hits

Til alle som fikk utdelt et dårlig vitnemålJeg vil bare at dere skal huske på en ting, dere er bedre enn det. Et dårlig vitnemål gjør deg ikke til en dårlig person. Selv er jeg en av de, de med et dårlig vitnemål. Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg føler med dere. Selvfølgelig er det drit kjipt. Men vet dere hva? Det forbanna vitnemålet har aldri stoppet meg her i livet. Det har kun stoppet meg opp i å søke videre på høgskole/universitet.

Jeg vet hvordan det er å se venninnene dine gå videre med skolegangen, mens du sitter der. Jeg vet hvordan det føles å stryke i et fag, mens alle andre rundt deg klarte det uten problemer. Jeg vet hvordan det er å ha gått 3 år på skolen, og føle den har tatt mer fra deg enn hva du har fått fra den. Men jeg vet også at jeg er utrolig takknemlig for all erfaring jeg har fått med arbeidslivet. 

Et vitnemål kan alltid forbedres. 

Det er det som er så fint dere, vi har faktisk sjansen til å gjøre noe med det. Nå går jeg på Sonans og sitter med hundrevis av elever som er i samme situasjon som meg. Det føles godt å ikke være alene om det. Og det føles enda bedre at jeg ikke startet på Juss linjen som planlagt, for da hadde jeg droppet ut. Jeg har nemlig ombestemt meg, jeg vil gå sykepleier. Kanskje det var verdt å vente? Eller vente.. jeg hadde ikke akkurat valg, karakterene mine var ikke høye nok. Men det føles godt å ha ventet litt, fått pustet litt i bakken, og fått bestemt meg. 

Jeg bare håper ikke det er så alt for mange der ute som føler seg alene om dette, som føler livet går i dass på grunn av et vitnemål. Som føler de skuffer familien, eller som føler at de ikke er verdt noe. Du kan fint få en jobb uten et vitnemål og tjene gode penger, men du kan også endre på det! Som å for eksempel ta opp eksamen, gå på privat skole eller ta fagene opp på egenhånd. ♥ Det finnes alltid muligheter. Og familien din, det er nok de siste menneskene du trenger å bekymre deg over. De er stolt av deg og glad i deg, uansett. 

6 kommentarer Skjul

M.

27.06.2017 kl.20:47

Takk som deler dette. Kan jeg dele innlegget?
Benedikte Porsanger

27.06.2017 kl.20:49

M.: Åh takk snille deg! Selvfølgelig <3
Gunhild

27.06.2017 kl.20:48

Kan jeg også dele? :-) Flere som trenger å lese dette. Fysøren så bra at du deler slikt.. i dagens samfunn er jo et dårlig vitnemål noe "ingen burde få"..desverre.
Benedikte Porsanger

27.06.2017 kl.20:50

Gunhild: Selvfølgelig <3 Tusen hjertelig takk! Sitter litt små skjelven, og var redd for responsen.. hehe! Varmer virkelig å lese slike kommentarer..

28.06.2017 kl.18:43

Det på vitnemålet betyr igrunn ingenting. Har man bare seksere, så får man egentlig ikke noe lettere jobb.

Det som teller er om du har troen på deg selv, ikke hvilke tall eller bokstaver som står på et stykke papir eller hvor mye utdanning man har. :)
Benedikte Porsanger

28.06.2017 kl.19:35

Anonym: Så sant <3 du satt ordene!!

Skriv en ny kommentar