør at du kan ta skarpe bilder i svakt lys uten å bruke stativ eller blits. En kort lukkertid fryser
bevegelser som gjør at du nettopp kan gjøre det. Når solen skinner har du nok lys slik at du kan bruke det laveste ISO-tallet på kameraet, altså 100. Lavt ISO-tall vi
gi den beste bildekvaliteten. Er du innendørs eller tar bilder på kveldene (mørke omgivelser) bruker du høyere ISO, den går som oftest fra tallet 100 og opp til
6400. Ulempen med å bruke høy ISO er at det kan bli kornete eller mye støy i bildet, ISO 100 vil absolutt gi den beste bildekvaliteten, og så lenge ISO100 er mulig
å bruke, vil jeg anbefale det. Her har jeg lagt til 2 bilder for å illustrere. Det til venstre er tatt med ISO100 i dagslys, mens det til høyre er tatt med ISO3600 i
mørkere omgivelser. 

Lukkertid

Eksponeringstiden/lukkertiden, er hvor lenge kameraet utsettes for lys når du tar bildet / hvor lang tid det tar å ta bildet. Jo kortere eksponeringstid, jo mindre lys slippes
inn. Jo lenger eksponeringstid, jo mer lys slippes inn. Derfor må du ha en tregere eksponeringstid dersom du er i mørke omgivelser. Lukkertiden er også viktig å ha i
tankene dersom du skal ta bilder av motiver som står stille, eller som beveger seg. Om du for eksempel skal ta bilde av et dyr, må du bruke en kort eksponeringstid.
Igjen, om dette er i mørke omgivelser må du også høyne ISO-tallet for riktig lys. Her har jeg lagt til 2 bilder for å illustrere. Bildet til venstre er tatt med eksponeringstid
på 1/3000 - hunden står stille. Bilde til høyre er tatt med eksponeringstid 1/100 - hunden beveger seg. Som du kan se på bilde til høyre, så er eksponeringstiden så
lang, at kameraet ikke klarer å fryse bevegelsene som skjer. 

Blender

Blenderåpning er en åpning inne i objektivet som avgjør hvor mye lys som skal slippes inn, ettersom hvor stor eller hvor liten blendertall du har. Blenderåpningen
påvirker dybdeskarpheten i bildet ditt. Med stor blenderåpning blir det en liten dybdeskarphet som igjen fører til skarp bakgrunn. Med liten blenderåpning
blir det en stor dybdeskarphet som igjen fører til uskarp bakgrunn. Her har jeg lagt til 2 bilder for å illustrere. Bilde til venstre er tatt med blenderåpning f1.4. 
Bilde til høyre et tatt med blenderåpning f1.8. Her ser du en stor forskjell: bildet til høyre har en lav dybdeskarphet, mens bilde til venstre har en høy
dybdeskarphet. 

Som dere la merke til, så påvirker ISO`en, lukkertiden og blenderen hverandre. Dersom du endrer tallet på en av de, må du endre en av de andre også, om
ikke begge. Disse tre kalles for eksponeringstriangelet, noe som er en viktig ting å vite hva er. 

5 tips: energi ut dagen

Tenkte å starte dagen med å gi noen tips til deg som føler at energien er slukt fra deg. Til vanlig er jeg en utrolig aktiv jente som elsker å løpe turer, trene styrketrening og
ta meg tid til venninner, jobb og husarbeid. En helt vanlig dag for meg, og sikkert en god del av dere også. Det kommer dager hvor dette tar på, og du kanskje føler for å
droppe husarbeidet. Hvordan skal du holde ut en hel dag dersom man blir utslitt hele tiden? Før sleit jeg veldig mye med nettopp dette, men det har sine små nøkler til
å holde energien oppe. 

1. Luft tankene - Bare for å få en avkobling, vær sosial. Ta for eksempel en telefonsamtale med en god venninne. Det å ha kontakt med andre mennesker
kan gi masse ny energi. 2. Tenk positivt - Om du føler deg stresset og trøtt kan en kjapp titt på et mentalt bilde av noen eller noe som gjør deg glad gjøre deg mer pigg, og sprøyte ut 
litt endorfiner i kroppen. Å tenke positivt gjør at vi opplever liver som bedre, og vi blir lykkeligere. Fokuser på de positive tingene, og nyt det livet du lever.

3. Bevegelse - Mitt beste tips er treningsøkt tidlig på morgenen. Elsker følelsen av å være ferdig med treningen og har hele dagen forran meg til å gjøre andre
ting. Powernap gjør meg ekstra sløv om dagene, derfor velger jeg heller å gå i bevegelse dersom jeg kjenner trettheten snike seg innpå. Litt tøy og bøy, spasertur
eller bare trekke frisk luft. 

4. Ta pauser -  Det er viktig å ta små pauser slik at du får fylt opp energilageret ditt. Dersom du har mye å tenke på, kan det være lurt å ta seg en spaser tur
eller lese en bok i 30 minutter. Steng alt annet ute. 

5. Drikk - Både vann, kaffe og grønn te funker supert på meg. Jeg har blant annet en jobb hvor jeg må opp klokken 05:45. En kopp med kaffe fyller energien
min mer enn man skulle trodd. Utover jobbdagen sørger jeg for å drikke rikelig med vann. Viste du at vi mister utrolig mye vann gjennom svette og pust?
Tørste kan lett føre til sløvhet og trøtthet, derfor er det utrolig viktig å fylle opp lageret igjen. 

Selvfølgelig er det også viktig å tenke på et sunt og godt kosthold, samt rikelig med søvn slik at dette ikke er noe du får mangel på. Sørg for å ha en jevn
og fin døgnrytme, stå opp og legg deg til samme tid vær dag - bare det er en veldig god start for å holde på energien ut dagen. 

Har du noen tips?

BOOST YOUR CONFIDENCE


Mine 3 beste tips til å booste selvtilliten

Jeg føler at selvtillit er et tema man aldri kan bli god nokk på. Dette er noe man må jobbe med selv, det å finne troen i seg selv. Selvtillit er noe som kommer med årene, jo
mer voksen man selv blir, jo mer selvsikker blir du på deg selv. Det har i værtfall jeg lagt merke til. For knappe 3 år siden hørte jeg på hva alle sa og gjorde. Jeg fulgte andre
sine fotspor fordi jeg var redd for å skille meg ut. Jeg var redd for å ikke bli likt av alle. Det høres merkelig ut, men sånn var det. Nå sitter jeg med en selvtillit jeg aldri trodde
fantes. Jeg vet hvem jeg er og jeg vet hva som er viktig i livet mitt. Likevel, det varierer stort. Noen dager er bedre enn andre. Derfor tenkte jeg å dele mine 3 beste tips til
å styrke selvtilliten - selv på de verste dagene! 


 

1. Gi deg selv komplimenter. Når du våkner om morgenen, eller rett før legge tid. Hva er det som gjør deg til en god person? Noe spesielt du er flink til? Skriv ned
alle positive ting om deg selv og heng det opp på veggen så det kan minne deg på det. Eller skriv ned på en lapp en positiv ting om deg selv vær dag.

2. Det er kun en av deg. Dette er det mest viktigste, det som betyr mest. Aldri glem at det kun finnes en person av deg selv. Det er garantert mange jenter/gutter
som beundrer en ting ved deg, som skulle ønske de hadde det du har. Det er så viktig å være seg selv! Lær deg å aksepter den person du er, fremfor å være 
en dårlig kopi av en annen. 

3. Føl deg fresh. Jeg elsker for eksempel pusse tennene mine hver morgenen, ta en deilig dusj og fikse meg. Dette gjør meg komfertabel, spesielt om jeg skal ut døren.
Trenger nødvendigvis ikke sminke meg og fikse krøller i håret. For jeg liker utseende mitt uten sminke også. Men det å omså fikse neglene sine kan gjøre stort. Smil til
verden, ha hodet hevet og jeg kan love du en vakker dag vil få noe godt tilbake.


 

 

 Noen av dere som sliter med dårlig selvtillit? eller kanskje har fått bedre selvtillit av noe? Hva var det som isåfall hjalp deg med bedre selvtillit? Jeg håper at innlegget kom
til hjelp hos noen. For dette har hjulpet meg svært mye gjennom tidene ♥ Ha en super fin mandag dere!

P-P-PLAY MY DRUM

"WHEN YOUR BODY FEELS THAT IT HIT THE MOVING TO .. "

Perfekt til både trening, fest og sommerturer. Gjør som meg å legg den inn på spotify listen din! Klikkbar link HER. Gjerne legg igjen en kommentar om hva du syns om
sangen "Play my drum". Vil høre deres meninger også. 

Herregud, jeg husker det som om det var igår. Da en jente kom på Idol scenen, små nervøs. Og åpnet stemmen. Jeg ble helt paff. Ikke bare sang hun bra, men
personligheten vi fikk et lite glimt av - samt utseende. Alt klikket så bra. Og nå står hun frem, selvsikker og stråler som aldri før. Altså, gud. Den jenta
rocker virkelig alt. Vet ikke helt med dere, men husker dere singstar? Jeg og bestevenninen min sang alltid sommerflørt der. Og gjett hvem som likte å leke
at hun var Sandra? jo, det var meg det. Haha! 

BLOGGING: FRIENDS WHO INSTAGRAM

Instagram er deffinitft favoritt appen på iphone som jeg bruker støtt og stadig. Her finner jeg inspirasjon og motivasjon - ikke minst holder følgerne mine motet mitt oppe.
De er helt klart grunnen til at jeg enda blogger, og selvfølgelig orker å ta bilder i det hele tatt. Derfor har jeg valgt ut 6 av mine fantastiske følgere som jeg ønsker å dele
med dere. Har prøvd å velge brukere med ulike kategorier, så alle og enhver kan bli inspirert. Enjoy! Og la meg vite hvis du har en venn på instagram/blogg som er
inspirerende. Sharing is caring ♥ Llone, en supergod gammel klassevenninne. Hun legger ut fantastiske bilder av både naturen i vakre Finnmark, samt motivasjons bilder fra treningen og resultatene hun får.
Lone oppdaterer ofte om hva som skjer backstage under bikini fitness konkurransene. Morsomt! Theresa_Knudsen, fotografen min. Selvfølgelig måtte jeg velge den mest fantastiske personen. Hun legger ut helt sinnsyke bilder. Her får vi blant annet en titt
på hverdagslige bilder, samt bilder hun har tatt under photoshooter.


Aggibaggi, fra min egen hjemplass. Skjønneste jenta jeg vet om. Sanger og artist. Her får vi et innblikk av hva Agnete gjør, og hva som skjer bak kulissene før hun
skal på scenen. Jenta som har vært med i The Blacksheeps og har deltatt i Mgp Jr, Mgp og masse annet. Vanvittig kul jente med mye mot! Idahss, bestevenninnen min som står meg nærmere enn de fleste. Hun har nylig flyttet til London hvor hun stadig oppdaterer livet sitt. Det er så mange fine
og inspirerende bilder til tross for at det faktisk er tatt med iphone. Selv hadde jeg aldri klart å få fine bilder uten speilrefleksen.Stylebymanda, hun fortjener bare virkelig masse oppmerksomhet. For en inspirasjon man får av brukeren hennes. Det er faktisk helt sykt, check out. Heddawoien, for en pen jente altså.. er det mulig? festing, selfies og nye innkjøp får vi sett på instagram kontoen hennes. Vil så absolutt anbefale å sjekke ut! Virker som om vi får se hverdagslige øyeblikk som skjer i livet hennes. Mye fine og klare bilder også! 

PS: Don`t forget my give away! And follow me on Instagram @benedikteporsanger

RESULTATER PÅ 3 UKERNEW WEEK, NEW GOALS

Jeg startet opp med et treningsprogram og kostholdprogram for 3 uker siden, og sjekk de forandringene, shit. Jeg er virkelig sjokket over hvor fort det faktisk går, dersom
man trener og spiser riktig. Jeg er utrolig fornøyd med kroppen min sånn som den er nå, og har ingen mål om å bli tynnere. Denne kroppen har jeg drømt om lenge♥
Skal ikke utelukke at jeg sikter mot mer muskler og bli større. Jeg har alltid vært den lille og alt for tynne. Så jeg er utrolig stolt over hva jeg har oppnådd.
Ikke bare har jeg gått opp i vekt, men kroppen er mer normal i formen også! Life is perfect right now ♥  

Results: oppdateringsbildet

De siste 3 ukene har vært harde, og det har medført både tårer og smerter på treningen. Haha, bokstaveligtalt. No pain, no gain - er det ikke det de sier? Anyways, det har iværtfall gitt gode resultater. Det har vært tøft, men om man virkelig vil, kan man få til det meste ♥ Jeg går ikke på diett og trener for å bli tynn, men derimot har jeg et stort ønske om å bli større i kroppen. Muskler er målet! Dere får si hva dere vil og mene hva dere vil. Men jeg er stolt. Har en veldig lang vei igjen, men om 3 nye uker er jeg
enda nærmere ♥